На Хмельниччині у 118 хворих зафіксували вірус грипу

На Хмельниччині у 118 хворих зафіксували вірус грипу
  • На Хмельниччині перевищено норми епідеміологічного порогу в 15 районах.
  • На грип та ГРВІ захворіло майже 9300 людей. 
  • Медики кажуть, що по області грип зафіксували у 118 людей. 

З початку жовтня в Україні стартував сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Щотижня лікарі визначають норми епідеміологічного порогу. Вони відзначають, що найчастіше хворіють діти. За останній тиждень у 21 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Лише в Одеській, Івано-Франківській та Харківській областях показники знаходяться нижче епідемічного рівня.

На Хмельниччині з 19 по 23 грудня медики визначили норми епідеміологічного порогу. Цього разу він склав 516,2, а от показник захворюваності – 719,7. Хмельницька область перейшла епідпоріг ще на 48 тижні. Зараз рівень захворюваності перевищений на 39,4%. 

Всього ж протягом 51 тижня на грип та ГРВІ в області захворіло 9294 особи. З них - 6225 дітей. Найбільш ураженою групою серед дітей є школярі від 5 до 14 років.

Відео дня

- Захворюваність тримається приблизно на рівні минулого тижня. Дещо зменшилась кількість дітей, які хворіють. Результат дала роз'єднаність шкіл, були карантини, - розповідає лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Лариса Калінер. 

Зараз лише 5 міст у Хмельницькій області не перейшли епідпоріг. Це Віньківці, Дунаївці, Нова Ушиця, Стара Синява та Ярмолинці. 

За останній тиждень було госпіталізовано 1051 хворих. З них - 742 дітей. В основному госпіталізували дітей до 4 років. Летальних випадків лікарі не зафіксували. Однак уже лабораторно підтвердили 118 випадків циркуляціюї вірусу грипу типу А.

Медики зазначають, що на сьогодні в області щеплено від грипу 788 осіб. Серед них 100 дітей. В основному це люди з групи ризику.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марія Мироненко

    добре, що діти на карантині
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up