Хмельницький і жінка: Вони стали щасливими, поєднавши сім’ю і кар’єру

Хмельницький і жінка: Вони стали щасливими, поєднавши  сім’ю і кар’єру
Який би не був перевантажений день, вони завжди знаходять час на себе, своїх дітей та чоловіків. Відомі хмельничанки впевнені, що поєднати непоєднане можна, головне сильно цього хотіти. Своїм секретом вони поділилися із «ВСІМ».

У багатьох сформована думка, що жінка, яка чогось досягла в своїй кар’єрі, має бути впевненою в собі, рішучою, розумною, принциповою та цілеспрямованою. І разом з цим вона аж ніяк не може бути хорошою домогосподаркою і берегинею сімейного затишку, оскільки увесь свій час вона витрачає на свою роботу. Розвіюють ці стереотипи  відомі хмельничанки, які поєднали в собі усі найкращі риси успішної кар’єристки  і залишились при цьому мрійливими жінками.

«Жінка має чимало переваг над чоловіком»

Ольга Самбір – відомий в Хмельницькому адвокат і власниця бюро. Маючи медичну освіту, вони вирішила кардинально змінити своє жаття та професію. Тендітна жінка вирішила стати захисником закону. Вона каже, що не прогадала, оскільки займється улюбленою справою і допомагає людям. Більшість свого часту  Ольга Самбір приділяє роботі. Окрім адвокатської практики, вона викладає в своєму рідному Хмельницькому університеті управління та права. Співпраця та спілкування із студентами приносить їй чимало задоволення.

Відео дня

- Жінка може бути успішною у всьому - і вдома, і на роботі. Щоб досягнути чогось в житті, ніколи не потрібно зупинятися, потрібно постійно вдосконалюватися, тоді успіх неодмінно прийде, - говорить Ольга Самбір

І це не просто красиві слова. Вона повністю підтверджує та реалізує їх. Маючи чоловіка, двох дітей і цілком успішний бізнес, жінка продовжує постійно навчатися. Минулого року пані Ольга захистила кандидатську дисертацію з юриспруденції. Також вона є головою комісії з якості надання безоплатної правової допомоги.

Знаходить пані Ольга час і для себе, займаючись разом із своєю донькою тай-бо. Часто, щоб відволіктися від роботи та просто розслабитися, вона подорожує  разом із сім’єю. Для естетичного задоволення адвокат  вирощує квіти.

- У моїй роботі інколи траплялося, що чоловіки розслабляються, коли бачать, що їхнім суперником є жінка. І це потрібно лише правильно використати. Адже жінки здатні нестандартно мислити, помічати більше дрібниць та деталей, а в підсумку перемагати і ставати успішними, - розповідає Ольга Самбір.

«Будьте впевненими в собі та любіть життя»

Перш ніж стати начальником управління культури, національностей та релігій, Ірина Трунова пройшла нелегкий життєвий шлях.  Вона рано залишилася без батьків, тому усе, що зараз має, досягла без допомоги найрідніших людей. Після закінчення Рівненського державного інституту культури повернулася в рідний Хмельницький і працювала в обласному будинку народної творчості. Пізніше працювала на різних посадах  в телерадіокомпанії «Поділля-Центр», «Ексклюзив», товариствах «Краяни-Поділля» та «Радіостар». Ірина Трунова також була режисером в  Національній  академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Протягом п’яти років, задля покращення своєї фінансової ситуації, їй довелося важко працювати в Іспанії. І лише в 2010 році її було призначено начальником управління культури, релігій та національностей.

Зараз Ірина Трунова одружена та має уже дорослого сина. Її чоловік - майстер спорту міжнародного класу із важкої атлетики, а 25-річний син займається футболом та навчається в США. Не зважаючи на те, що сім’я все рідше збирається на традиційну домашню вечерю, їхні стосунки не псуються. А навіть навпаки.  Ірина Трунова зізнається, що кожен член її  родини знайшов своє місце «під сонцем», але для кожного це щось своє, індивідуальне. Та для досягнення цього було зроблено чимало і подолано багато важких життєвих сходинок. І в скрутних ситуаціях завжди їй допомагали рідні та друзі, яких вона вважає своєю другою сім’єю.

- Неважливо чи чоловік ти, чи жінка. Потрібно просто старатися якісно виконувати свою роботу. Якщо правильно побудувати розпорядок свого дня, і дійсно хотіти усе встигнути, то можна бути успішним начальником та хорошою домогосподаркою, - розповідає Ірина Трунова

Втім,  і улюблена робота може виснажити. Тоді на допомогу приходять вірші, читаючи які Ірина Трунова розслабляється. Найбільше їй до вподоби творчість Ліни Костенко та Марини Цвєтаєвої. Не забуває вона і про своє хобі. Ще зі студентських років пані Ірина колекціонує книги про український живопис. Одна із найцінніших була видана ще в XV столітті.

Начальниця вважає, що головне мати бажання, тоді можна досягти небачених висот. За її словами, ніколи не можна заздрити, потрібно щиро радіти злетам інших, особливо, якщо це твої рідні люди.   

- Щоб бути успішною жінкою не обов’язково володіти якимось особливими якостями. Потрібно бути впевненою в собі і любити життя та своїх ближніх. Я увесь свій час стараюсь приділяти тому, що мені подобається і що для мене дійсно цінне. Для мене це моя сім’я та робота, - розповідає Ірина Трунова.

«Сім’я ніколи не втомлює мене, а навпаки – надихає»

Нелегкий життєвий шлях був і у відомої хмельницької художниці Валентини Баранюк. Довгий час вона працювала простим перукарем. Люди її роботу цінували, було у неї чимало постійних клієнтів. Та прийшов час, коли потрібно було щось змінювати в своєму житті, і Валентина вирішила поїхати на заробітки в США. Пробувши там три роки вона повернулася та відкрила власний салон краси в центрі Хмельницького. Це приносило непогані заробітки від улюбленої  справи і жінка мала час для великої родини та свого хобі.

- Напевно не секрет, що виховання дітей – нелегка справа. А в мене їх троє. Але сім’я ніколи не втомлює мене, а навпаки надихає і змушує рухатися вперед, - говорить Валентина Баранюк

Близько десяти років тому вона почала займатися живописом, самостійно освоївши чимало технік.  Спочатку писала картини для себе та рідні. Було важко змиритися із тим, що одну із них захотіли купити. Але з часом зрозуміла – якщо людина готова віддати за це гроші, значить їй це дійсно подобається. Сьогодні художниця провела дві виставки в Хмельницькому, а її картини є колекціонерів США, Італії, Росії, Туреччини та інших країнах.

- Вважаю себе позитивною людиною. І всі свої емоції передаю на полотно. Це мені приносить задоволення, як і робота в перукарні, яку я теж вважаю свого роду мистецтвом. І це не заважає мені приділяти час великій родині, - розповідає Валентина Баранюк.

Життєвий шлях наших героїнь показує, що бути жінкою – не значить бути представницею «слабкої статі». Подолавши чимало перешкод, усі вони досягли успіху в кар’єрі і мають прекрасні сім’ї. Вони чудові приклади для жінок, які стали жертвами невірних стереотипів. Тож, залишається лише повірити в себе та завжди рухатися вперед.


Нагадаємо, сайт vsim.ua розпочав спеціальний проект для жінок і про жінок «Хмельницький і жінка».  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up