Радник Симчишина називає ЛГБТ “збоченням”. Поспілкувалися з ним та експертом

Радник Симчишина називає ЛГБТ “збоченням”. Поспілкувалися з ним та експертом
  • Радник Симчишина та депутат Городоцької міської ради Назарій Чепко висловився у соцмережах щодо відкриття гей-бару в Хмельницькому.
  • У Telegram-каналі організації, що йому належить, виявили прояви дискримінації євреїв. 
  • А також там є дописи, у яких свято 8 березня називають: “днем жидівсько-комуністичних повій”.
  • Назарій Чепко пояснив свою позицію “ВСІМ”. 
  • Також дізналися думку експерта стосовно подібних висловлювань посадових осіб. 

28-річний Назарій Чепко - радник Симчишина на громадських засадах та депутат Городоцької міської ради. Минулого тижня він опинився в епіцентрі уваги з боку ЛГБТ-активістів і представників Об’єднаної єврейської громади. Все це через коментар депутата у соцмережах і висловлення в спільноті, що йому належить. 

На сторінці “Хмельницький LIVE” в Instagram 20 серпня був опублікований допис із наступним змістом: “Чи потрібно у Хмельницькому відкрити гей-бар?” Користувач із ніком “88virnyj” відповів:

Відео дня
  • “Відкрийте! І хай воно стане братською могилою! Хай воно згорить разом із власником бару!”

Представники ЛГБТ помітили, що автором цієї відповіді є Назарій Чепко. Ми використали скрін його коментаря із сайту “УНІАН”. Адже під самим дописом відповідь депутата наразі відсутня.

Прояв антисемітизму виявила Об’єднана єврейська громада на сторінці хмельницької організації “Сокіл” у Telegram-каналі. Її головою є той же Назарій Чепко. У дописах організації за 2019 рік є повідомлення із таким змістом:

  • Варто не лише пам'ятати, що голодомором комуністи знищували українську націю. А треба мстити їхнім послідовникам. І не забуваймо про те, що більшість основоположників комунізму і творців голодомору в Україні, були євреї, - таким є зміст допису.

В іншому дописі від минулого року є висловлювання стосовно свята 8 Березня. Його названо днем “жидівсько-комуністичних повій”. Наразі цього повідомлення в Telegram-каналі немає.

 

На ці факти в месенджері та соцмережі відреагували місцеві активісти. Зокрема, Олександр Зорян на своїй сторінці у Facebook зазначив: “Думаючий депутат знає де, коли і що писати, і під яким нікнеймом”.

Як все коментує Назарій Чепко

Журналістка vsim.ua попросила Назарія Чепка озвучити свою позицію стосовно всього вище згаданого. Депутат погодився, втім за однієї умови: прокоментувати все на відео, а не в телефонному режимі. Пояснив - хоче, аби люди зрозуміли його позицію без “вирваних висловів з контексту”.

Назарій Чепко визнав, що дійсно залишив коментар під дописом про гей-бар. Сказав, що завжди виступав і буде виступати за традиційну сім’ю, в якій є мама, тато і дитина. ЛГБТ депутат назвав “збоченням”, яке приходить в Україну з інших країн.

Щодо сторінки організації “Сокіл” у Telegram-каналі, Назарій Чепко сказав, що вже понад рік вона не функціонує. До того ж усі дописи в месенджері розміщував не він, а пресслужба хмельницького осередку. За його словами, повідомлень із протизаконним змістом там немає. А доказом цього Назарій Чепко вважає відсутність позову до суду з боку єврейської спільноти.

Також запитали думку депутата щодо свята 8 Березня. Він відповів, що не вітає своїх близьких і знайомих жінок. І додав, що цей день має не найкраще походження. 

Крім того, видання “УНІАН” писало про нік Назарія Чепка в Instagram, який містить дві цифри 8. Журналісти “УНІАН” провели паралель із символом 14/88, що використовується в деяких колах як закодоване привітання “Хайль Гітлер”. 

Назарій Чепко пояснив, що із цим його нік немає нічого спільного. Бо цифра 8 є його улюбленою. І для депутата вона символізує нескінченність. 

Коментар депутата дивіться на відео.

Що каже експерт

Щоб дізнатися, що про цей факт думають експерти, звернулися до лідерки руху “Чесно” Віти Думанської. Вона вважає, що депутати не можуть дозволяти собі вище описані подібні висловлювання.

Що відомо про Назарія Чепка

Назарій Чепко двічі безуспішно балотувався до обласної ради. У 2015 році за мажоритарним 60-м округом від "Свободи", а у 2020 – був дванадцятим у списку Команди Симчишина. Як повідомляє “Чесно”, Назарій Чепко є членом ВО "Свободи".

У його декларації за 2020 рік вказано, що він є власником земельної ділянки в Кам’янці-Подільському площею 20 тисяч квадратних метрів. Також власником автомобіля “Renault 11” 1986 року. Об’єктів нерухомості у власності не має.

Серед доходів за минулий рік - 5 715 гривень. Стільки становив його дохід від надання майна в оренду. Заощаджень Назарій Чепко не має.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • naduches duches

    это не депутат.это-недоразумение.позор.
  • Світлана Бабій

    А де коментарі?

keyboard_arrow_up