Електронний запис буде у всіх хмельницьких поліклініках. Чи вирішить це проблему «живих» черг?

Електронний запис буде у всіх хмельницьких поліклініках. Чи вирішить це проблему «живих» черг?

Без штовханини біля реєстратури і паперової тяганини. До лікаря можна записатись через Інтернет. Раніше нововведення було лише в першій поліклініці. Скоро електронний запис запрацює у стоматполіклініці, поліклініках №2,3,4 і перинатальному центрі. 

У першій поліклініці така система діє більше півроку. Лікарі хизувались нововведенням. Мовляв, система лише запрацювала, а вже користується популярністю. Тоді журналісти «ВСІМ» самі перевіряли, наскільки швидко можна записатись на прийом. Обрали спеціаліста і зручний час. До лікаря ми потрапили, але пропустивши перед кабінетом з десять незадоволених бабусь. Як виявилось, записатись можна лише тим пацієнтам, які «приписані» до цієї поліклініки.  Тим паче, «живий коридор» ніхто не відміняв. 
 
Не виходячи з дому
Питання приписки вирішили. Записатись до спеціаліста з іншої поліклініки можливо. Тільки якщо там вже діє електронний запис. Хоча фахівці радять хмельничанам до вузькопрофільних спеціалістів йти лише за направленням своїх сімейних лікарів.

Слідом за першою, електронний запис з’явився і  в поліклініці №3. Як розповідає «ВСІМ» начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач, зараз спеціалісти розробляють систему для інших закладів. Вже завершується впровадження онлайн-черги у другій поліклініці, стоматполіклініці,  а на черзі – електронний запис на жіночі консультації у перинатальний центр і в поліклініку №4.
 
Чи є електронна черга ефективною? Борис Ткач запевняє, що проблем практично не має. Адже пацієнти, які приходять до реєстратури й ті, що записуються через Інтернет, не пересікаються. 
- Це частково розвантажує реєстратуру. Хай поки і не в повній мірі. Адже не всі люди працюють з Інтернетом. Система поки не працює на повну потужність. Це так звана пробна версія в процесі розробки. Хочемо поставити також в холі поліклінік так званий сенсорний кіоск. Щоб людина за кілька хвилин змогла сама записатись на прийом. Однак це не означатиме, що реєстратура від цього припиняє свою роботу, - каже начальник управління охорони здоров’я. 
 
Будьте готові до сварок
Як переконують хмельничан, система дуже зручна. Чим це полегшить ваш день? Вам не потрібно буде стояти у черзі до реєстратури за талончиком. Ви записуєтесь через Інтернет і собі сміливо йдете до кабінету. Але вже там у черзі може сидіти п’ять, а то й десять людей. Хтось мовчки вас пропустить, інші можуть «тримати оборону». Будьте готові до того, що виникне конфлікт.

В «живій» черзі навряд хтось захоче слухати, що ви скористались електронним записом. Тут доведеться розбиратись на місці. Медики пояснили, що таких ситуацій стараються уникати.
Адже за електронною чергою слідкують у реєстратурі. Переконують, все відбувається в чітких межах.  Прийом одного пацієнта у лікаря має займати 12-14 хвилин. 
 
Як працює?
Заходимо на сайт Medics.  Реєструємось. Процедура займе щонайбільше п’ять хвилин. Обираємо свою клініку і шукаємо спеціалістів. Терапевти, гематологи, гінекологи, ортопеди і навіть масажисти…

Далі вам пропонують познайомитись. Зліва – фото лікаря, навпроти – його рейтинг. Хмельничани можуть голосувати самостійно. Натискаєте «Записатись на прийом». Вказуєте дату і комфортний для себе час. Готово! 
На сайті можете прочитати інформацію про кожного лікаря. До слова, медики самі поки можуть коригувати інформацію про себе. З прикрощами або ж гарними враженнями від конкретного лікаря, можете поділитись у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    це дуже круто, але чи думали тутпро пільнові категорії коли таке придумали . Як тут з цим бути. нехай трач сам посидить в черзі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up