Хмельничанка Олена розповіла, як вакцинувалася і захворіла на COVID-19

Хмельничанка Олена розповіла, як вакцинувалася і захворіла на COVID-19
Ілюстративне фото з архіву редакції
  • 37-річна хмельничанка Олена вакцинувалася і вже за два місяці отримала позитивний ПЛР-тест.
  • Що розповідає і чи дійсно вакциновані легше переносять симптоми Covid-19?

Відтоді як по всій країні відкрилися двері пунктів вакцинації, думки людей щодо щеплень розділилися. Одні виступають “за”, інші “проти”. Останні аргументують різним. Мовляв, таким чином “чіпують” чи “вбивають імунітет”. Або й зовсім кажуть, що ін’єкції - це марна справа. 

У МОЗ України вже давно дали відповідь на всі питання щодо вакцинації проти Covid. Там кажуть: щеплення не дає гарантії, що людина не захворіє. А ймовірність заразитися коронавірусом стає меншою. Разом із тим, вакцина ефективно запобігає тяжкому перебігу Covid і навіть може врятувати життя. Простішими словами, протікання хвороби може пройти значно легше в тих, хто вже вакцинувався. 

Так, за даними Центру громадського здоров’я, понад 90% українців, які госпіталізовані через Covid, не вакциновані. Разом із тим на Хмельниччині вже були зафіксовані випадки захворювання після отримання двох щеплень. Про це на початку вересня повідомляли під час брифінгу в Хмельницькій ОДА. 

Відео дня

Та чи дійсно вакциновані можуть легше переносити Covid? Про це журналістці vsim.ua розказала хмельничанка, яка отримала позитивний результат тесту після вакцинації двома дозами. Вона розповіла про своє самопочуття детальніше. 

Базилік, депресія і мовчанка

37-річна Олена говорить “в ніс”. Хворим голосом вона розповідає, як два місяці тому пройшла повний курс вакцинації. Щепилася CoronaVac. Каже, вирішила це зробити, аби захиститися й не наражати на небезпеку своїх близьких. Після отриманих щеплень її самопочуття було таким, як завжди. Якщо не брати до уваги больових відчуттів у руці. Та й це медики називають нормальним.

Від часу проходження курсу вакцинації минуло близько двох місяців. Тоді Олена й стала відчувати “щось не те”. Каже перші симптоми хвороби з’явилися після відвідин певних процедур у медзакладі. Тепер хмельничанка припускає, що саме там і могла підчепити коронавірус. 

Ще до того, як вона здала ПЛР-тест, почала відчувати такі ж симптоми, як при ГРВІ. Мова йде про нежить, кашель та підвищення температури тіла. Із цими ознаками сімейна лікарка відмовилася оглядати Олену на прийомі. Сказала: “Спершу здайте тест. Якщо буде негативний - тоді приходьте”. Жінка, як слухняна пацієнтка, так і зробила. І результат виявився позитивний.

У той день, коли вона дізналася про свою хворобу, з’явилися нові симптоми. Йдеться про славнозвісну втрату смаку та нюху. Це Олена зрозуміла за базиліком. 

Протягом кількох днів Олена відчувала слабкість по всьому тілу. Каже, загальний її стан був схожий на депресію. Мовляв, смаку від їжі не відчувала. Мовчки лежала на дивані й не мала сил навіть на те, щоб підняти телефонну слухавку. 

З ліків, які їй виписали, був лише препарат для розрідження крові. А також медик наголосила, аби Олена пила багато рідини. Тож жінка виконувала всі ці настанови й продовжувала мовчки лежати. 

Так було три дні. І лише згодом Олена нарешті “ожила”. Стала підійматися з ліжка і займатися іншими справами. Під час розмови із журналісткою Олена говорить: нині її стан задовільний. Слабкість покинула тіло, натомість залишилися інші симптоми, схожі на ГРВІ. 

Також жінка каже, що ймовірно, вакцинація таки вплинула на перебіг її хвороби. Додає: має знайомих, які не щеплювалися і перенесли коронавірус значно важче. Саме тому хмельничанка не шкодує, що зробила ін’єкції проти Covid. Або, як то кажуть жартома, “чіпувалася”. 

Тепер Олена вже планує своє повернення до робочих буднів. Звісно, після 14-денного карантину, що спливе вже невдовзі. 

Скільки медиків, освітян і пенсіонерів вакцинувалися на Хмельниччині

Загалом вакцинація проти коронавірусу розпочалася в лютому цього року. За цей час отримали дві дози понад 5 мільйонів українців. За даними РНБО України, на Хмельниччині станом на 20 вересня, повний курс вакцинації пройшли 372 293 особи. З них:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Віталій Українець

    Вона мала знесилений та хворий організм -ще до щеплення!
    Вела не здоровий спосіб життя-як наслідок закономірна хвороба!
  • Федя Федя

    Саме цікаве що ті хто проти вакцинації стверджують що це їх особисте переконання а на справді за них давно подумали 😄
  • Anka But

    Майже від кожної хвороби є вакцини. Не випадково є календар щеплень згідно якого і колять вакцини та щеплення. Вони недають 100% гарантії, що ви не захворієте на ту чи іншу хворобу, а всього ли ж перенесете у легкій формі. Це є захист вашого імунітету. Так і ковіду, хоч не величкий але є.
  • Macryhuna Olya

    Експеримент потрібно на комусь робити.Так от.

    Гугл Гугл reply Macryhuna Olya

    Не хвилюйтесь- саме на Вас вже поставили)

keyboard_arrow_up