Через пташиний грип українцям радять тимчасово не купувати курятину та яйця

Через пташиний грип українцям  радять тимчасово не купувати курятину та яйця
Фото ілюстративне
  • В Україні зафіксували випадки пташиного грипу. Через це людям радять утриматися від покупок продуктів птахівництва на стихійних ринках.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів закликає українців тимчасово відмовитися від купівлі продуктів птахівництва у місцях стихійної торгівлі. Про йдеться на сайті відомства. Усе через спалах пташиного грипу на Вінниччині. 

  • "Під час спалаху пташиного грипу серед птахів існує можливий ризик і для людей внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак наразі немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але аби убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м'яса птиці у місцях стихійної торгівлі", - зазначають у повідомленні.

Українцям радять купувати яйця та м'ясо птиці тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговій мережі. Та вживати їх лише після попередньої термічної обробки. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Катя Бондар

    Оце зараз ліки виростуть в ціні .. паніку людям внушають
  • Аксиния Каршева

    Я так понимаю,курятину мы едим сырой...М,,.да..,
  • Sergio lunin

    Особа подяка ветеринарам Хмельницького які застерігають нас від покупки неякісного курячого м'яса!
  • Valentina Roman

    Зачем тогда выставлять на продажу?

    Aleks Khim reply Valentina Roman

    имеется ввиду не покупать на стихийных рынках, о чем прямо говорится в статье.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up