Хмельничани стали частіше хворіти на менінгіт. Як уберегтися?

Хмельничани стали частіше хворіти на менінгіт. Як уберегтися?
Фото ілюстративне
  • З початку року до лікарень міста з підозрою на гострий менінгіт потрапило 26 людей. З них з – 10 в липні.

З початку року в Хмельницькому відмічається ріст захворюваності на гострі менінгіти. До лікарень міста поступило 26 хворих з підозрою на гострий менінгіт, в тому числі – 10 хворих в липні місяці. Про це повідомили у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Як зазначають, за аналогічний період 2018 року було зареєстровано лише 13 випадків.

  • "За 6 місяців поточного року лабораторно підтвердилось 12 випадків, в тому числі 1 випадок менінгококової інфекції, 8 випадків вірусних менінгітів та 3 випадки гнійних менінгітів. Серед захворівших 8 дорослих та 18 дітей. З 26 осіб-7 звернулися за медичною допомогою аж на 3-5 день після захворювання".

Менінгіт – запалення мозкової оболонки, що покриває головний та спинний мозок людини. Його можуть спричинити віруси, бактерії або інші мікроорганізми. Найбільш поширеними симптомами менінгіту є: головний біль і ригідність потиличних м’язів, підвищення температури тіла, сплутаність свідомості, блювота, боязнь світла та гучного шуму, у дітей часто дратівливість та сонливість, виникає набряк головного мозку, що небезпечно для життя.

Відео дня

Щоб уникнути захворювання на менінгіт необхідно дотримуватись таких правил:

  - не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.

- перед споживанням овочів, фруктів їх необхідно добре промити проточною питною водою, обдати окропом, не купувати продукти на стихійних ринках.

- при захворюванні на гостру вірусну інфекцію дотримуватись постільного режиму та лікування згідно рекомендацій лікаря.

- також потрібно уникати контакту з хворими на вірусні інфекції, зміцнювати імунітет.

- у випадку виявлення перших ознак захворювання потрібно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або негайно викликати швидку допомогу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up