У Хмельницькому Вуличний Університет перейде від лекцій до практики

У Хмельницькому Вуличний Університет перейде від лекцій до практики
Цьогоріч у місті відновить роботу Вуличний Університет. Його організатори готують для хмельничан новий проект «City Meetings», який проходитиме у різних мікрорайонах обласного центру.

Окрім традиційних лекцій, він включатиме в себе дискусії, кінопокази, ворк-шопи – розвиваючу роботу у групах, зустрічі з активістами, науковцями, культурними діячами.

- Вуличний Університет у нашому місті – в першу чергу, освітній, а також активістський проект. Освітній або самоосвітній, оскільки транслює та виробляє певні знання про наше суспільство та культуру. Активістський – оскільки ці знання направлені на критичне переосмислення та зміну суспільства у конкретних його проявах, - каже організатор Вуличного Університету Денис Панкратов.
Вперше лекції Вуличного Університету у місті пройшли у 2011 році у сквері імені Тараса Шевченка. Зустрічі відбувалися щотижня по суботах у форматі лекцій, перформансів, різноманітних соціальних та художніх практик. Слухачами була переважно молодь. Заняття відбулися і у наступному році. А от 2013 рік пройшов без Вуличного Університету, оскільки багато хто з організаторів та учасників проекту переїхали до інших міст навчатися та працювати.
Наразі ж з’явилася змога продовжувати Вуличний Університет, але організатори, з огляду на політичні зміни в Україні, вирішили, що самих лише лекцій та постійної локації в центрі міста недостатньо.
- Цьогоріч Вуличний Університет буде проводити заходи на територіях, віддалених від центру міста – в мікрорайонах Озерна, Виставка, Південний Захід, Заготзерно. Там планується проведення нового проекту «City Meetings», що включає в себе лекції, дискусії, кінопокази, ворк-шопи, зустрічі з активістами, науковцями, культурними діячами, - каже Денис Панкратов. - Вуличний Університет, у першу чергу, планує звернутися до жителів та жительок цих мікрорайонів, незалежно від віку, разом із ними виявити проблеми конкретних районів та кварталів, дворів та будинків.
Проект «City Meetings» – це низка заходів, які поділяються за проблематикою: гендер (проблеми материнства та жіноцтва у мікрорайоні), територіальна громада (проблеми жителів, пов’язані із комунальними службами, а також культурне й історичне розуміння функціонування мікрорайону та його спільнот), сучасна міська культура (феномен джентрифікації – реконструкції та відновлення будівель, проблеми комерціалізації та ідеологізації публічного простору).
- Заняття, а радше зустрічі, будуть проводити у занедбаних за радянських часів публічних територіях районів, таких як зелені театри, танцмайданчики, парки. Наразі до участі в зустрічах залучають різних людей – активісток Жіночої сотні Майдану, активістів, що мають досвід участі у самоорганізації громад за кордоном, профспілкових активістів, юристів, художників та фотографів. Вуличний Університет завжди був і залишається некомерційним проектом, тому участь у заходах безкоштовна, - каже Денис Паркратов.
Більш повну презентацію проекту «City Meetings» організатори Вуличного Університету планують провести наприкінці травня.




 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up