“Людей просто залишали на узбіччі”: Габінет прокоментував допис хмельничанки про прибулих з-за кордону

“Людей просто залишали на узбіччі”: Габінет прокоментував допис хмельничанки про прибулих з-за кордону
Фото з архіву редакції
  • До України повернулися тисячі заробітчан із-за кордону. Серед них хмельничани.
  • Як їх доставляли до нашої області та чому на прес-конференції в ОДА обговорювали допис із соцмережі, читайте в матеріалі на нашому сайті.

Днями до України повернулася велика кількість заробітчан та туристів із-за кордону.  Наших громадян евакуювали в тому числі й спецпотягами. Частина з них прибувала до Львова. А потім на автобусах з різних регіонів прибулих розвозили по домівках. 

Вчора, 22 березня, соцмережею почав ширитися допис нібито від дівчини, яка назвалася донькою однієї з евакуйованих жінок. 

“Доброго дня! Хочу розповісти ситуацію, від якої я просто в шоці!”, - саме з таких слів розпочався текст повідомлення. В ньому йшлося про те, що хмельничан зі Львова забирав автобус, який забезпечила Вінницька ОДА. Від хмельницької адміністрації, нібито, транспорту не було. А, за повідомленням дописувачки,  хмельничан просто висаджували з транспортного засобу дорогою на узбіччях. За лічені хвилини допис викликав шалене обговорення. Наразі його вже прокоментувало 566 людей. Також повідомлення здобуло 612 позначок. А поширили його 522 людини. 

Відео дня

Даний допис із групи “Хмельницький LIVE” у Facebook став предметом обговорення і на сьогоднішній прес-конференції щодо поширення коронавірусу на Хмельниччині. Його особисто прокоментував голова ОДА Дмитро Габінет. 

“Прибулих взяли на контроль”

За вихідні на Хмельниччини повернулося близько 100 осіб. Всі вони, за словами голови ОДА, заповнили спеціальну анкету. В ній вказали свої дані: місце проживання та контактний телефон. Хмельницька ОДА вже отримала ці дані від прикордонної служби. Тепер за прибулими здійснюватиметься ретельний контроль. 

Чиновник зазначив, що частина прибулих діставалася до Хмельниччини власним транспортом. Про цих людей наразі в ОДА жодної інформації немає. Серед таких і чоловік з Нетішина, в якого наразі підозрюють COVID-19.

Голова наголосив, що за порушення вимог карантину є адміністративна та кримінальна відповідальність. А всі, хто не дотримується цих вимог та свідомо наражає інших на небезпеку, нестимуть відповідальність перед законом. 

Нагадаємо, що за порушення вимог карантину максимальне покарання становить 8 років позбавлення волі. 

Детальніше про це читайте в матеріалі Штраф та навіть арешт: українців будуть карати за порушення правил карантину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дуня Солодунова

    Коли вже закінчиться спекуляції на заголовках?там чітко написано-висаджували там,де просили.якщо людина з села-водій не буде заїжджати в кожне село!!чи ви хотіли до самого порогу?!
  • Сіма

    Я б таких людей наглих і безвідповідальних у ліс вивіз і там би залишив.

    Антон reply Сіма

    Согласен,если они забили на всех-их только в лес в палатки окруженный проволкой!
  • Анонім

    А ніби не знали, як вони будуть себе вести. Для того і ввезли, щоб зменшити  загальну кількість жлобів, які називаються українцями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up