“У чоловіка тремтіли руки”: як хмельничанка Оксана народила вдома за 20 хвилин

“У чоловіка тремтіли руки”: як хмельничанка Оксана народила вдома за 20 хвилин
  • Пологи застали зненацька хмельничанку Оксану та її чоловіка.
  • В результаті, жінка народила синочка всього за 20 хвилин.
  • В акушерстві такі пологи називаються стрімкими.
  • Що варто про них знати?

Друга вагітність Оксани була не з легких. Та особливою її зробило дещо інше. Жінка народила вдома, а пологи приймав її чоловік. Все сталося неочікувано, тож часу на роздуми не було. Коли дитина показала голівку, подружжя зрозуміло: діватися нікуди. Як все було, Оксана розповіла журналістам vsim.ua.

Той осінній день жінка згадує із посмішкою. Адже її син Діма вирішив побачити світ на кілька днів раніше, ніж те передбачили лікарі. Напередодні пологів Оксані запропонували лягти на збереження. 

  • “Це була п’ятниця і на вихідних лежати в лікарні я не хотіла” - пояснює Оксана. 

І тут, як то кажуть, ніщо не передвіщувало…пологів. Вже вночі, 8 листопада, майбутня мама двох дітей відчула, що буде народжувати. Часу на дорогу в пологовий виявилося обмаль. І поки карета швидкої була в дорозі, Оксана із чоловіком прийнялися за діло. Приймаючи пологи у своєї дружини, чоловік консультувався із другом, який працює на “швидкій”. Той і заспокоював його, і давав напутнє слово. “Отак ми і народжували втрьох” - із посмішкою каже Оксана.

Відео дня

Потуга одна, друга… і маленький Діма з’явився на світ. “У чоловіка тремтіли руки” - розповідає Оксана. Від емоцій, які щасливе подружжя відчули в той момент, віднімало мову. Жінка розповідає, що в Сергія одночасно йшли сльози та сяяла посмішка “на всі 32”. 

Загалом, Оксана народила сина за 20 хвилин. Чоловік поклав дитину їй на груди. Вони обоє ще знаходилися в незрозумілому “екстазі”. Вже після того, як з’явилися медики, Оксану відвезли до пологового. 

У результаті, пологи закінчилися добре. Хоч і сама Оксана до такого готова не була, та нині жінка неймовірно рада, що все сталося саме так. Мовляв, виносити сина їй було важко, натомість народити змогла легко. Тож тепер вона щаслива матуся донечки та сина.

Стрімкі пологи може спровокувати страх жінки 

Пологи, що тривають певний період часу, називаються стрімкими. До них відносять народження первістка менш, як за 4 години та тривалість пологів у жінки, яка народжує не вперше, менше ніж 2 години. Зазвичай, матусі радіють, що все минуло швидко. Проте в міському перинатальному центрі стрімкі пологи відносять до аномалій пологової діяльності. Завідувачка пологового відділення Лариса Мокрицька каже, що як для мами, так і для дитини закінчитися це може не зовсім добре. 

Завідувачка пологового відділення міського перинатального центру розповіла, що стрімкі пологи зустрічаються рідко. Та бувало, що жінка народила в машині просто під дверима перинатального центру. Попри все, попередити такі пологи можна.

Як діяти, якщо стрімкі пологи захопили вас зненацька? Перше, що радить Лариса Мокрицька - не панікувати й старатися не розгублюватися. Водночас батьки мають володіти елементарними знаннями про пологи. Для цього варто відвідувати спеціальні курси, читати літературу чи переглядати певні відео. 

Читайте також: “Захищаю спогади жінок про пологи”: доула з Хмельницького розповіла, як допомагає майбутнім мамам

Пологи без болю: як в Хмельницькому міському перинатальному центрі застосовують анестезію

Харчування за мільйон: як годують в Хмельницькому міському перинатальному центрі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Олександра Пасічник

    Молодці!!
  • Екатерина Шекера

    Щастя Вам.
  • Мирослава Кот

    Вітаю. Молодці.
  • Виктория Горденко

    Я не пойму,как дома?Неужели нужно до последнего сидеть и ждать, а потом вызывают скорую. Ужас,люди,что вы делаете? Можно и заблаговременно туда поехать.  Или без вас дома не справятся? Что сидите до последнего...

    Виктория Горденко reply Виктория Горденко

    Марина Степанянц если раньше срока,кровотечение начинается,и нужно Сразу вызывать скорую,это называется стремительные роды,там без роддома никак. В больницу,и желательно зараннее, дома как -нибудь обойдутся...

    Марина Степанянц reply Виктория Горденко

    Виктория Горденко может раньше срока у них?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up