Як боротися з целюлітом: поради МОЗ

Як боротися з целюлітом: поради МОЗ
  • Видимі прояви жирової тканини, а саме целюліт найчастіше з’являється у жінок, рідше - у чоловіків.
  • Втім особливо болючою ця проблема стає влітку, коли одягу на тілі стає мінімум.
  • Про те, як зменшити прояви целюліту, читайте далі.

Якщо шкіра стає схожа на цедру апельсина, то ймовірно, що у вас целюліт. Насправді ж пояснення, чому він з’являється, є. Цей непривабливий рельєф “прикрашає” тіло через те, що каркас сполучної тканини в шкірі занадто слабкий, а об’єм жирової тканини завеликий. Позбутись целюліту можна за допомогою низки процедур, що зараз пропонують ледь не на кожному кроці. Та зменшити його прояви можна й іншими способами. Для цього на сайті МОЗ радять дотримуватись кількох порад.

“Ні” тісному одягу

Варто відмовитись від білизни, що корегує фігуру. Також скажіть “ні” тісним колготкам і штанам. Адже що більше стиснення, то гірша циркуляція лімфи та крові. Таким чином зменшується постачання кисню в жирову тканину і утворення колагену.

Силові вправи

Секрет зменшення целюліту в тому, щоб більше рухатись. Робіть глибокі присідання з вагою та відтисканнями ногами лежачи. Такі вправи допоможуть сформувати м'язовий рельєф, що буде підтримувати жирову тканину. 

Відео дня

Забудьте про цигарки

Куріння збільшує ризики ішемії, тобто брак кровопостачання кінцівок та жирової тканини. Також цигарки впливають на експресію генів, залучених в розвиток целюліту, особливо в генетично-схильних жінок. 

Стежте за раціоном харчування і вагою

Целюліт не залежить від вашої ваги. Навіть при нормальному індексі маси тіла він цілком можливий. Адже збалансований раціон та здорова вага є кращою гарантією відсутності різних хвороб.

Уникайте деяких продуктів

Ксеноестрогени є в деяких консервантах, червоних морепродуктах (які мають яскраве забарвлення) та сої. Ксеноестрогени вважають однією з причин раннього прояву целюліту в підлітків, а також у чоловіків. 

Корисні речовини для шкіри

Ретиноїди - речовини, що сприяють утворенню колагену і підтримці підшкірної сполучної тканини. Також корисним компонентом для шкіри є вітамін С. Він виконує захисну функцію для тканин, яким бракує кисню. Вітаміну С є багато в ягодах. З них можна робити маски для тіла.  

Кращий друг - кавова гуща

Кавовий пілінг чудово стимулює кровообіг в шкірі. А саме це й потрібно для зменшення целюліту.  До речі, саме кофеїн входить до складу багатьох антицелюлітних кремів. 

Друзі, а які ви знаєте способи боротьби із целюлітом?

 Читайте також: “Секс - найкращий тренажер”: хмельницький бодібілдер розповів як провести відпустку з користю для тіла

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • валентина

    Ето все ДНК набор. Вот почему китайцы все не переносят молока коровьего??От него у них здувается живот и они мрут с болями?? Или почему у монголов и у японцев ( смесь монголов с рус айнами) при рождении ребёнка синее фиолетовое  пятно выше попы?Почему у одних ноги с боку туловища, а у других под туловищем??Ето зависит с кем или чем мы скрещены. Но вот как душу клонируют по планетам, вот етого не понимаю? Есть наверное люди с ДНК змей, ящериц , то как они могут быть толстыми??
  • IGOR

    Лучший способ - идти в водители маршрутки по рейсу Староконстантинов - Житомир)) За месяц про целлюлит забудете)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up