Хмельничани почали скаржитись на нежить і біль у горлі. Але епідемії грипу та інших вірусних інфекцій немає

Хмельничани почали скаржитись на нежить і біль у горлі. Але епідемії грипу та інших вірусних інфекцій немає

Хмельничани почали частіше звертатись до лікарів. Пацієнти скаржаться на підвищену температуру, біль у горлі, кашель та нежить. Але Хмельницькому ще далеко до епідемії грипу та інших вірусних інфекцій. Лікарі заспокоюють і кажуть, що виною всьому похолодання.  

В Україні відчутно похолодало.  Хмельничани ще не встигли звикнути до холоду і підхопили віруси. Тож одразу почастішали візити до лікаря. В поліклініках побільшало відвідувачів. В основному пацієнти скаржаться на нежить, першіння в горлі, біль при ковтанні та сухий кашель. Лікарі заспокоюють: застудитись встигли не так багато людей. А хворих на грип поки що взагалі немає. Ще не сезон.

У поліклініці № 1 зазначили, що в останній тиждень вересня звернулось близько 80 осіб із гострими респіраторними захворюваннями. 

- У нас немає тотальних черг, - коментує заступник головного лікаря поліклініки № 1 Людмила Головко. – Пацієнти скаржаться на застудні інфекційні захворювання. Адже організм ще не встиг так швидко адаптуватись до холоду. Проте, масового захворювання серед населення немає. Тож ми призначаємо амбулаторне лікування. 

До кожного кабінету сидить по двоє-троє людей. Більшість до терапевта та оториноларинголога. Самі ж лікарі розповідають, що черги перед кабінетами зникають ще до десятої. Терапевта четвертої поліклініки Ірину Кушнірук зранку може чекати 10-15 осіб. Переважно всі скаржаться на застуду. 

- Зараз звертаються люди зі застудними захворюваннями верхніх дихальних шляхів, - розповідає Ірина Кушнірук. - Це риніти, фарингіти, загострення хронічних тонзилітів. Хворих з високою температурою дуже мало. Багато пацієнтів мають імунодефіцитний стан. Тим, хто скаржиться на високу температуру призначаю жарознижувальні та противірусні препарати, симптоматичне лікування. При нежиті приписую краплі в ніс, при фарингіті – протизапальні спреї, таблетки для розсмоктування, при сухому кашлі – сиропи чи таблетки. 

За 8 місяців цього року у четвертій поліклініці вже зареєстрували 3845 хворих на ГРВІ. Оскільки вересень був переважно теплим, то у цьому місяці звернулось поки 180 чоловік. А у поліклініці № 1 протягом вересня зареєстрували 210 хворих. Це на 43 людини більше, ніж за такий же період минулого року.

Медики переконують, що ріст захворювання помірний, тож хвилюватись причин немає. Найчастіше на ГРВІ хворіють люди віком від 30 до 64 років. Рідше звертаються ті, кому за 65. 

Тим, хто застудився лікарі призначають амбулаторний режим, рясне тепле пиття, 3-4 доби домашнього режиму. А ще радять викликати лікаря на дім. Таким чином хворі не поділяться вірусом з іншими.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up