“З бомбою в голові”: як молода юристка із Хмельницького живе з пухлиною мозку

“З бомбою в голові”: як молода юристка із Хмельницького живе з пухлиною мозку
Фото із сторінки Ірини у Facebook
  • У дівчини виявили пухлину головного мозку, яка стрімко росте.
  • Батьки збирають кошти на операцію за кордоном. 
  • Їм необхідна допомога хмельничан.

Ірині Піголь - 28 років. Вона - молодий успішний юрист та просто красуня. Дівчина всю себе присвячує роботі. Там вона “як риба у воді”. Напам’ять знає сотні законів та уміло знаходить вихід з будь-якої ситуації. Тобто знаходила, до жовтня минулого року…

 Іра, в силу своєї професії, багато читає. З дитинства мала хорошу пам’ять, тому і навчання давалося легко. А тут несподівано почала помічати, що інформація кудись непомітним чином дівається. Прочитала закон, вивчила, розібрала, а через кілька днів не пам’ятає деталей.

Фото із сторінки Ірини у Facebook

Спочатку списувала все на втому. Адже на роботі і днює, й ночує. Потім почала відчувати важкість у ногах. Думала все від хореографії, якою Іра займається вже тривалий час. Навіть на конкурси їздила та вигравала перші місця. Східні танці то її любов, зазначають друзі дівчини. Кажуть, в неї очі горять, коли танцює.

Відео дня

“Спочатку почала забувати”

Перші дзвіночки хвороби Іра ігнорувала, вирішила трохи зменшити навантаження та все мине. А для покращення пам’яті придбала в аптеці таблетки. Через них дівчині і довелося піти до лікарні. Де її та рідних приголомшили діагнозом. 

  • Іра з дитинства сильна, нічим практично не хворіла. На головні болі вона ніколи не скаржилася. А коли почала пропадати пам’ять, купила в аптеці “Ginkgo biloba”. Це ліки, які розширюють судини. Коли почала їх пити судини розширилися і почали давити на пухлину. Їй стало погано. Ми відразу поїхали до лікарні. Там зробили МРТ і виявили пухлину. Ми б ще про неї не знали, якби не ці ліки,- розповідає мама дівчини Людмила Савчук.

З жовтня 2018 року в житті Ірини відбулися кардинальні зміни. Тепер більшість часу вона проводить не на улюбленій роботі, а вдома або по лікарнях. Відразу після діагнозу хмельницьких лікарів, дівчина з батьками поїхала до Києва. Там їй у квітні цього року зробили операцію в інституті нейрохірургії імені Ромоданова. 

Ірина на випускному з батьками
  • Операція тривала 5 годин. Ірочці зробили трепанацію черепа. Лікар взяв гістологію, щоб виявити чи пухлина доброякісна чи ні. Але сама пухлина залишилася, хоча у висновку написали, що “тотальне видалення”,- зазначає Людмила Євгенівна. 

“Пухлина почала стрімко рости”

Іра потроху почала відходити від складної операції. Щоб оформити групу інвалідності дівчину поклали до міської лікарні у Хмельницькому. Палата її знаходилася на четвертому поверсі. За фатальним збігом обставин, на той час у медичному закладі не працював ліфт. 

  • Ми піднялися на 4-й поверх сходами. І прямо в дверях палати Ірочці здушило голову. Іра ледь втрималася на ногах. Я її спіймала. І з тих пір в неї погіршився стан. Ми пролежали тиждень в лікарні. Потім подзвонили до професора і поїхали на планову перевірку в Київ. Там просто жахнулися. Пухлина нікуди не поділася, а почала стрімко рости. З моменту останньої діагностики додалося 4 міліметри,- розповідає мама Ірини.

У столиці Ірині запропонували хіміотерапію. Родичі дівчини проконсультувалися з іншими лікарями і ті стверджували, що це допоможе. Хмельницькі нейрохірурги, в свою чергу, переконали Ірину та її батьків в тому, що допоможе лише операція. 

  • Медики в один голос кажуть, що допоможе лише операція. Пухлину треба видаляти, а не опромінювати. Бо це сама справжнісінька бомба в голові. Хоча сама пухлина доброякісна. Вона зветься невринома слухового нерва. Але вона постійно росте. Тому може призвести до фатальних наслідків, - зазначає жінка. 

Фото з родинного архіву

 “Навіть по квартирі ходити важко”

Наразі Іра практично не виходить з дому. У неї паралізована частина обличчя. За словами мами, дівчина навіть по квартирі пересувається з великими зусиллями. У Ірини постійно болить голова. 

  • У неї оніміння обличчя і зубів. Пухлина правостороння, тому в правому оці, відчуття, ніби там постійно присутня порошинка якась. По квартирі вона ходить, але не піднімаючи ноги, човгає лише. Бо коли піднімає ногу, то в неї дуже сильно здавлює голову,-  розповідає Людмила Євгенівна. 

Родина Ірини зв’язалася із німецькою клінікою “Charitе”, яка знаходиться в Берліні. Там готові взятися за операцію. Однак процедура дороговартісна. Рахунок виставили на 46 000 євро. Для родини це непідйомна сума, тому мама Ірини просить допомоги у хмельничан, щоб врятувати єдину доньку. 

Реквізити та виписки з лікарень

Допомогти Ірині можна, перерахувавши кошти на картки ПриватБанку, які належать дівчині або її тату. 

Реквізити: 4149 4971 1006 3346 - Піголь Ірина Олександрівна;

5168 7573 7352 0156 - Піголь Олександр Петрович (тато дівчини). 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.








 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up