«Червона» зона у Хмельницькому. Що може змінитися з 9 квітня

«Червона» зона у Хмельницькому. Що може змінитися з 9 квітня
Ілюстративне фото
  • Протягом останніх трьох днів комісії з ТЕБтНС різних рівнів приймали рішення щодо посилення карантину.

  • Це стосується, зокрема, й Хмельницького.

  • Що ще може змінитися та коли?

5 квітня обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила посилити карантин на Хмельниччині. Це було пов’язано з перевищення рівня завантаження місць з підведеним киснем у лікарнях, а також з балансуванням на межі коефіцієнта виявлених випадків інфікування.

Запроваджені обмеження майже відповідали тим, які передбачені «червоною» зоною. Вони почали діяти вчора, 7 квітня. Але не для Хмельницької ОТГ. Днем раніше, 6 квітня, провела засідання міська комісія з ТЕБтНС. В результаті вирішили встановити на території громади посилений карантин, який почав діяти сьогодні, 8 квітня.

Перелічуємо основні обмеження, які почали діяти сьогодні у Хмельницькій ОТГ:

Відео дня

Однак вчора, 7 квітня, державна комісія з ТЕБтНС запровадила на Хмельниччині «червону» зону. Посилення карантину має відбутися завтра, 9 квітня. Ми запитали у заступника міського голови Романа Примуша, як можуть змінитися обмеження від завтра.

— Фактично ці обмеження, які запроваджені у Хмельницькому, на 90% відповідають тим обмеженням, які є в «червоній» зоні. Тобто фактично кардинально нічого не зміниться. Але є декілька моментів, де є певна невідповідність, і ми будемо діяти відповідно до того, як буде діяти обласна комісія, тому що ми керуємося комісіями обласного рівня, обласна, відповідно, державного. Як тільки обласна комісія якимось чином буде змінювати обласні обмежувальні заходи, ми відповідно будемо реагувати на місці і здійснювати зміни на рівні міста, — розповів Роман Примуш.

Чиновник також розповів, що зміни можуть торкнутися лише окремих сфер. Наприклад, норм щодо проведення масових заходів. За інформацією Романа Примуша, днями, сьогодні або завтра, планується засідання обласної комісії з ТЕБтНС. Залежно від її рішень вирішать, чи проводити таке ж засідання на рівні міста.

— Коли ми будемо бачити, що прийнято на рівні області, будемо дивитися, чи потрібні додаткові наші рішення, чи достатньо тих, які ми вже прийняли. Все буде залежати від того, які рішення будуть прийматися на рівні області, — сказав заступник міського голови.

Ми також запитали у Романа Примуша щодо роботи громадського транспорту. Він розповів, що чинні в місті обмеження відповідають «червоній» зоні, тому коригування не потребують.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up