“Те, що ми встали і пішли - це вже чудо”: як живе родина Манзюк після страшної ДТП з освітянами

“Те, що ми встали і пішли - це вже чудо”: як живе родина Манзюк після страшної ДТП з освітянами
Фото з сімейного архіву родини Манзюк

Вона пережила страшну аварію та була за крок до смерті. В свої 11 років ця дівчинка перенесла неймовірно складну операцію, яку робили відразу три бригади лікарів. Вона піднялася з інвалідного візка та щодня продовжує радувати маму новими перемогами. Журналісти vsim.ua дізналися як живе 12-річна Вікторія Манзюк, яка минулого року постраждала у страшній аварії з освітянами.

В ніч на 30 травня по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий автомобіль врізався в вантажівку. В салоні легковика було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні автомобіля знаходилась завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей та методистка отримали складні травми та довгий час перебували на лікуванні.

“Хочу забути ті події, як страшний сон”

У страшній ДТП Антоніна Манзюк втратила чоловіка і мало не залишилася без доньки. Жінка сама отримала складні травми та кілька тижнів провела у нейрохірургії. Антоніна говорить, що хоче скоріше забути той день, як найстрашніший сон. Проте наразі це не вдається, маленька Вікторія досі потерпає від наслідків тої фатальної ночі.

  • Мені дуже важко згадувати про наслідки тої аварії, я залишилася без коханого чоловіка, а Віка втратила тата. Та й без доньки я мало не залишилася. Нам сказали, що у Віки травми несумісні із життям. Лікарі жодних позитивних прогнозів не давали. Хто не бачив чуда, то моя Віка - це реальна хмельничаночка, якій це чудо даровано Богом,  - розповідає Антоніна Манзюк.

    Відео дня
    /li>

Після аварії 11-річна Вікторія опинилася майже на межі життя і смерті. За дівчинку боролися і хмельницькі, і столичні лікарі. В обласній лікарні їй провели складну операцію, яка тривала 5 годин. Дівчинку оперували відразу окулісти, травматологи та урологи. Вікторія провела кілька тижнів у реанімації хмельницької міської дитячої лікарні та відправилася на лікування у Київську клініку “Охматдит”.

Віку чекає ще три операції

Після аварії Вікторія Манзюк довгий час була на інвалідному візку. Зараз дівчинка ходить самостійно та поступово повертається до звичного ритму життя. Проте дівчинка до цього часу не позбулася наслідків ДТП. Попереду у 12-річної Вікторії ще три операції. Її чекає хірургічне втручання на носі, видалення гематоми на нирці та корекція плеча.

  • Зараз у нас ще не припинився етап лікування, до реабілітації ще не дійшли. У нас попереду ще три операції: на носику, на нирці та на плечі. Найскладніша, напевно, це те, що нам потрібно видалити гематому, яка утворилася на нирці в результаті аварії. І вже після всього цього ми зможемо перейти до реабілітації, - розповідає Антоніна Манзюк.

У дівчинки суттєво постраждав зір

Вікторія перенесла кілька складних операцій на очах. Зараз у дівчинки в оці штучний кришталик, штучна райдужка та вшита в одне око лінза. Дівчинка щодня змушена носити з собою дві пари окулярів: окремо для читання, окремо для орієнтації в просторі.

  • Ми носимо кілька пар окулярів. Для читання і так, як ми виходимо на вулицю, то нам треба ще одна пара окулярів. Після аварії у Віки дуже впав зір. Нам просто збирали одне око частинками. Це було дуже важко. В квітні ми знову їдемо в “Охматдит” в офтальмологію на консультацію на рахунок очка, - пояснює жінка.

Антоніна розповідає, що після аварії більшість часу вона з донькою перебувала у Києві на лікуванні.

На фото Вікторія з мамою у лікарні 

Все літо ми провели в лікарні, лише два тижні в серпні були вдома, а потім знову  до листопада в лікарні. Ми там часті гості, уже там як свої, - говорить Антоніна.

Дівчинка дарує друге життя старим лялькам

Антоніна розповідає, що після аварії у Віки дуже постраждала права рука. Дівчинці збиралися її ампутувати. Проте лікарям вдалося зберегти кінцівку. Після того мама з донькою шукали спосіб розробити руку. і знайшли доволі оригінальний спосіб.

  • Я щодня не перестаю дякувати Богу та лікарям за те, що можу тримати її то за ліву, то за праву ручки. Ми думали, що нас чекає ампутація, але все обійшлося. Почали розробляти ручку різними вправами, а потім придумали спосіб, який став улюбленим заняттям Віки, - зазначає мама дівчинки.

Сама Вікторія говорить, що коли займається улюбленою справою, забуває про все. Дівчинка дуже весела та жвава із захопленням розповідає про школу та свої хобі.

  • Я дуже люблю малювати, читати різні книжки. У мене є таке хобі - перепрошивати ляльки. Я так і руку розробляю, і мені подобається робити ляльок ще гарнішими. Я зістригаю з них волосся, з яким випустили на заводі і мама купує мені спеціальні нитки для в’язання і з них я роблю нове ще гарніше волосся, - розповідає Вікторія.

Малюнок Вікторії Манзюк

Наприкінці минулого року Віка вперше після аварії пішла до школи. Дівчинка дуже любить вчитися та багато читає. Проте через стан здоров’я часто відлучається від навчального процесу.

  • Ми ходимо до школи, проте Віка часто хворіє і доводиться навчатися вдома. Але це все дрібниці. Я рахую, що я найщасливіша мама в світі. Те, що ми встали і пішли - це вже чудо. І за це чудо я щодня дякую лікарям та Господу Богу, - розповіла журналістам vsim.ua Антоніна Манзюк.

На фото лялька, яку Вікторія переробила власноруч

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Раїса Іванівна

    Дай Вам Боже здоров'я та довгих років життя)))
  • Віта

    Вікуся ти молодчинка. Будь завжди життєрадісною і щасливою.
  • Валя Кришталь

    Молодці здоровя вам
  • Світлана Трофанюк

    Вика це перемога! Слава богу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up