Хмельничанка Олександра Лисаковська просить допомоги для єдиного синочка

Хмельничанка Олександра Лисаковська просить допомоги для єдиного синочка
Фото з сімейного архіву Лисаковських
  • У дворічного Тимурчика виявили пухлину головного мозку.
  • Хлопчик вже переніс дороговартісну та складну операцію.
  • Проте пухлина почала рости з новою силою.
  • Наразі дитині потрібна хіміотерапія за кордоном. Батьки благають про допомогу хмельничан.

Тимур Лисаковський на перший погляд зовсім щаслива та життєрадісна дитина. Дивлячись його фотографії навіть на думку не спадає, що цьому маляті довелося так багато пережити. Йому ледь виповнилося два роки, а він вже переніс складну операцію, провів місяці в лікарняній палаті та терпів довгі виснажливі медикаментозні процедури. Тимур не схожий на інших дітей у своєму віці. Так, він погано говорить і пізно почав ходити. Проте погляд цієї дитини чіпляє за душу. Він неймовірно глибокий та водночас сповнений надії і болю, який, навряд чи змогла б винести навіть доросла людина. У Тимура діагностували пухлину головного мозку. І батьки хлопчика благають усіх небайдужих про допомогу для свого єдиного та найріднішого в світі синочка.

“Лікар думав, що апарат зламався”

Тимурчк - довгоочікуваний малюк в родині Лисаковських. Мама Олександра і тато Ігор говорять, що чекали на його появу з особливим трепетом. Коли немовля з’явилося на світ, щастю родини не було меж. Та тривала їхня радість не довго.

Відео дня
  • Коли, я дізналася, що в мене буде синочок, це був найщасливіший момент у моєму житті. Ми з чоловіком з нетерпінням чекали на його появу. Ігор просто носив мене на руках та літав від щастя, коли почув перший поштовх синочка в моєму животі. Після пологів все було добре, лікарі подивилися Тимурчика і жодних підозр на хворобу не було. Вперше про пухлину ми почули, коли синочку виповнився місяць.

Олександра з жахом згадує той день, коли прийшла на планове обстеження до лікарні. Немовляті зробили УЗД голови і світ жінки розділився на “до” та “після”. Тоді лікар довго дивився на монітор, адже сам не міг повірити у те, що там побачив. В одномісячної дитини була пухлина головного мозку.

  • Про нашу ситуацію ми дізнались випадково, на плановому УЗД голови в місяць. Лікар, який проводив обстеження подумав, що в нього щось з апаратом і порекомендував переробити УЗД, але результат був той же. Через місяць контролю пухлина показала ріст, - розповідає Олександра.

“Пухлина була велика, а він - зовсім крихітка”

Родину Лисаковських направили на обстеження до Києва в інститут нейрохірургії імені Ромоданова. Там провели додаткові аналізи, зробили повторне УЗД і підтвердили наявність пухлини у немовляти.

  • До Києва у наш ще була надія на те, що можливо лікарі помиляються і Тимурчик здоровий. Принаймні, я запевняла себе в цьому як могла. Проте в інституті нейрохірургії пухлину теж виявили і там вже нам встановили точний діагноз пухлина головного мозку, краніофарінгіома (доброякісна пухлина), - пояснює жінка.

Лікарі повідомили батьків про те, що немовляті потрібна операції. Пухлину необхідно видалити, адже вона лише ростиме і може спричинити незворотні наслідки. У Києві оперувати Тимурчика не наважилися. Адже він був зовсім крихітний. Батьків направили на лікування до Ізраїлю.  

  • Вони довго радилися, збирали консиліум, а потім сказали, що за операцію можуть взятися лише за кордоном. Лікарі зв’язалися з Ізраїльською клінікою і ми невідкладно поїхали туди, - розповідає мама Тимурчика.

“Операція складна і небезпечна”

За кордоном дитину обстежили повторно. Діагноз залишився незмінним, відтак операції було не уникнути. Вирішували лише дату її проведення. Ізраїльські лікарі в один голос говорили, що таку крихітку оперувати не можна. Адже результати оперативного втручання були нікому не відомі. Тому вирішили чекати хоча б до року.

  • Ми послухали ізраїльських лікарі, звернулися за консультацією до німецьких та білоруських, і всі хірурги та професори декількох країн в один голос казали, що нам потрібно чекати хоча б до року. Пояснювали нам, що у старшому віці організм міцніший і більше шансів на позитивний результат. Сказали, що така операція є надзвичайно складною як для пацієнта, так і для лікаря. Давали 5 рівень складності із 5 можливих. Небезпека була і для здоров’я, і для життя, - розповідає Олександра.

“Мій синуля - мій герой”

Вдома пухлина в голові Тимурчика тимчасово призупинила свій ріст. Батьки вже сподівалися, що їм вдасться якомога довше відтягувати операцію, щоб збільшити шанси дитини на швидке одужання. Але за півтора місяці до першого дня народження Тимурчика, стан дитини різко погіршився.  

  • Після приїзду додому пухлина перестала прогресувати. Періодично ми робили обстеження, щоб контролювати ситуацію. Але за 1,5 місяці до дня народження сина, його стан різко погіршився. Свої корективи внесли перепади погоди. В Тимурчика піднявся тиск. Він почав блювати і марніти на очах. Тому ми змушені були екстренно вирушати до Білорусі на операцію, - зазначає мама хлопчика.

За кордоном лікарям вдалося видалити близько 80% пухлини. Остаточно забрати її вони не могли, адже та розташувалася в місці, яке не дозволяє зробити це повністю. Основою вона прикріпилась до артерії.

  • Операція пройшла успішно. Наш синуля справжній боєць, мій герой. Через 8 днів перебування в реанімації його перевели в палату. Це при тому, що після такої операції перебування в реанімації може тривати місяці, - розповідає жінка.

На дитину чекає хіміотерапія

Родина Лисаковських уже думала, що найгірше позаду, але через декілька днів до палати Тимурчика зайшов лікар і сказав те, що просто вибило рідних із колії. Після того, як пухлину видалили, її направили на гістологію. Де визначили, що діагноз був пимилковим і у Тимурчика злоякісна пухлина.  

 

  • Лікар сказав, що діагноз краніофарінгіома не підтвердили. А в сина була злоякісна пухлина. Порадив зв’язати з онкоцентром і пішов, а як так і залишилася сидіти в ступорі. Ми провели аналізи в Білорусі і відправили в Німеччину. Два їхні центри поставити діагноз медулобластома (злоякісна пухлина), зі сльозами розповідає Олександра.

Жінка місяць провела в лікарні з Тимурчиком. Після чого їх виписали і відправили додому. По поверненню стан хлопчика знову погіршився. Результати чергового МРТ приголомшили всю родину. 

  • Пухлина знов виросла і починає давити. Тільки тепер росте вона не в глибину, а в ширину. Потрібно терміново приступати до хімії. В наступний понеділок ми вирушаємо в Білорусь, - пояснює жінка.

За попередніми підрахунками лікарів на хіміотерапію родині потрібно зібрати не менше  60 тисяч доларів. Сумма для родини непідйомна, адже вони вже витратили приблизно такі ж гроші на попередню операцію.  Родина продає все, що може, допомагають друзі та рідні, але цього недостатньо. Дитина марніє на очах. У Тимурчика опустилася повіка над правим оком. Він перестав говорити, хоча перше “мама” вимовив ще у 10  місяців. Наразі малюк та його родина чекають на виснажливі місяці хіміотерапії. Скільки часу піде на лікування Тимурчика пока невідомо. А мама зі сльозами благає допомоги, вона понад усе мріє врятувати свого єдиного синочка.

Реквізити та виписки з лікарні

Допомогти маленькому Тимурчику можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить його мамі.

Реквізити: 5168 7426 0726 8061 - Олександра Лисаковська.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up