Торт «Шоколадна ніжність»
Для торта потрібно:
2 склянки борошна
2 склянки цукру
3 ч.л. розпушувача
1 ч.л. солі
3/4 склянки холодної води
1 ч.л. ванілі
8 яєчних жовтків
1 2 склянки рослинного масла
7 яєчних білків
1 2 ч.л. лимонної кислоти
1 пачка какао
В окремому посуді збиваємо охолоджені білки лимонною кислотою до стійких піків.
У великій ємності змішуємо борошно, цукор, розпушувач, сіль і какао.
Робимо в центрі поглиблення і в нього вливаємо олію, воду, жовтки і ваніль. Перемішуємо за допомогою міксера до однорідності.
Акуратно додаємо коричневу суміш у білки і перемішуємо лопаткою до однородсті.
Викладаємо тісто в заздалегідь підготовлену форму 28 см в діаметрі (дно викласти пекарським папером) і випікати в заздалегідь розігрітій до180 градусів духовці протягом години (до готовності).
Крем
1 ст вершків фото 10
1 банка йогурту «Молоко» (не солодкого)
2 плитки молочного шоколаду
1 ч. ложка желатину
Збиваємо вершки міксером до загустіння.
Вливаємо потихеньку йогурт.
Коли маса збільшиться в два рази тонкою цівкою вливаємо розтоплений шоколад і розведений у 2 ложках гарячої води желатин.
Крем готовий.
Вирізаємо з випеченого бісквіта форму собачки зі шматочків викладаємо голову і тулуб.
Розрізаємо тулуб на 3 частини і змащуємо кремом.
Поки на собачку це мало схоже.
Замазуємо наш каркас так званої картоплею (залишки бісквіта перемолоти в крихту + залишок крему - перемішуємо до густої консистенції) і акуратно ножиком надаємо форми собачки, поверх змащуємо сумішшю масло + згущенка або шоколад 1:1.
Мастика
200 гр зефіру
400гр пудри
Зефір розтоплюємо в мікрохвильовці до «липучо-тягучої консистенції».
Додаємо пудру.
Замішуємо як тісто на вареники.
Мастика готова. Розкачуємо тоненько мастику, стіл при цьому посипаємо крохмалом, щоб не прилипало.
Розрізаємо на смужки (шириною приблизно 3-4см) і ножицями ріжемо по вертикалі. Обклеюємо нашу собачку цими смужками.
Ось вийшла така собачка.
Смачного!
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Anonymous
Anonymous reply Anonymous
Anonymous