"Тішуся, що вже вдома": хмельницький журналіст Богдан Теленько вилікувався від коронавірусу

"Тішуся, що вже вдома": хмельницький журналіст Богдан Теленько вилікувався від коронавірусу
  • COVID-19 у чоловіка виявили ще у серпні.
  • Після чого на нього чекав важкий шлях до одужання.
  • Лікували чоловіка у кількох медзакладах. 

COVID-19 у журналіста Богдана Теленько підтвердили наприкінці серпня. Кілька тижнів чоловік боровся з недугою і ось, нарешті, повернувся додому. Про це він повідомив 23 вересня на своїй сторінці у Facebook. 

  • "Друзі, даруйте, що майже місяць мовчав. Хворів на ковід в найекстремальнішій формі. Дякувати Богові, здається, вибрався з цієї холери після 23 днів перебування в стаціонарі відповідних лікарняних установ. Вся ця історія ще потребуватиме від мене осмислення, але тішуся, що вже вдома Тож приступаю до реабілітаційного періоду. Пишу про це тому, щоб ті з вас, хто скептично налаштований до ковіду (і я таким був) усвідомили, що все дуже серйозно. Словом бережіть себе і своїх близьких", - написав Богдан Теленько. 

Нагадаємо, госпіталізували чоловіка ввечері 28 серпня до Деражнянської ЦРЛ. Не чекаючи результатів ПЛР-тестування головний лікар вирішив лікувати Богдана Теленька від COVID-19, адже симптоми відповідали цій хворобі. Протягом тижня чоловік був приєднаний до кисневого концентратора. Тричі на день йому ставили крапельниці.

Відео дня

За тиждень Богдан Теленько схуд на 12 кілограмів. 4 вересня став відомий результат тестування на коронавірус — аналіз позитивний. Того дня довго не могли вирішити, куди госпіталізувати чоловіка, адже лікарні були переповненими. І того ж дня приймати пацієнтів з COVID-19 почала Старокостянтинівська ЦРЛ. Богдан Теленько був одним з перших пацієнтів, які туди прибули.  Як лікували чоловіка, ви можете прочитати у нашій попередній статті.

Читайте також: 69 нових випадків Covid-19 за добу у Хмельницькому. Скільки хворих у лікарнях міста 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Та всім насрать на цього графомана
  • PutnickFree

    Те що результатів тесту треба тиждень чекати взагалі неприпустимо.
    Щоб за добу дізнатися треба особисто з району приїхати і платний тест зробити так виходить.

    Анонім reply PutnickFree

    По горячей линии министерства вчера мне сказали, что сейчас тесты могут делаться больше недели. Семейные врачи не хотят назначать тесты на коронавирус. Нашу уговаривали почти неделю. До последнего лечат дома "заочно" по телефону. Назначают уколы - как хочешь, так и делай. В больницу отправлять не хотят. Скорая не приедет, если нет температуры. Если приехала, до последнего отказывается везти в больницу. Говорят, что мест нет.

    Olga GRS reply Анонім

    Погляньте на свій допис з іншої сторони: чому не хочуть тест робити? Бо його вже масово всі роблять, черга велика. Якщо всі відносно легко хворі підуть в лікарню - лікарня ляже... Підуть масово на прийом - позаражаються медики, а від них - ще й нові люди.
    Лікування як такого немає - це ж вірус, є лише симптоматичне, тому

    Анонім reply Olga GRS

    Не соглашусь. Массово делают, потому что многие хотят сделать "на всякий случай" и делают бесплатно по блату без особых показаний. Здесь есть конкретные жалобы у человека, который входит в группу риска по сердечно-сосудистым. Заболело два совместно проживающих человека, по КТ у обоих воспаление легких. До КТ неделю им говорили "не выдумывайте, ничего у вас нет". Это при слабости, кашле, одышке, потере обоняния. Потом взялись лечить заочно.
    Т. е. фактически сейчас жизнь человека зависит от воли семейного врача. Не захочет - не направит. Захочет - направит без показаний. Семейный врач не должен хотеть или не хотеть, он должен направлять на тест по показаниям. И всю первую неделю они ходили на прием в поликлинику, пока КТ сами не сделали. И мобильная бригада для анализа, кстати, приехала в поликлинику, а не на дом. Так что насчет "пойдут массово на прием" - это уже, с такими врачами. А в больницу надо, чтобы контролировать течение осложнений (а пневмония - это как раз осложнение и есть), сразу подключать кислород при ухудшении, контролировать сердце и т. д.

    Olga GRS reply Olga GRS

    ...тому багато що можна і по телефону призначати. От таке се ля ві

    Анонім reply Olga GRS

    А послушать легкие и оценить ход болезни можно по телефону? А уколы они сами себе должны делать? А кислород себе подключать при сатурации 80 и давлении под 200 - тоже все сами-сами? Зачем, простите, тогда врачи? Скоро операции по телефону будут делать.
  • Валентина Василенко

    Усім здоров'я!!! Мого брата лікували 31 день. Лікарям уклін,державі позор!!! Забезпечення-копійчане. Все дорожче купляти самому
  • Анонім

    Вот так. Чтобы перестать быть "скептично налаштованим", некоторым помогает только переболеть в самой экстремальной форме.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up