А чи не податись мені в мобільну розробку?.. (Новини компаній)

А чи не податись мені в мобільну розробку?.. (Новини компаній)

Сьогодні розробник мобільних додатків є однією з найбільш перспективних професій - цікава робота, за яку платять добре.

Ринок мобільних розробок постійно зростає. Все більше людей не уявляють своє життя без смартфона. Очевидно люди не збираються у найближчий час відмовлятись від його використання? Отже і мобільні розробники без діла і грошей сидіти не будуть.

Зараз найбільш вдалий момент, для того аби освоїти дану професію, і влаштуватись на роботу мрії. З чого почати? Можна спробувати самостійно розібратись у тонкощах мобільної розробки. Але навчання без практики - марна трата часу. Тому пропонуємо курси “Mobile Development” від Вінницької ІТ-Академії. Як вивчати розробку без комп'ютера Mac? Купувати? Такої потреби немає, адже в ІТ-Академії не навчають “на пальцях”, для цього є iOS-лабораторія, облаштована компанією RIA.com! Курс ведуть викладачі-практики, які розуміють галузь зсередини і можуть навчити інших.

Ми їх - Олексія Тюренкова, Андрія Стахова та Дмитра Яворського розпитали про досвід, який важливий для майбутніх розробників.

  • Як давно Ви працюєте у сфері саме мобільної розробки? І в ІТ загалом?

Олексій: Трішки більше як 5 років/ більше 20 років

Андрій: Більше 8 років / 12 років

Дмитро: Понад 4 роки / майже 5 років

  • Як Ви стали розробником мобільних додатків?

Олексій:   До цього я займався базами даних, але зрозумів, що треба змінити напрям. Довго думав, і підійшов з суто статистичної точки зору, переглянув об'єми трафіку спожиті мобільними застосунками, вебом, IoT, тощо. Подивився потребу у спеціалістах різних напрямків, зарплати. Переглянув мови та технології. І обрав iOS бо на там було менше розмірів екранів, під які потрібно верстати UI.     

Андрій: Кар'єра мобільного розробника почалася з розробки під iOS, тоді я дуже хотів перейти в мобайл, але iOS не сподобалася і мене перевели на Android. Тут усе і почалося, документації немає, прикладів немає, то було щось неймовірне. Лиш навчання і освоєння уроків від Google, змінило усе. Уже через рік я був senior android розробник.

Дмитро: Моя кар'єра мобільного розробника почалась випадково, я хотів програмувати, але ніяк не міг визначитися. На той момент я вже знав HTML та CSS, але зовсім не подобалося верстати - я був у пошуку мови програмування. Перше, що я спробував це була Java та відео курси по Start Android. Кар'єра Android розробника закінчилась після того, як я написав калькулятор... Згодом з'явилася можливість спробувати себе в якості мобільного розробника на Objective-C. Було нелегко, але мені сподобалося розробляти під іOS.

  • Які основні технології має освоїти розробник мобільних застосунків?

Олексій:   Потрібно розуміти: мову програмування, платформу iOS/Android/ - обидві на рівні сильного користувача, обов'язково мати уяву про алгоритми, функціональне програмування, геометрію, патерни дизайну програмних продуктів (e.g. Design Patterns by GoF), архітектури тощо. І головне - англійську.   

Андрій: Розуміти як працює система, основні відмінності iOS & Android. Ну і мову на якій будете писати.

Дмитро: Мову програмування, особливості платформи під яку пишите код. Можливості IDE з якою працюєте. ООП, SOLID, DRY.

  • Які підводні камені можуть чекати під час навчання?

Олексій:   Лінь, прокрастинація, бажання кинутись до більш поширеного веба, нескінченний перегляд відеотуторіалів. Невміння змусити себе працювати та небажання демонструвати код на стадії напівготовності, коли можна переглянути прогрес та внести корективи.

Андрій: Це лінь і небажання навчатися

Дмитро: Лінь та бажання все кинути коли зіштовхуєшся із труднощами. Недооцінка своїх можливостей.

  • Який метод навчання Ви вважаєте найбільш ефективними?

Олексій:   Перевернутий клас, peer review, навчання через постачання продукту. На початкових рівнях EDIP/EDGE. Не всі розуміють, що програмування це не наука, а ремесло, і тому потрібно багато “давити батони”, а не чекати щастя від лекцій. Не вийде переглянути купу відеоуроків чи прослухати курс лекцій і вийти Мартином Фаулером.

Андрій: Мінімум теорії і більше практики в парах. Тому, що в парах краще знаходити відповіді на питання. І обов'язково наставник!!!

Дмитро: Теорія і практика. Однією теорією та відеоуроками чи лекціями ситий не будеш. Потрібно багато практики, з якою приходить розуміння того, що робиш.

 

Зі слів експертів, головне побороти свою лінь, а з рештою - допоможе Вінницька ІТ-Академія, яка вже 8 років вирощує айтішників-професіоналів. Реєструйтесь на курс “Mobile Development” та навчайтесь у справжніх майстрів.

Для тих, хто хоче отримати престижну освіту БЕЗКОШТОВНО є чудова нагода. Кожен, хто здасть екзамен з математики на максимум, буде зарахований на бюджетне навчання.

Реєструйся: https://ita.in.ua, телефонуй: 067-431-19-21

 

 

на правах реклам

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up