Небезпечні кліщі: від укусів хворобою Лайма інфікувалися 11 хмельничан

Небезпечні кліщі: від укусів хворобою Лайма інфікувалися 11 хмельничан
Фото ілюстративне. proman.cv.ua
  • Спеціалісти перевірили 42 кліща. Кожен четвертий – інфікований.
  • Сім інфікованих кліщів було зафіксовано минулого тижня.

З настанням весни ймовірність укусу кліща зростає. Люди частіше навідуються до лісів та парків, де ці маленькі та небезпечні тваринки за правило мешкають. Коли люди звертаються з укусами до медиків, кліщів направляють на дослідження спеціалістів.

Кліщі є переносниками багатьох інфекційних захворювань. Серед них - хвороби Лайма, яка є досить поширеною на Хмельниччині. Люди заражаються від укусу та присмоктування кліщів, які зараженні болерією.

Хвороба Лайма, за даними лабораторного центру МОЗ у Хмельницькій області, фіксується щорічно. Причому, як кажуть спеціалісти, кількість випадків постійно зростає. Причиною такої тенденції називають високу поширеність кліщів та їх інфікованість.

Відео дня

“У 2016 році захворіло 33 особи, в 2017 році – 116 осіб. Біля 80% випадків захворювань припадає на літній період. Станом на 1 квітня цього року в Хмельницькій області вже зареєстровано 10 випадків хвороби Лайма, - повідомляють в лабораторії особливо-небезпечних інфекцій ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Статистика досліджень:

  • 2016 рік - із 158 кліщів 43  були інфіковані;
  • 2017 рік - із 350 кліщів 110 були інфіковані
  • 2018 рік - із 44 кліщів 11 було інфіковані.

Цьогоріч більше половини кліщів було досліджено протягом минулого тижня - 24. Із них 7 виявилися інфікованими.

Найчастіше інфікувалися у Кам’янець-Подільському районі – чотири випадки. Ще три було зафіксовано у Хмельницькому і по одному Дунаєвецькому, Городоцькому та Ізяславському районах. Слідкуйте за новинами на vsim.ua.

Читайте також: Що робити, якщо вкусив кліщ
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анастасія Погориловська

    Потрібно обробляти хоча б парки та сквери від цих паразитів, ми з дитиною зазвичай влітку ходили на прогулянки в парк і майже кожного разу дитина приходила додому з кліщем, і ми перестали відвідувати парк, але навіть гуляючи неподалік парку також не застраховані, бо навіть на дитячих майданчиках теж є кліщі, і залишається питання де гуляти з дітьми????
  • Оксана Пасечник

    До статті прошу надати інформацію де можна дослідити кліща, куда звертатися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up