Хмельницький журналіст розповів, як лікується від коронавірусу

Хмельницький журналіст розповів, як лікується від коронавірусу
  • Хворобу він підхопив під час відпочинку в Карпатах.

  • У перший тиждень після госпіталізації він схуд на 12 кілограмів.

  • Під час перебування в Старокостянтинівській лікарні йому довелося чути, як помирає жінка з COVID-19.

Богдан Теленько — журналіст, письменник та публіцист — захворів на COVID-19. Зараз він перебуває в Старокостянтинівській ЦРЛ, куди його госпіталізували з Деражні. Свою історію він розповів виданню «Унас.news». Оскільки він лікується в інфекційному боксі, з журналістами він говорив телефоном.

Як все починалося

Серед хмельничан Богдан Теленько відомий як колишній редактор газети «Проскурів». Розвиток хвороби чоловік пов’язує із відпочинком у Карпатах. Туди він поїхав 21 серпня разом із друзями. Там вони жили у наметах три дні. 24 серпня їх застала сильна злива. Богдан Теленько розповів, що втома та зміна температур стали підґрунтям для розвитку хвороби. Як стало відомо згодом, на COVID-19 занедужали троє учасників походу.

25 серпня Богдан Теленько приїхав у Деражню. Ввечері наступного дня, 26 серпня, його самопочуття різко погіршилося. За його словами, типових симптомів COVID-19 — підвищеної температури чи першіння у горлі — не було. Попри погане самопочуття, до лікарів Богдан Теленько не звертався. Як з’ясувалося згодом, у нього розвинулася двостороння пневмонія.

Відео дня

— Чотири дні я лежав пластом. Я втратив жагу до життя — нічого не хотілося: ні їсти, ні пити, ні розмовляти. Коли довідалися мої дівчата в Києві (доньки Богдана Петровича — прим. авт.), підняли на ноги деражнянських лікарів. Мене ледве винесли з квартири. Я ледве ворушив ногами. Я, здоровий дядько!… Мене возили на інвалідному візку, щоб зробити аналізи, настільки знесилився організм, — розповів Богдан Теленько в коментарі журналістам.

Госпіталізація до лікарні

Госпіталізували чоловіка ввечері 28 серпня до Деражнянської ЦРЛ. Чекати результати ПЛР-тестування довелося тиждень. Не чекаючи результатів головний лікар вирішив лікувати Богдана Теленька від COVID-19, адже симптоми відповідали цій хворобі. Протягом тижня чоловік був приєднаний до кисневого концентратора. Тричі на день йому ставили крапельниці. Всі витрати на лікування довелося оплачувати самостійно, а це близько тисячі щодня. За тиждень Богдан Теленько схуд на 12 кілограмів.

4 вересня став відомий результат тестування на коронавірус — аналіз позитивний. Того дня довго не могли вирішити, куди госпіталізувати чоловіка, адже лікарні були переповненими. І того ж дня приймати пацієнтів з COVID-19 почала Старокостянтинівська ЦРЛ. Богдан Теленько був одним з перших пацієнтів, які туди прибули.

Перебування у Старокостянтинівській ЦРЛ

Богдан Теленько гарно відгукнувся про медиків з лікарні. Чоловік звернув увагу на їхню професійність, а також рівень забезпечення обладнанням та засобами захисту. Однак все це не завжди гарантує виживання пацієнта. Богдан Теленько розповів про 70-річну жінку, яка померла в Старокостянтинівській ЦРЛ.

— Вона лежала в сусідньому боксі. Вмирала дві доби. Я чув її стогін. Хай з Богом спочиває, її не вдалося врятувати. Але на що хочу звернути увагу — незадовго до хвороби вона гучно відзначала ювілей в одному з ресторанів Старокостянтинова. Після цього потрапила до лікарні. Тепер її поховали. А як ховають померлих від коронавірусу, ви знаєте — на могилу пускають тільки родину, — розповів Богдан Теленько.

Коли чоловік спілкувався з журналістами, то почувався добре. У нього саме взяли зразок на аналіз, і він очікував негативного результату. Проте він все ж таки виявився позитивним.

— Коронавірус — не фейк. Це епідемія. Це не жарт. Разом зі мною лікуються молоді, дужі, повносилі чоловіки, яких ледве не з’їла хвороба. До прикладу, через халатність сімейного лікаря в Хмельницькому хворого тривалий час не госпіталізували. У важкому стані він боровся з хворобою вдома. На щастя, його направили в старокостянтинівську лікарню. Тепер-от вже почувається краще, проситься додому, — розповів Богдан Теленько.

Чоловік також розповів, що для лікування хворих забезпечують лише мінімум препаратів. Більшість ліків доводиться купувати самостійно. А медики тим часом отримують по чотири тисячі гривень зарплати.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Головне у вишиванці. Можна у похилому віці лазити по натовпам по Говерла. А потім, щоб весь персонал лікарні за ним бігав.
  • Галкіна

    Звичайно,якщо кров групи денозавра,то життя буде довге і без хвороб ...
  • Віктор

    Хмельницька інфекційна лікарня - лікування безкоштовне!!!
  • Wera Chubenko

    Здоров'я  І  удачі Вам!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up