Наречений у 60: хмельничанин двічі водив кохану під вінець

Наречений у 60: хмельничанин двічі водив кохану під вінець
  • У День Валентина в міському РАЦСі побрались Анатолій та Наталія.
  • Нареченій 54 роки. Жениху – 63.
  • У молодят є дві дорослі доньки. Вони одружуються вже не вперше. 

Для багатьох молодих людей одруження в День святого Валентина стало символом вічного кохання. Та, виявляється, укладають шлюби в день закоханих і пари старшого віку. 14 лютого завітали до міського РАЦСу 63-річний Анатолій та 54-річна Наталія. Аби побратися. Журналісти vsim.ua поспілкувались із ними та дізнались багато цікавих подробиць.

Вони знайомі вже 35 років

Анатолій та Наталя познайомились ще 35 років тому. А 34 з них прожили разом. Кажуть, події так склались, що більше 30 років жили без штампу в паспорті.

Відео дня

- Ми давно подружжя. Вже 34 роки. Ми й жили разом. Просто так склались життєві обставини, що ми змушені були знову одружитись, - каже Наталя.

Анатолій Янковський розповідає, що познайомився із Наталею в Хмельницькому. Сталось це ще у 1982 році. Саме тоді Анатолій, який був моряком, повернувся із відрядження.

- Я приїхав з Камчатки у відпустку, - пояснює Анатолій. - А був тоді моряком. Ловив рибу. Довго доводилось не бувати вдома. А жив тут поряд зі столовою. Часом ходив туди їсти. Там і побачив свою майбутню дружину.

Наталі тоді було 20 років. Дівчина працювала поваром у їдальні. Молоді люди відразу закохались одне в одного та почали зустрічатись. Кажуть, півроку пройшло, неначе в тумані. А далі Анатолію слід було знову вирушати в командировку. Тож, недовго думаючи, він зробив коханій пропозицію. Наталя погодилась. І у 1983 році пара побралась. Шостого лютого зіграли пишне весілля. Через два роки у них народилась перша донечка. А вже у 1986 році молоді люди розлучилась.

- У 83-му ми розписалися, а в 86-му розвелись, бо нам так треба було, - пояснює Наталя. І додає: - Через майно.

Однак, пара продовжувала жити разом. Анатолій перестав їздити в далеке плавання та осів у Хмельницькому. Купив власне авто, отримав необхідні документи та почав таксувати. Згодом у пари народилась ще одна донька. Йшли роки, росли їхні діти. А одружуватись Анатолій та Наталія знову не поспішали.

- Всі роки так і йшли до цього. І ніяк не могли до РАЦСу дійти, - зізнається Анатолій. – Хоч і любили одне одного.

Побратися знову заставило майно

Перебиваючи чоловіка, Наталія розповідає, що побратися знову їх змусив випадок. Справа в тім, каже жінка, що при заміні паспорту їй неправильно перевели прізвище. Замість літери «о» поставили «і». А згодом і одну з дочок записали «Янківська».

- При будь-якому поділі майна чи унаслідуванні спадщини вийде, що лише одна наша дитина є дочкою, а іншій доведеться доводити власне право, - пояснює Наталя. – Тож виходить теж майно знову одружило нас.

Через 31 рік після розлучення пара вдруге прийшла подавати заяву до РАЦСу. Кажуть, хотіли розписатись знову 6 лютого. Та їм повідомили, що на цю дату вільного часу немає. Натомість запропонували перенести на 14 лютого. Анатолій і Наталя довго не думали. Кажуть, погодились одразу. Це ж День кохання. А от церемонію для одруження обрали найпростішу. У невеликому кабінеті пара поставила підписи про укладення шлюбу та отримала свідоцтва. Із кабінету подружжя Янковських вийшло з посмішками на обличчях та документами в руках. Вони зізнаються, що діти хотіли прийти їх привітати, та молодята відмовились. Мовляв, роки не ті.

- Діти нас ще привітають, - розповідає Анатолій. – Сьогодні посвяткуємо в сімейному колі.

«Без неї чогось не вистачає»

Незважаючи на пережиті разом роки, пара каже, що кохання між ними все ще залишилось. Та це вже інший вид любові.

- Вже, знаєте, є повага, впевненість у людині з якою живеш, - зізнається Наталія. – Це моя спина і підтримка. Що я не попрошу, він все зробить.

Анатолій же не може пояснити своїх почуттів. Каже, що як живе без половинки кілька днів, то йому стає не по собі.

- Отак, як дні два чи три її немає, то вже наче чогось не вистачає, аж щось робиться. В середині все тремтить від хвилювання, - розказує чоловік. – Наталя їздила в Сатанів на курорт на десять діб, то через три дні я вже хотів зірватися і їхати за нею. Бо ж як вона там без мене?

Чоловік і далі таксує, ось уже 30 років. А жінка займається підприємницькою діяльністю на ринку. Обидві дочки вже одружені. Анатолій та Наталія щасливі бабуся та дідусь двох онуків. Тож, кажуть, сьогоднішній День кохання святкувати є з ким. Чоловік же стверджує, що для повного щастя їм залишилось обвінчатися. Аби не тягнути так само довго, планують зробити це цього ж року. А поки із посмішками на обличчі вони залишили РАЦС та поспішили додому святкувати урочисту подію. Адже діти їм ще мають прокричати «Гірко!»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Волошина

    такі милі "молодята", аж сльози на очі навертаються... побільше б таких прикладів в житті
  • Кошарский Юрий

    Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up