Від покрівельника до масажиста: молодята з Хмельницького розповіли, як відкрили власну справу

Від покрівельника до масажиста: молодята з Хмельницького розповіли, як відкрили власну справу
  • Ярік і Вероніка - молоде подружжя.
  • Накопичивши разом кошти, вони відкрили власну справу.
  • Їх студія краси існує вже рік.
  • Як почати бізнес, якщо за спиною немає “мільйона”, читайте далі.

Ярік і Вероніка називають себе неординарними. Вони працюють в одній сфері та живуть “на одній хвилі”. Їх зустріч відбулася в соцмережах і вже після перших “лайків” дві життєві долі об’єдналися. 

На час їх знайомства, вони мешкали в різних країнах. Ба більше! Ярік і гадки не мав де знаходиться місто Хмельницький і чи є воно на мапі взагалі. Та навіть це не стало перешкодою на їх шляху до спільного майбутнього. Адже після зустрічі життя обидвох перевернулося з ніг на голову. 

Відео дня

Відкрити студію краси стало їх спонтанною ідеєю. “Очі загорілися” - а це означало, що відступати нікуди. Сьогодні Вероніка розмальовує гарбуз і  “химерні” прикраси. Так дівчина готує своє “дітище” до Хелловіна. Ярік тим часом займається своєю справою - робить масаж. Закінчивши роботу, вони разом пригадали, як почали власну справу.

Від покрівельника до масажиста

Вони випадково познайомилися на просторах інтернету. Ярік тоді працював покрівельником у Чехії, а Вероніка відточувала майстернсть візажиста, бровиста і парихмахера в рідному Хмельницьому. Після не довгих зустрічань він переїхав до дівчини. Тоді й вони стали “чухати” голову - чим ж займатися?

Вероніка працює у перукарській справі з шкільних часів. Шість років дівчина фарбувала і робила зачіски клієнтам вдома. Попрацювавши так якийсь час, вона вирішила, що діла не буде. Тоді довелося орендувала в салоні місце й робота “пішла” у новому форматі. Та от чи вигідно? - питала вона себе час від часу. Виявилося, що ні. 

Тим часом Ярік думав над заняттям для себе. Продовжити роботу покрівельника йому не хотілося. Тоді й виникла ідея розпочати щось новеньке. Ярік взяв “волю в кулак” і вперед на курси масажу. Після того, як “рука набилася”, "посипалися" і клієнти. Працював він спершу вдома. Та й це тривало недовго. У закоханих увірвався терпець і було вирішено: “Відкриваємо студію!”

 “Вклали більше 50-ти тисяч”

Порахувавши кожен свої заощадження, вони негайно взялися шукати приміщення. Те, що потрібно, вони знайшли відразу. Без зайвих порівнянь і тижневих пошуків. Тоді не вистачало лише двох речей: ремонту і гарного колективу.

  • Це було перше приміщення, яке ми побачили, і нам відразу все підійшло. Коли я працювала вдома, мені дуже не вистачало колективу. Мені завжди хотілося мати команду і влаштовувати корпоративи. Тоді ми й почали шукати дівчат на оренду місць. І ми їх знайшли. Я люблю простих дівчат, щоб працювати було комфортно  - розповідає Вероніка. 

Вони провели воду, зробили ремонт, підібрали все до нюансів і навіть придумали назву. Звісно, що й не обійшлося без негативу. Наприклад, Вероніка і Ярік “попали” на гроші. Замовили в студію мийку - натомість залишилися і без неї, і без грошей. Не раз сперечалися щодо дрібниць - та все це і поряд не стояло з їх страхом. Адже думки, що щось може не вийти, не покидали ні Яріка, ні Вероніку.

Попри це, вони затишно облаштували студію. Масажист Ярік має власний кабінет. Хоч і звідти часто-густо лунає стогін жінок, Вероніка до цього вже давно звикла. Мовляв, розуміє, що всі вони просто клієнтки. Дівчина ж працює в іншому залі. Там вона допомагає стати красунями багатьом дівчатам. 

  •  У студію ми вклали більше 50-ти тисяч. Адже там нічого не було: лише обдерті блакитні стіни. Перші місяці ми просто відробляли вкладені гроші. До того ж страх  завжди був всередині нас: що щось не вийде, люди не будуть ходити або ще якісь подібні причини. Також нас на гроші кинули, більше як на тисячу гривень. Але це все через те, що ми починали таку справу вперше і знали ще не про всі нюанси - каже Вероніка.

Як тільки вони стали отримувати стабільний прибуток, гроші швидко знайшли своє призначення. Наприклад, пара самостійно організувала власне весілля. Звісно, що не без допомоги батьків. Проте молодята зізнаються, що більшу частину все ж покрив їх особистий заробіток. “Спіймавши” хвилю матеріального благополуччя, Ярік і Вероніка вже почали планувати майбутнє. Основною їх мрією - є придбання будинку. Туди переїде і їхня студія. 

Допоки клієнтам наводили красу і масажували їх сідниці, Ярік і Вероніка не встигли озирнутися, як їх справі виповнився рік. На честь цього вони влаштували справжнє свято. Вероніка зізнається, що той день був один із найпозитивніших зі всіх своїх робочих днів.

“Ми рекомендуємо початківцям…”

Вероніка і Ярік вважають себе успішним, втім надають перевагу це приховувати. “Я люблю бути на рівні з усіма” -  каже дівчина. Щоправда, поділитися кількома порадами із бізнес-початківцями вони все ж готові. 

  • Щоб почати свою справу без “мільйона” у кишені, спершу слід орендувати лише робоче місце. Тоді можна буде відчути всі тонкощі справи і зрозуміти чи це ваше. Однією з основних складових бізнесу є любов до того, що робиш. І ні в якому разі нічого не боятися. І конкуренції в тому числі. Якщо боїшся - йди на завод, - каже Ярік. До того ж, необхідне правильне розміщення. Краще буде обрати місце ближче до вашого дому. Також варто пам’ятати, що спершу ви будете не заробляти, а наробляти досвід і клієнтів. Треба брати менше, а робити більше.

Наголошує пара і на стартовому капіталі. Мовляв, без цього нікуди. Однак і тут можна обійтися без мільйона. Бо таки бажання завжди переважає над усім іншим. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up