Маршрут “Хмельницький - Рим”: навіщо Іван Лишик ходив пішки в Італію

Маршрут “Хмельницький - Рим”: навіщо Іван Лишик ходив пішки в Італію
  • Цього літа Іван Лишик ходив пішки в Рим.
  • Подорож тривала 71 день.
  • Він пройшов шість європейських країн.
  • Що змусило хмельничанина до “пішої” мандрівки?

Маршрут “Хмельницький - Рим” чоловік придумав сам. Він минув 6 країн Європи: Польщу,  Словаччину, Австрію, Угорщину, Словенію та Італію. І якщо хтось запитає: “як?” - чоловік відповість: “ногами”. 

Сказати, що відпустка 43-річного Івана Лишика є особливою - не сказати нічого. У розпалі літа чоловік взяв на плечі рюкзак, на пояс і стегно вчепив сумку і вирушив у мандрівку. Як то кажуть, ноги в руки і вперед. Щоправда, ноги були в зручному взутті, а от в руках - атлас автомобільних доріг чи компас. 

Ночував у наметі, готував в казанку

2 липня близько 07:00 - 07:30 Іван відправився у подорож. У рюкзаку, що на спині, ніс намет, спальний мішок та запас харчів. У сумочках на поясі та стегні - різну дрібноту. На іншому стегні  - літрову флягу. Саме так чоловік подолав близько 2 400 кілометрів. 

Відео дня

Під час подорожі Іван намагався максимально обійтися без комфортних йому речей. Для цього майже обмежив себе у користуванні гаджетами. Їх він замінив атласом автомобільних доріг і компасом. Пересувався переважно другорядними дорогами. Час від часу робив зупинки: лягав на узбіччі та релаксував. Таке задоволення дозволяв собі лише на десять хвилин. Якщо затримувався довше, то сам собі казав: “слід вставати з цієї зони комфорту.” 

За час свого походу, 66 ночівель чоловік провів у наметі. Розставляв свій “будиночок” в лісі, полі чи в горах. Вечерю готував у казанку. Поза цивілізацією Іван тішив себе стравами із картоплі, рису чи гречки. Не забував і про м’ясце чи рибу. Прокинувшись вранці, снідав, за словами чоловіка, “як справжній німець”. Ласував бутербродами, нутеллою чи повидлом. Запивав все чаєм і вперед - у дорогу. 

Та відчути “комфорт на смак” Іван таки собі дозволяв. Кілька разів за всю подорож він залишався на ніч у друзів. Навіть більше, якось на ночівлю Івана покликали незнайомці. Він погодився.

“Піша” подорож обійшлася в 740 євро

Мандрівка Івана нагадує пригодницьку стрічку. І в зливу, і в “страшенну” спеку він бачив перед собою лиш одне: кінцевий результат. Шлях з Хмельницького до Риму був тернистим. Чоловік зізнається, що якось ледь на змію не наступив. Було, що й стало трохи лячно через стадо диких кабанів.

  • Було, що раз ледь не наступив на змію. Протягом походу було п’ять зустрічей з кабанами. Без якихось небезпечних моментів, вони просто тікали. Та якось в мене охололи ноги, бо я почув попереджувальний голос кабана. Насправді я не готувався до позитивного фіналу, а налаштовував себе на найгірше. Я бачив не початок, а кінцеву мету. Але під час виконання цього всього різне могло б трапитися. Наприклад, якби один з тих кабанів побіг на мене - каже Іван.

Іван Лишик дійшов до Риму 10 вересня, близько 21:00 - 21:30. У пункті призначення своєї мандрівки він пробув три дні. Згодом відправився в Північну Італії. А за добу рушив автобусом до України. 

Загалом “піша” подорож в Італію обійшлася Івану в 740 євро. Сам чоловік зізнається, що дешевше було б, якби він не купував деяких продуктів харчування. 

Чому  чоловік ходив у Рим пішки

Свою “пішу” подорож Іван затіяв не випадково. Ба більше: до неї готувався і навіть здійснив кілька тестових версій. Перед походом в Рим чоловік рушив пішки в село до матері та до Дністра. 

Іван ніколи не захоплювався подорожами. Сама ж ідея піти пішки до Риму виникла в чоловіка спонтанно. Тож навіщо? Чоловік хотів довести, що він є гідним нащадком свого предка. Адже прадід Івана у свої часи дійшов пішки з Північної Італії до Львівщини. Щоправда, дещо за інших обставин.

Іван Лишик працює викладачем італійської мови. Навіть зі своєї подорожі він повернувся саме тоді, коли й пообіцяв студентам. Сьогодні чоловік каже, що похід в Рим додав йому наснаги. Водночас він вже планує наступну свою мандрівку. На надувному човні він планує подорож по річці Дністер.

“Наступного року жодної Європи, тільки моя Україна” - каже Іван. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up