Хмельничанки «крутили педалі» в сукнях та з м’якими іграшками

Хмельничанки «крутили педалі» в сукнях та з м’якими іграшками
У Хмельницькому відбувся жіночий велопарад. Усе, що було потрібно для участі це: бути жінкою, мати велосипед, одягти сукню та прихопити з собою м’яку іграшку.

Учасниці зібрались біля ТЦ «Дитячий світ» і добряче здивували перехожих. 

- Метою параду є популяризація велоруху серед жіночої частини населення та пропаганда здорового способу життя, - розповідає координатор параду Ольга Брила. – Також цією акцією ми хотіли привернути увагу громадськості до проблем, які турбують хмельницьких велосипедистів. Найголовнішою серед них є відсутність велодоріжок та повноцінних велопарковок у нашому місті.

Ольга з посмішкою розповіла, що сподівалась на участь хоча б 20-30 дівчат, а бажаючих виявилось близько ста. Учасницям на руку чіпляли кумедного рожевого ведмедика, вирізаного з паперу, що позначав номер учасниці. Потім активісток фотографували разом з їх залізним конем.

Відео дня

 Безліч перехожих зупинялись і запитували: «Що відбувається?» і «З якою метою організоване це зібрання?».

Дійсно, це не може не привернути уваги: стільки красивих дівчат на велосипедах, в яскравих сукнях, деякі з жовто-блакитними стрічками, або прапорцями. А найбільше уваги привернула маленька дівчинка у білій сукні на рожевому велосипеді, прикрашеному казковим єдинорогом.

Хлопці, що проходили повз поглядали з цікавістю та навіть заздрістю. Я запитала чи не хотіли б вони приєднатись до параду, ось, що почула у відповідь: «В якості супроводу,- з радістю. Це цікаво і красиво, дівчат на велосипедах дійсно не вистачає, а це б і хлопців ще більше приваблювало та навертало до активного способу життя».

Та не всі, з ким я розмовляла були такими ж оптимістичними, багато хто заперечував можливість привернення уваги влади до проблем велосипедистів через «нестабільну ситуацію в країні», «підвищення комунальних» та «байдужість». Але як засіб пропаганди здорового способу життя вважають велопарад дуже хорошою ідеєю.

- Дуже круто насправді, що у Хмельницькому проводяться такі заходи, тому що вони дійсно зможуть залучити молодь до активного способу життя, відігнати їх від комп’ютерів і допомогти весело провести час, - каже учасниця параду Надія (праворуч). - Сама я є власницею велосипеду уже два роки і намагаюсь кататись при кожній вільній можливості. Я гадаю, що ми зможемо привернути увагу жінок і взагалі усього населення, тому що робимо це дуже красиво, і це допоможе прорекламувати активний спосіб життя.

Задля такої «реклами» було запрошено і засновника Хмельницького екстрім-парку Олега Гришка, який продемонстрував екстремальне вело-тріал шоу. Найсміливіша з учасниць тимчасово стала його асистенткою, разом вони додали ще більше драйву усім присутнім.

Після розваг і фотосесії учасниці вишикувались у колону по троє та розпочали маршрут протяжністю у два з половиною кілометри з веселими вигуками та велосипедними дзвіночками.

Маршрут проліг через Проскурівську до Майдану Незалежності, а кінцевою зупинкою став кінотеатр Шевченка.

Колона була справді вражаюча усі, хто її бачив привітно посміхались, фотографували дівчат, проїжджі автомобілі сигналили – привернути увагу вдалось точно!

На Майдані хмельницькі красуні зупинились для загального фото, навіть робили «хвилю руками» і кричали «Слава Україні! Героям слава!».

Наталія ЗАБОЛОТНА

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    https://vk.com/album-24447066_197909421
  • Anonymous

    http://vk.com/album-53946965_198302643
  • Anonymous

    тю, а фотки де?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up