Кидає з вікна пляшки й труси: мешканці будинку на Тернопільській скаржаться на сусідку

Кидає з вікна пляшки й труси: мешканці будинку на Тернопільській скаржаться на сусідку
  • Другий рік поспіль жителям будинку №14 сипляться на голову різні предмети.
  • За їх свідченнями, мотлох кидає зі свого вікна одна із сусідок.
  • На контакт вона не йде ні з мешканцями, ні з поліцією. 

Будинок №14, що на вулиці Тернопільській, знаходиться поблизу Технологічного багатопрофільного ліцею. Тож не дивно, що двір завжди “багатий” на дітвору. Часто-густо школярі приходять, щоб погойдатися на каруселях. Поруч із ними гуляють мами із дитячими візочками. Вздовж самого будинку на лавках сидять пенсіонери. Здавалося б звичайний двір, де всі знають один одного.

Та останні два роки вся ця “ідилія” час від часу псується. Мова йде не про сварки, і не про суперечки. Справа в тому, що у будь-який момент на голову тут можуть впасти труси, шуба чи пляшка з-під горілки. Із наболілою проблемою мешканці будинку поділилися із журналістами vsim.ua.

“Нещодавно вона викинула шубу”

Хмельничанка Анастасія мешкає у будинку №14 із чоловіком й маленьким сином. У дворі вони гуляють щодня. Тож за картиною того, як все летить з вікна сусідки, вона спостерігає давно. Каже, що якось її чоловіку влучила в голову резинка для волосся.

Відео дня

Анастасія розповідає, що насправді недобросовісна сусідка в цьому будинку не проживає. Сюди її привозять лише на час “запою”. Коли те минається - приїжджає машина і її з цієї квартири забирають. 

  • Почалося це два роки тому. Тут, на 4-ому поверсі, знаходиться квартира, яка дісталася цій жінці від покійного чоловіка. Сусідка випиває,”запої” можуть тривати тижнями. А коли вона в такому стані, у дворі завжди щось падає на голову. Викидає пляшки з-під алкоголю, пакети зі сміттям, якось труси тут валялися. А от нещодавно викинула шубу. Уявіть, з 4-го поверху падає шуба. Це реальна загроза для життя. Якщо воно не впаде на мою дитину, то впаде на чиюсь іншу. Бо тут завжди повно школярів і пенсіонерів, -  розповідає Анастасія.

Інші мешканці будинку називають сусідку “неадекватною”. Кажуть, що на всі зауваження вона не реагує. Двері своєї квартири не відчиняє, а на запитання: “навіщо ти це робиш” відповідає одне - “це не я”. Тож хоч якось втихомирити “хуліганку” досі не вдавалося нікому. 

Безсилою перед недобросовісною сусідкою є навіть поліція. Мешканці вже неодноразово викликали копів. Але охоронцям правопорядку нічого не залишалося, як “поцілувати” замок. Адже двері їм ніхто не відчиняє. 

Відтак мешканці написали заяву дільничному офіцеру поліції. Допоки вона на розгляді, сусіди тримають “руку на пульсі”. Вікна “хуліганки” завжди залишаються у їх полі зору. Крім того, жителі активно розглядають плани своїх дій на майбутнє. Бо кажуть, продовжуватися так далі не може. І додають, якщо поліція не вирішить їх проблему - будуть звертатися до міського голови. 

Що кажуть в поліції

Проблема із сусідами, які заважають жити, у різні часи не втрачає своєї актуальності. Відповідальність, яку такі “хулігани” можуть понести, є адміністративною. Про це журналістам vsim.ua розповіла речник міського відділу поліції Людмила Берестовська. 

  • Щодо ситуації із жінкою, яка все викидає зі свого вікна, то згідно чинного законодавства, за це передбачена адміністративна відповідальність. Це стаття 173 КУпАП (Дрібне хуліганство). Вона передбачає покарання у вигляді штрафу до 119 гривень. А також стаття 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Вона тягне за собою накладення штрафу до 1360 гривень. Кримінальну відповідальність ця жінка не понесе до тих пір, поки не буде складу злочину, - каже Людмила Берестовська. 

Тим часом жителі будинку на Тернопільській складають теоретичні покарання “неслухняним” сусідам. Деякими з них вони поділилися із журналістами.

Алла, мешканка будинку

“Притягувати до кримінальної відповідальності”

  • Моя думка така, що дільничний має щодня приходити, допоки не застане її. Він має дати їй попередження. Тоді правоохоронні органи мають винести постанову до притягнення даної особи до адміністративної відповідальності. Якщо ж не буде вжито заходів і людина не заспокоїться, я думаю, що треба притягувати до кримінальної відповідальності. Поки ніхто не постраждав.

Аніта, мешканка будинку

“На примусове лікування”

  • Я думаю, потрібно, щоб вона пішла хоча б на контакт із правоохоронцями і трохи “прижала” свій пил. Вона має зрозуміти всю серйозність. Якщо вона влучить в дитину, наприклад, їй загрожує величезна відповідальність. Або її потрібно відправити на примусове лікування. Бо ж якщо вона не може себе контролювати, то вона небезпечна для суспільства і її потрібно ізолювати. Також потрібно поговорити із чоловіком, який час від часу її сюди привозить. Можливо, він нам допоможе вирішити цю проблему.

Друзі, а як ви пропонуєте вирішувати проблему із “сусідами-хуліганами”?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Olga GRS

    Співчуваю жителям.
  • Слава Яршуз

    Смотрю по коментариям. Тут все такие как она))))) Какая поддержка😂
  • Віталій

    Шуба Ок! Головне щоби не цегла:)

    Любов Сердунич reply Віталій

    З висоти шуба, впавши на дитину, точно зіб'є її з ніг. А це - травми...

    Любов Сердунич reply Віталій

    З висоти шуба, впавши на дитину, точно зіб'є її з ніг. А це - травми...
  • Віталій Миколайович

    Шановні "Всім", авторизації через фейсбук не хочете зробити?

    вася пупкин reply Віталій Миколайович

    Тобі це для чого? Розумний дуже?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up