Британський політолог Тарас Кузьо презентував у Хмельницькому свою книгу «Війна Путіна проти України» (Політична агітація)

Британський політолог Тарас Кузьо презентував у Хмельницькому свою книгу «Війна Путіна проти України» (Політична агітація)

Нещодавно в Хмельницькій обласній науковій бібліотеці відбулася презентація книги Тараса Кузьо «Війна Путіна проти України». Про історію написання книги, про те, як і де збирався для неї матеріал, про свої погляди на історію російсько-українського конфлікту розповів гостям сам автор, британський політолог українського походження.

Книга вийшла у 2017 році, спочатку англійською мовою, а нещодавно була видана ще й українською та російською мовами. Як зазначає автор, вона є першим англомовним виданням, яке представляє саме український погляд на російську агресію проти України.

Зокрема, пан Тарас зазначає, що поштовхом до написання книги ще у далекому 2012 році стало спостереження, що на Заході  надзвичайно мало інформації про Україну, політичні процеси, що в ній відбуваються та про її діячів.

«Я тоді побачив, що в англомовних країнах практично немає інформації про Януковича, про Партію регіонів, про Донбас, про донецький клан. І це було погано, адже саме в той час в Україні відбувалися дуже негативні процеси. Були сфальсифіковані вибори, за ґратами опинилися окремі опозиційні політики. Ми не знали, що далі відбуватиметься з країною. Саме тоді я віднайшов фінансування та розпочав цей проект,» – розповідає автор.

І додає, що фактично до початку подій 2014 року зібраних ним матеріалів фактично вистачало на повноцінну книгу. Але з початком Революції Гідності та російської агресії на Сході він вирішив продовжити роботу над нею, а вже зібрані дані лягли в основу першої частини книги, ставши своєрідним «бекґраундом» до російсько-українського конфлікту, про який розповідається у другій частині.

У своєму творі автор аналізує причини та витоки агресивних імперських амбіцій Росії проти нашої держави, їх історичні передумови, висловлює свою думку щодо причин провалу амбіцій Путіна в Україні, зокрема його проекту «Новоросія», розповідає, звідки бере свій початок так звана «гібридна» війна.

«Головна причина цієї війни – у національній ідентичності. Більшість російський політиків, фахівців і навіть опозиціонерів вважають, що ви всі фейкові, ваша держава фейкова, немає українців. Путін, та і не тільки він, багато разів повторював, що українці і росіяни  - це один народ. На російському телебаченні постійно говориться, що Україна штучна держава. Якби в якийсь момент росіяни сказали, що Україна – це суверенна держава, що вона має право обирати, яким шляхом іти, в які союзи вступати, я впевнений, ця війна б зупинилася. Але вони цього не скажуть,» - каже пан Тарас.

«Росіяни абсолютно не розуміють Україну, мають про неї хибне уявлення. Вони дійсно думали у 2014 році, що російськомовне населення з оплесками буде вітати російську армію, бо вважали, що воно обов'язково має бути пропутінське і що присутність «руського миру» для нього важливіше, ніж патріотизм. В Москві взагалі не розуміють поняття «російськомовний патріот», - зауважує автор книги. І додає, що для нього як британця, це абсолютно не дивно, адже шотландці чи ірландці, які розмовляють переважно англійською є патріотами своєї країни, бо мова – це важливо, але не завжди мова визначає патріотизм.

Підсумовуючи свої роздуми, автор книги висловлює думку, що війна з Росією триватиме і далі, а обіцянки її негайно закінчити, що звучать з уст окремих політиків – не що інше, як популізм.

«Усі, хто зараз на виборах обіцяв зупинити війну, або відкрито брешуть, або нічого не розуміють в політиці. Бо є лише два варіанти закінчення війни сьогодні. Перший – якщо цього захоче Путін. А цього не станеться. Другий – українці піднімуть руки і скажуть: Ми здаємося». Все. Іншого способу немає. Але як показують соціологічні опитування, лише 15% українців готові на це погодитися, але решта  75% проти такого вибору,» – каже Тарас Кузьо.

Саме тому політолог закликає з усією серйозністю підійти до остаточного вибору під час майбутнього другого туру, коли українці обиратимуть Президента.

«Зараз ви обираєте не тільки президента, але і головнокомандувача. Державою має керувати серйозна і досвідчена людина, яка розуміє, що собою являє Росія і Путін, яка має авторитет та повагу у світових лідерів. Таким політиком є діючий Президент Петро Порошенко. Останніх п'ять років Україна рухалася до Європи, геть від «руського миру». Вам потрібен той, хто цей шлях продовжить і зробить його незворотнім. Це буде найкраща відповідь російській агресії,» – наголошує Тарас Кузьо.

Саме тому, каже науковець, поставивши на чолі держави комедійного актора, українці перекреслять усі ті досягнення, які важкою працею були здобуті після Євромайдану та Революції Гідності: «Якщо таке станеться, то Росія зможе підтвердити у світі свої слова, що Україна фейкова держава, якою керує комік.»

Тарас Кузьо висловлює тверде переконання, що наступні 5 років стануть переломними в історії України, бо вони вирішать чи зможемо ми нарешті сказати Путіну «прощавай!».

 

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up