У МОЗ назвали сценарії переходу на дистанційне навчання

У МОЗ назвали сценарії переходу на дистанційне навчання
Фото - "Українська правда"
  • У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що форма навчання може змінитись залежно від рівня епідемічної небезпеки.

У Міністерстві охорони здоров’я назвали три критерії та рівні епіднебезпеки, від яких буде залежати перехід освіти на «дистанційку» цього навчального року. У відомстві зазначили, що попри те, що рік для школярів розпочався у звичному форматі, українцям слід готуватись до збільшення захворюваності на гострі респіраторні вірусні хвороби, у тому числі на COVID-19, передає Освіта.ua. 

Мова йде про те, що залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання може змінюватися. А навчальний процес будуть організовувати за одним із трьох можливих сценаріїв. Яких саме:

«Зелений» рівень епіднебезпеки (низький рівень захворюваності)

Відео дня

Відвідування закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі. Однак слід пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.

«Жовтий» та «помаранчевий» рівні (середній рівень захворюваності)

Відвідувати заклад освіти дозволять за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес може бути як дистанційним, так і в закладі освіти, але із дистанцією та дотриманням протиепідемічних вимог. До слова, рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу. 

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності)

Відвідування закладів заборонено всім, крім  крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Читайте також: Нові карантинні обмеження можуть запровадити у другій половині вересня – МОЗ
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Миколаенко

    Ніхто не може заставляти вакцинуватися, це справа кожного !
  • Світлана Женжебір-Плахтій

    Якщо 80% освітян будуть вакциновані, то дістанційного навчання не буде, а навчання буде відбуватись у звичайному режимі?
  • Читач30

    Страною правят ДЕБИЛЫ. Все  делается для экономии электричества и газа.Это же целый учебный год надо освещать  и опаливать школы и университеты. Кто там думает про наших детей?? Пускай остаются неучами. Для работы в Польше и такие знания пойдут.
  • Читач33

    Объясните мне, для чего мы своими налогами содержим тысячный штат МОЗ???чтоб они сценарии писали???? А родители больных детей выпрашивали у населения на лечение????

keyboard_arrow_up