За яких умов працюватимуть навчальні заклади під час посилення карантину: пояснення МОЗ

За яких умов працюватимуть навчальні заклади під час посилення карантину: пояснення МОЗ
Фото - "Главком"
  • У Міністерстві освіти роз’яснили, за яких умов будуть працювати заклади освіти в тому випадку, якщо в Україні знову посилять карантин.

Всі області України наразі перебувають в «зеленій» зоні. Перехід до «жовтого» рівня можуть встановити тоді, коли протягом трьох днів підряд фіксуватимуть одну з таких ознак:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на  100 тисяч населення за останні 14 днів - більше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування - більше як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення - менше ніж 300;
  • наявності підстав для встановлення «червоного» рівня епіднебезпеки на території принаймні одного регіону. 

Якщо карантин посилять, навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові №1236, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів вчора, 28 липня..

"В разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу", - сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Відео дня

У МОЗ пояснили алгоритм запису та проведення вакцинації освітян:

  1. Керівники закладів освіти формують списки охочих вакцинуватись у своєму закладі.
  2. Керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти надають списки органам управління освітою місцевих рад (ОУО). ОУО надають списки департаментам/управлінням освіти і науки ОДА та Київської міської адміністрації.
  3. Керівники закладів профтех та фахової передвищої освіти надають списки департаментам/управлінням освіти і науки ОДА та Київської міської адміністрації
  4. Департаменти/управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я цих адміністрацій
  5. Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних адміністрацій
  6. Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до закладу для щеплення колективу.
  7. Уточнені списки керівники мають надати до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Надалі будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Xenia Franchuk

    Зараз мами, які купили довідки про щеплення дітям,  будуть писати, що вакцинація обов'язкова і вчителі не мають права відмовлятись.

keyboard_arrow_up