12 простих кроків для правильної перевірки швидкості Інтернету (Новини компаній)

12 простих кроків для правильної перевірки швидкості Інтернету (Новини компаній)

Чудово, коли швидкість Інтернету стабільно висока, адже це дозволяє комфортно працювати, дивитися відео, купувати товари онлайн чи грати в улюблені ігри. Але щойно ви помічаєте найменшу затримку у завантаженні файлів чи проблему зі з'єднанням, відразу поспішаєте перевірити швидкість доступу до Інтернету.

Найчастіше користувачі звертаються до онлайн-ресурсів або ж торрент-клієнта. Подібних сервісів дуже багато, вони безкоштовні і доступні кожному. Але важливо розуміти, що отримані дані не можна вважати абсолютно точними і вони не здатні об'єктивно відобразити якість інтернет-з'єднання. Ви можете дізнатися середній показник швидкості з'єднання вашого комп'ютера з певним сайтом у конкретний відрізок часу, а не швидкість з'єднання з вашим провайдером. Ваш комп'ютер звертається до сайту через кілька різних провайдерів у глобальній мережі, що, безумовно, впливає на результат перевірки. Тестування вкаже на найнижчу швидкість у цьому ланцюжку з'єднань. Все як у східному прислів'ї: швидкість каравану відповідає швидкості найповільнішого верблюда. Тому всі перевірки на онлайн-ресурсах мають доволі оцінний характер.

Якщо ви все ж вирішили перевірити швидкість завантаження сторінок на вашому комп'ютері, рекомендуємо дотримуватися простих правил і підготувати своє обладнання до тестування, щоб отримати максимально можливі коректні дані.

  1. На точність перевірки впливає сам сервіс, тому зупиніть свій вибір на тому, який має найбільше позитивних відгуків і найменше рябить рекламними банерами.
  2. Не використовуйте сервіси, які працюють на флеш, адже зайве навантаження на комп'ютер впливає на точність результатів. Краще віддати перевагу сервісам, що працюють на основі HTML5.
  3. Перевірте свій комп'ютер на наявність вірусів та шкідливих програм, які через мережеву активність впливатимуть на результат тесту.
  4. Не тестуйте швидкість через анонімайзери або VPN − вони зменшують швидкість.
  5. Перевіряйте швидкість, підключивши кабель Інтернету безпосередньо до комп'ютера без проміжних вузлів (роутера), адже вони помітно знижують показники.
  6. Вимкніть на комп'ютері всі програми, які звертаються до Інтернету і можуть знижувати швидкість під час тестування: месенджери, поштові програми, торрент-клієнти, антивірусні програми, менеджери завантаження, фонові програми і додатки, закрийте зайві вкладки і вікна браузерів. Всі вони активно зжирають трафік і результат перевірки буде занижений.
  7. Запустіть диспетчер задач і перевірте, чи немає навантажень на мережевий канал і центральний процесор.
  8. Не переходьте на інші сторінки і не відкривайте сайти під час тестування.
  9. Дочекайтеся, доки сервіс завершить перевірку швидкості download (від сервера в Інтернеті до комп'ютера) і upload (швидкість до сервера в Інтернеті від вашого комп'ютера).
  10. Щоб отримати найбільш точні результати радимо виконати кілька тестувань у різних браузерах, а потім визначити середнє значення швидкості доступу до Інтернету.
  11. На швидкість також впливають можливості самого сервера, його розташування, завантаженість у момент тестування. Сервіс перевірки швидкості онлайн обирає найближчий сервер. Тому показники швидкості з'єднання з сервером, який знаходиться далеко від вашого комп'ютера, будуть відрізнятися. Для об'єктивної оцінки слід перевірити ще кілька вузлів (серверів).
  12. Зважайте на те, що ресурс може бути перевантажений у момент перевірки, тому повторіть тестування пізніше.

Що б не говорили, але більшість онлайн-сервісів тестування швидкості створені їх власниками насамперед для заробітку, наприклад, на рекламі (зверніть увагу на кількість рекламних банерів на сайтах). Про більш-менш правильні цифри можна говорити лише у разі перевірки швидкості передачі даних з дотриманням спеціальних умов.

Заради експерименту спробуйте протестувати швидкість доступу до Інтернету, підключивши роутер. Про те, чому ваш роутер зменшив швидкість, читайте у наступних публікаціях.

ТРК «Еверест» − провідний провайдер Інтернету і кабельного телебачення, що використовує сучасне надійне обладнання, яке здатне забезпечувати якісні послуги і стабільно високу швидкість. На жаль, не завжди користувачі розуміють, що на швидкість насправді впливає багато факторів, які від провайдера не залежать. Тому перш за все потрібно перевірити свій комп'ютер на віруси і зважати на його загальну продуктивність. Не забувайте, що показники швидкості вранці і ввечері можуть відрізнятися, адже у вечірній час завантаженість інтернет-каналів вища.

Комфортного і приємного вам серфінгу в Інтернеті!

ТРК «Еверест»

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up