Екскурсія Хмельницьким: куди піти й де зняти квартиру (Новини компанії)

Екскурсія Хмельницьким: куди піти й де зняти квартиру (Новини компанії)

Хмельницький — тихе, затишне містечко не для очей, а для душі. Тут є що відвідати й чим помилуватися. Чим приваблює гостей цей обласний центр і як швидко зняти квартиру в Хмельницькому подобово, розповідають експерти сервісу онлайн-бронювання житла «Добово».

Перед небайдужим поглядом Хмельницький розкривається поступово. Тут немає львівського лиску або одеського теплого моря. Зате є затишний дендропарк, чарівна краса Південного Бугу, старовинні будівлі, церкви й пам'ятники. Це місто для розміреного відпочинку і неквапливої насолоди навколишнім затишком і природними красотами. Експерти рекомендують приїжджати сюди всією сім'єю, завчасно винайнявши житло на https://www.dobovo.com/ua/хмельницький-квартири-подобово.html

Майдан Незалежності та інші пам'ятки центру

Почати знайомство з містом експерти радять з майдану Незалежності, який знаходиться в самому центрі Хмельницького, перед будівлею облдержадміністрації. Колись площа мала ім'я Леніна, й над нею височів відповідний пам'ятник. Потім площу перейменували, пам'ятник знесли, а на його місці в 2011 році встановили інший — присвячений Вірі, Надії та Любові. Тепер це одна з головних міських визначних пам'яток.

З протилежного боку майдану розташовується будівля Хмельницької обласної філармонії, поруч з якою височіє ще одна визначна пам'ятка — пам'ятник Богдану Хмельницькому, ім'я якого було присвоєне місту в 1954 році. Колишнє ім'я, Проскурів, місто носило понад 500 років. Старожили так називають його й досі.

Завершити прогулянку центром радимо в сквері імені Шевченка. У XIX столітті тут ріс дубовий гай, який частково вирубали для створення ринку, а потім і плацу для піхотинців. В середині минулого століття на майдані висадили дерева, а в центрі встановили пам'ятник великому українському поетові, ім'я якого тепер носить сквер.

До скверу примикає Хмельницький художній музей, розташований в будівлі початку XX століття. В його експозиції представлені роботи сучасних українських художників і скульпторів, в тому числі постійна виставка художника Г. Верейського. Тут же діє художній салон, де цінителі прекрасного можуть придбати на пам'ять сувенір.

Надійні сервіси онлайн-бронювання дозволяють перед поїздкою орендувати квартири подобово в Хмельницькому в центрі міста, щоб не витрачати час на пошук житла, а відпочивши з дороги відправлятися знайомитися з визначними пам'ятками.

Дендропарк

Познайомившись з центром міста, вирушайте в дендропарк «Поділля», розташований в мікрорайоні Виставка. Тут висаджені рідкісні види рослин, привезені з ботанічних садів України та Молдови. В парку представлено понад 400 видів декоративних форм дерев і чагарників, унікальні різновиди сосни, берези, верби, дуба, платана, жимолості, ялівцю та інших деревовидних насаджень. Є навіть тюльпанове дерево — одна з найбільш красиво квітучих рослин у світі.

Церкви й собори

До числа найкрасивіших і старовинних будівель Хмельницького належить православний собор Різдва Богородиці. Кам'яну небесно-блакитну будівлю в класицистичному стилі звели в центрі міста в 1822 році. Вона зайняла місце більш ранньої дерев'яної споруди, яка згоріла. Довгий час в храмі зберігалася ікона Богородиці в срібному окладі, але в 30-ті роки XX століття церкву розграбували, а всередині облаштували склад. Нині повністю відреставрований собор належить УПЦ.

Ще одна православна святиня міста — Георгіївська церква (Свято-Георгіївський храм), побудована в 1898 році. Спочатку це був полковий храм Дніпровського полку, присвячений святим Петру та Павлу. У радянські роки церкву спустошили, а в кінці 90-х відреставрували та знову передали православній громаді міста.

Є в місті й католицький храм, який належить ордену єзуїтів, — костел Святої Анни (в мікрорайоні Гречани). Як не дивно, за радянських часів церкву, збудовану в 20-і роки XX століття, не закрили, а добудували (чого не можна сказати про інший костел з тим же ім'ям, який підірвали в 1936 році). У храмі й сьогодні проходять католицькі богослужіння.

Де пообідати

Зголоднівши після багатогодинних прогулянок, загляньте в «Ресторацію Шпігеля» — неймовірно атмосферне місце. Це оригінальний музей-ресторан, відкритий в колишньому особняку єврея-нотаріуса. Будівлю звели на початку XX століття, й відтоді фасад і інтер'єри практично не змінилися. Кухня теж автентична місцю й епосі — страви традиційної подільської кухні, але в сучасній інтерпретації.

Хочете перенестися з Подолу в країну, повну переказів і легенд? Завітайте до ресторану «Шотландія», розташованому на виїзді з міста. Стилізовані зали (лицарський, селянський, англійський королівський зал і т. д.), мисливські трофеї на стінах, камін, фрески, масивні столи з натурального дерева, меню європейської кухні, театралізовані вистави для гостей (стрільба з лука і лицарські турніри) допомагають розслабитися та відпочити в приємній обставі.

Красотами Хмельницького потрібно насолоджуватися неспішно, й тоді захочеться повернутися сюди ще не раз. Вдалої подорожі!

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up