Чи варто змінити час продажу алкоголю в Хмельницькому? (ОПИТУВАННЯ)

Чи варто змінити час продажу алкоголю в Хмельницькому? (ОПИТУВАННЯ)
Ілюстративне фото
  • У міськраді пропонують продавати спиртне зранку на годину раніше.

  • Вже підготувати проект рішення.

  • А що про це думаєте ви?

У Хмельницькому пропонують змінити час, коли можна купувати алкоголь. Зараз придбати спиртне можна від 11:00 до 22:00. Проектом рішення пропонується дозволити продаж дещо раніше — від 10:00. Час завершення торгівлі алкоголем хочуть залишити незмінним. Спершу це питання розглядатиме виконавчий комітет, потім — депутати міської ради.

Чому хочуть змінити час продажу

Про те, чому в Хмельницькому вирішили змінити час обмеження на продаж, ми запитали у заступника міського голови Хмельницького Володимира Гончарука. Він розповів, що у міськраді проводили громадські слухання щодо правил торгівлі алкоголем. Змінити час продажу спиртного пропонували підприємці.

Пропозиції торгівців були різними. Починати торгівлю хотіли у різний час — від 08:00 до 12:00. За словами Володимира Гончарука, такий проект рішення запропонували з урахуванням того, що у Хмельницькому діють найсуворіші обмеження. Заступник міського голови розповів, що в Україні немає міст, де продаж алкоголю розпочинають об 11:00.

Відео дня

Що думають хмельничани

Ми запитали у хмельничан, що вони думають про зміну часу продажу та про обмеження у цілому.

— Правильно, що є ці обмеження. Ті, хто хоче випити після 22-ї, нехай ідуть в ресторан. Інше питання, де на це взяти гроші, але то вже суто індивідуальна справа. Може менше будуть пити. А от стосовно зміни часу продажу сумніваюся. Як на мене, зараз з 11-ї до 22-ї, то нехай би вже так і було.

 

 

 

— Потрібно, щоб була дисципліна. До часових обмежень на продаж алкоголю я ставлюся позитивно. Я, як молодий хлопець, іноді можу собі дозволити вийти десь чи з дівчиною, чи з компанією і випити алкоголь. Але я думаю, що це треба робити в спеціальних місцях. Типу клубів. А не купувати в магазинах та йти пити в парк чи на дитячий майданчик, як це роблять зараз. Стосовно рамок часових, то думаю, що не важливо — на годину раніше чи пізніше. Головне, що вони є.

 

— Я думаю, що той, хто хоче випити і так знає, де придбати алкоголь і після 22-ї. Тим паче, що обмеження діють лише на папері, а більшість магазинів їх не дотримуються.

 

 

 

 

— Дозволяти раніше купувати алкоголь, як на мене, не варто. Було з 11-ї, то нехай так і залишається. А самі обмеження на продаж правильно ввели. Менше п’яних буде вулицями вештатися.

 

 

 

 

— Раніше нап’ються, раніше порозходяться. Правильно, хай вводять нові правила. Від 10-ї до 22-ї якраз вистачить. Хто хоче випити, той встигне.

 

 

 

 

— Я думаю, що ця година нічого не змінить. Ті, хто хоче рано випити, може і звечора купити. Думаю, що години хочуть змінити більше для бізнесу, щоб їм було вигідніше.

 

 

 

 

— Години не впливають на бажання людини випити. Той, хто хоче вжити алкоголь, і так запасеться. Хочуть продавати раніше, нехай продають. Краще вже хай беруть в магазині, ніж з-під поли травляться.

 

 

 

 

— Я гадаю, що нічого не потрібно змінювати. Як було з 11-ї, так хай і буде. Зранку вже пити, правильно, що не продають. В магазинах і супермаркетах так і треба.

 

 

 

 

— Хай змінюють, у підприємців продажі зростуть. Звісно добре, що діють ці обмеження. Хоч якийсь контроль.

 

 

 

 

 

— На мою думку, обмеження потрібні. Але не зранку. Наприклад, сьогодні мені потрібно було придбати алкоголь на подарунок, але я цього зробити не зміг. Потрібно було коригувати через це свої плани. Тому я підтримую плани перенести обмеження на 10-ту годину. А от ввечері якраз нормально, що не продають алкоголь після 22-ї.

 

 

 

А чи підтримуєте ви такі зміни? Голосуйте та залишайте свої думки у коментарях.

Опитування

Чи підтримуєте ви ініціативу продавати алкоголь на годину раніше?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up