Будівельна галузь України приходить до тями

Після значного падіння протягом останніх кількох років вартість оренди житла перестала знижуватися. В яких містах спостерігається зростання вартості оренди? Які квартири подорожчали найбільше?

Економічна і політична нестабільність кількох останніх років негативно вплинула на більшість галузей промисловості України. Мабуть, єдина область, в якій явно видно успіхи, це Оборонпром і все, що пов'язано з відновленням оборонного потенціалу країни. Проте, інші галузі також починають потроху одужувати, хоча поки не можна однозначно сказати, що небезпека повністю минула.

Не є винятком і житлове будівництво. Незважаючи на цілу лавину викриттів, інтерес громадян до придбання житла потроху відновлюється і це явно видно по зміні вартості квартир. У більшості населених пунктів відбулася стабілізація вартості квартир.Ціна на нерухомість, зокрема на житло в Хмельницькому, Черкасах, Рівному та інших не самих великих за кількістю населення містах, перестала падати ще навесні 2016 року, а до кінця літа навіть спостерігалося традиційне зростання вартості продажу та оренди квартир.

У великих населених пунктах, таких як Київ, Одеса і Львів відзначається ще більший підйом. Вартість оренди квартир у столиці з початку року зросла на 10-15 відсотків. Звичайно, в більшій мірі це результат інфляційних процесів, але не можна забувати і про те, що нарівні з девальвацією гривні зменшилася і кількість фінансово забезпечених громадян, які можуть собі дозволити винайняти житло. І якщо ціна оренди зросла, то це говорить, що є і ті, хто ці апартаменти оплачує.

Відео дня

Ще однією стороною закінчується економічної кризи, є зміна інтересу орендарів на користь недорогого житла. Тепер набагато частіше шукають квартиру на околиці міста або в ближньому передмісті, без дорогого ремонту, або взагалі намагаються домовитися про проведення ремонту своїми силами в рахунок оплати за певний період часу. Досить часто можна зустріти пропозиції квартир, на які оформлені субсидії на комуналку, що є відвертим грабунком держави, але приносить обопільну вигоду і орендарю і орендодавцю.

І нарешті, якщо раніше великої різниці в динаміці квартир різної площі не спостерігалося, то тепер найменше користуються попитом просторі апартаменти. Наприклад, якщо порівняти зростання вартості оренди в Києві двох-і трикімнатних квартир, то можна помітити, що при підвищенні ціни "двушки" на 15 відсотків трикімнатні подорожчали лише на 10. Трохи випадають з правила «чим менше, тим краще" 12 відсотків підвищення вартості оренди однокімнатних апартаментів, що, на думку експертів, є додатковим підтвердженням того, що економіка починає приходити до тями і панічні настрої в суспільстві закінчилися.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up