Хмельничанин Сергій Нагорний хоче продати свою олімпійську медаль і допомогти ЗСУ

Хмельничанин Сергій Нагорний хоче продати свою олімпійську медаль і допомогти ЗСУ

 

  • Два квадрокоптери вкрай потрібні підрозділу, де зараз служить син олімпійського чемпіона з веслування.

  • Хмельничан просять допомогти зібрати необхідну суму.

Для купівлі двох квадрокоптерів, які вкрай потрібні для артилеристів, треба зібрати 220 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила хмельницька адвокатка та волонтерка Аля Аббасова (Возняк).

«Я особисто не знайома з Сергієм Нагорним, але для мене це людина-легенда. І мені буде дуже прикро, якщо нашому олімпійському чемпіону не вдасться зібрати кошти на квадрокоптери та доведеться продати свої медалі, зокрема, і золоту медаль з Олімпіади 1976 року, що проходила у Монреалі», - прокоментувала Аля Возняк Суспільному.

Волонтерка вже неодноразово збирала гроші на обладнання та амуніцію для підрозділів, в яких служать її рідні та знайомі. Зараз вона вирішила долучитися до збору коштів на квадрокоптери для сина відомого хмельницького спортсмена.

Відео дня

«Ми з друзями та однодумцями вирішили допомогти Сергію Нагорному та бійцям підрозділу його сина. Адже ми, українці, не перестаємо дивувати світ, і я чесно вірю, що дуже швидко ми зберемо гроші на ці квадрокоптери. І збережемо медалі для онуків і правнуків Олімпійського чемпіона, почесного громадянина Хмельницького Сергія Нагорного», - говорить Аля Возняк.

Кошти можна перераховувати на картку Сергія Нагорного: 5168745016129949

Ми вже повідомляли про 79-річного ветерана спорту Володимира Копачинського, який віддав свою пам'ятну медаль від Книги рекордів Гіннеса для благодійного аукціону. Нагороду купили за 28 тисяч гривень, які передали на допомогу ЗСУ. Згодом переможці аукціону благородно повернули медаль її власнику. Дізнатись, хто вони й чому так вчинили, можна за цим посиланням.

Довідка

Сергій Вікторович Нагорний (народився 8 грудня 1956 року) — веслувальник, байдарочник, олімпійський чемпіон. Тренувався у Хмельницькому, в спортивному товаристві «Динамо». В 1975 році став чемпіоном Радянського Союзу серед юніорів на байдарці-одиночці. Золоту олімпійську медаль і звання олімпійського чемпіона завоював у 1976 році на монреальській Олімпіаді в складі байдарки-двійки в парі з Володимиром Романовським на дистанції 1000 метрів. На дистанції 500 метрів фінішував другим, отримавши срібну нагороду. В 1977, 1979 роках ставав переможцем і бронзовим призером чемпіонатів світу. Почесний громадянин міста Хмельницького


Читайте також: На Хмельниччині рекордсмен Книги рекордів Гіннеса продав медаль і допоміг військовим

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игорь Бирюлин

    Сережа я куплю !!

keyboard_arrow_up