Сергій Мандзій: про вибори, перевізників та про … борщ

Сергій Мандзій: про вибори, перевізників та про … борщ
Напередодні виборів саме його вважали найсерйознішим конкурентом. Але підтримка провладної партії та екс-мера Сергія Мельника, як бачимо, не спрацювали. Зараз Сергій Мандзій каже, що продовжуватиме займатися підприємницькою діяльністю, але й від політики міста тікати не збирається.

Домовитися із Мандзійом про інтерв’ю вийшло не з першого разу. Певний час він перебував в іншому місті. Але поговорити про вибори не відмовився. Під час зустрічі Сергій Володимирович був вкрай обережний та ретельно  підбирав слова. Про що була мова, читайте далі.

Очікували, що у другий тур пройдуть Симчишин та Чернилевський?

Ми спокійно вели свою виборчу компанію, доносили Хмельничанам свою програму та не звертали особливої уваги на конкурентів, але і не обливали нікого брудом. Обоє кандидатів є гідними суперниками і можуть бути міським головою За кожного з них віддали свої голоси більше 20 тисяч людей. Я не в праві критикувати вибір людей. Хоча й не всі мої погляди щодо розвитку міста збігаються із їхніми.

Відео дня

Ви провели чи не наймасштабнішу передвиборчу кампанію. Не образливо, що стали «третім»?

Я вважаю результат виборів для себе позитивним. Все таки 14 тисяч людей, які проголосували за мене, повірили в мене та в мої ідеї. І це поштовх до того, щоб працювати над їх втіленням у життя. Перед виборами я провів більше 300 зустрічей із хмельничанами, поспілкувалися із майже 15 тисячами виборців. Нажаль, цього не вистачило для перемоги, але це показало, що мені та моїй команді довіряють, а наші бачення подальшого розвитку міста найшли підтримку у хмельничан. Будемо реалізовувати все силами громадськості і намагатимемося разом із депутатами та міським головою спільно розвивати наше місто.

Коли сьогодні говорять про підкуп виборців, нечесну агітацію, особливо часто згадують фестиваль борщу.

Щодо фестивалю борщу, то це не було зроблено спеціально під вибори. Я планую проводити його щорічно. У серпні він пройшов вперше, і тоді передвиборча агітація ще не починалась. Це просто гарний захід, який має об’єднати людей. Щодо масштабності, то я не думаю, що білбордів  чи агіток моїх було більше, ніж у інших. Просто ми розпочали  раніше інших. Через це до нас і була прикута увага наших конкурентів.

Як ви оцінюєте новообрану міську раду? Вона у більшості складається із нових людей, які вперше стали депутатами.

Нові люди - завжди добре. Цим виборці показали, що прагнуть змін. І, на мою думку, неважливо, що там є люди із середньою чи технічною освітою чи досить молоді. Адже з ними працюватимуть  уже досвідчені депутати. За діяльністю ради слідкуватиме громадськість, в тому числі і моя команда. І наше завдання - не чекати, що рада не справиться, щоб використати це на майбутніх виборах, а разом працювати заради якісних змін у нашому місті.  

Кому із кандидатів у мери буде краще працювати саме із цим складом міськради?

Неважливо, хто буде в мерському кріслі. Час покаже, чи справиться новий мер, чи ні. Для нового мера головне, щоб він щось робив і подавав депутатам якісні пропозиції, які викликали б дискусії. Саме тоді й приходять рішення, які можуть принести результат. І байдуже від кого вони лунатимуть. При цьому слід відкинути усі політичні прапори та власні амбіції.

Як має працювати новобрана міська рада та новий мер?

Їхня робота має бути прозорою. Люди мають бачити, як приймається бюджет, як розподіляються кошти та мати вплив на ці рішення через механізм громадських слухань. Кожен хмельничанин повинен розуміти, куди ми рухаємося. Заасфальтувати кусочок дороги чи прибудинкової території – це добре. Але що зроблено для економіки міста, для розвитку виробництва, для збільшення кількості робочих місць, для притоку інвестицій  у місто, для пожвавлення торгівлі на наших ринках? А від успішної діяльності ринків багато в чому залежить і добробут міста.

Назвіть 5 проблем міста, над вирішенням яких потрібно працювати в першу чергу.

Екологія. Питання сміттєпереробного заводу та полігону складування твердих побутових відходів  стоїть давно. І чим більше його вирішення затягується, тим гірше для міста.

Громадський транспорт. Те, що купили декілька нових тролейбусів -  це добре. Але їх потрібно мати значно більше. Збільшити тролейбусний парк потрібно щонайменше на 40 одиниць. Це значно покращить ситуацію із громадськими перевезеннями.

Дитячі садочки. На Озерній, Ружичній та уЛезневому їх просто не вистачає. Відкриття нових, розширення та покращення стану діючих дозволить спокійно влаштувати у садочки усіх діток.

Забудова природно-заповідних зон. Роками про це всі говорять. А тут просто треба навести порядок, а не розмовляти. Можливо, новоутворене архітектурно-будівельне управління зуміє вплинути на забудовників, які декілька років творили що хотіли.

Адміністративні послуги. Для людей потрібно зробити більш зручними послуги як ЦНАПу так й інших закладів, де люди вимушені годинами стояти в черзі. Хмельничани повинні бути забезпечені якісним та комфортним сервісом при зверненні до будь-якого органу Хмельницької міської ради.

Як має вирішуватись питання вартості проїзду і якою вона має бути?

Не варто було влаштовувати тарифні гойдалки напередодні виборів та приймати популістські рішення. Вирішувати питання тарифів мають всі: і перевізники, і влада і громадськість. Потрібно найти компроміс між перевізником та пасажиром, ґрунтуючись на економічних розрахунках, а не займатись популізмом перед виборами. Думаю, що на сьогодні оптимальним було би повернення до тих тарифів, що були раніше: 3,50 – маршрутки, 3 - автобуси, 1,50 – тролейбуси. Надіюсь, що новообрана влада відкине політику і наведе лад.

Чим плануєте займатися?

Не хочу комусь кидати камінь в город, але я не сильно залежав від результатів виборів. Я ніколи не був держслужбовцем. Я самодостатня людина і підприємець. У мене буде робота завжди.  Я є власником ТОВ «Рембуд». До пасажирських перевезень воно немає ніякого відношення. У період передвиборчої кампанії я відмовився від «Рембутрнасу», засновником якого був. Зараз власником та керівником підприємства є інша людина. Окрім підприємництва, я ні в якому разі не покидатиму громадську роботу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ксенія

    Пан  Манзій  тепер  абсолютну  брехню  городить в інтерв'ю.Перед виборами він і його  "молода  команда"дійсно рвали  зад ,йдучи по головам.Особисто  нам  обіцяв  ПОСПРИЯТИ  у вирішенні  проблемних питань та марно  від  нього  чекати.Так ,якщо він  зухвало  проігнорував  прозання  виборців ,то  далі  він  не здатен  щось робити для міста.А  ПОДІБНУ  БАЙКУ  ПРО  ВІДМОВУ ,ПРОДАЖ  ЧИ  ПЕРЕКИДАННЯ  НА  РОДИЧІВ  СВІЙ  БІЗНЕС  -МИ ВЖЕ  ЧУЛИ   ВІД  СОРАТНИКА  ПО ПАРТІЇ  -ПРЕЗИДЕНТА ,ТРОХИ  НАБРИДЛО. ПАН  МАНДЗІЙ ,ПОДІБНО  ВЛАЛІ  РАХУЄ  ЛЮДЕЙ  ЗА   ПОВНИЙ  ЛІКБЕЗ....
  • PAL

    Говорили тебе, Серега, не дури людей и будешь мэром.
  • Олег

    Мандзiй перед выборами своих назначенцев уже распределял на посты в мiськiй радi ))) заходил как хозяин туда, но люди решили по своему)

    Анонім reply Олег

    яке діло кацапам до НАШИХ місцевих виборів???
  • Анонім

    Серега БОРЩій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up