Вірш про Хмельницький читали в п’яти містах України та трьох країнах світу


Для того, аби зняти відео про Хмельницький троє друзів витратили два тижні. До участі в зйомках запросили більше 30 осіб. Авторський вірш читали у шести містах України та чотирьох країнах світу. Знімали відео з висоти пташиного польоту на будівництві, в дитячому садочку, на природі, в автомайстерні та багатьох інших місцях. 

Патріотичне відео до Дня народження міста записали троє друзів-хмельничан: Андрій Бортнянський, Володимир Панасюк та Володимир Квасньовський. Вони розповідають, що ідея створити цей  ролик виникла спонтанно. Зйомки та монтаж тривали близько двох тижнів. А розпочалось усе з каналу на youtube.

- Ми займаємось «ютубом» вже п’ятий місяць, - розповідає Андрій Бортнянський. – Нещодавно почали знімати відео про цікаві місця України. Це і Хмельницький, і Одеса, і навіть Микулинці Тернопільської області. Про наше місто вже маємо одне відео на каналі. Але близько місяця тому вирішили зняти щось приурочене до Дня міста. Я вже неодноразово бачив ролики, коли відео створювали на основі віршів. Ми теж вирішили спробувати щось подібне, але індивідуальне.. Для цього потрібна була поезія. Тож 13 вересня я написав вірш про місто.

Загалом у відео взяло участь близько 30 чоловік. Всі вони – вихідці із Хмельницького. Андрій розповідає, що підбирали людей різних сфер та професій спеціально. Для колоритності. Тому тут можна побачити вихователя в дитячому садку, поліцейських, провізора аптеки, водія маршрутки, диригентів хору та оркестру, двірника, системного адміністратора, пожежника, автомеханіка, викладача музичного училища, соліста філармонії, продавця кави та, навіть, руферів-екстремалів.  Окрім різноманіття діяльності, прагнули вийти й за межі міста. Тож окремі кадри записані у Києві, Тернополі, Одесі, Львові та Кам’янці. А ще фрагменти вірша читають у Китаї, Нідерландах та Сполучених Штатах.

Відео дня

- Щоб все вийшло цікаво та неординарно, я просив своїх друзів та знайомих із різних міст та країн. Вони мали записати відео чи то на фоні прапора, чи якогось всім відомого місця. Щоб чітко було видно що це за місце. Тож я відсилав кожному весь вірш та підкреслював рядок, який вони мали прочитати. А ще просив окремо записати звук на диктофоні для чіткості.  

Кадри із Хмельницького записували з 30 різних локацій. Щоб досягти результату аерозйомки, використовували дрони.  А монтаж відбувався в 2 останні дні перед святкуванням.

- Ми сиділи в четвер і п’ятницю до двох ночі і монтували. В п’ятницю ми ще не мали навіть закінчення. Останні кадри знімали на Проскурівській із одним знайомим. Поки робили відео, набігли школярі. Я запитав чи вони не хочуть взяти участь у відео. А вони із захватом погодились. Так і вийшов останній кадр, - зізнається Андрій.

Відео вже набрало більше 3000 переглядів на каналі youtube. Самі ж оператори сподіваються хоча б на «десятку».

- Ми хотіли донести глядачам, що ким би і де ви не були зараз – у всіх є своя маленька Батьківщина, - каже Андрій. - Це місто чи село з якого ви родом. Ми не вибираємо цього місця. Але повинні його пам’ятати завжди. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up