Хмельничанка стала чемпіонкою з ментальної арифметики на Міжнародній олімпіаді (Новини компаній)

Хмельничанка стала чемпіонкою з ментальної арифметики на Міжнародній олімпіаді (Новини компаній)
  • Загалом діти з Хмельниччини вибороли шість призових місць на міжнародних змаганнях.

Вихованці міжнародної школи Ментальної арифметики INDIGO mental в Хмельницькому, вибороли 6 призових місць на міжнародних змаганнях Wamas, в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це розповіла член міжнародної асоціації ментальної арифметики INDIGO mental та тренер призерів Олена Панчишена.

Міжнародна олімпіада WAMAS-2021 проходила з 3 по 4 вересня в Дубай, де змагалися більше 400 дітей з 12 країн світу. В ній також брали участь четверо хмельничан та двоє дітей з Хмельницької області віком від 6 до 14 років.

12-річна хмельничанка Анастасія Третяк стала чемпіонкою міжнародних змагань з японської методики лічби. Серед призерів також Владислав Ткачук, Максим Панчишен та Марк Красуцький, які здобули срібло. А Олександр Бондар та Макар Коломієць привезли додому бронзові нагороди.

«Олімпіада» - це не просто окремий захід, а частина освітнього процесу, - говорить Олена Панчишена, - це можливість показати свої напрацювання в результаті проходження курсу, розширити свій кругозір та отримати досвід публічного виступу. Підготовка та участь в олімпіадах допомагає напрацьовувати особистісні якості,  які допоможуть дитині бути успішною в будь-якій сфері діяльності: вміння ставити цілі і досягати їх, планувати свою діяльність, кожного дня перемагати самого себе, само мотивацію, дисципліну та стресостійкість. Та для самої дитини – це цікаве дозвілля, де можна отримати нові враження, встановити свій особистий рекорд, знайти друзів-однодумців, отримати подарунки, підтримку рідних і визнання за свою щоденну працю.

INDIGO mental club – міжнародна мережа навчальних закладів, яка функціонує у більше, ніж 60 містах країни і 16 країн світу. У Хмельницькому клуб ментальної арифметики з’явився п’ять років тому, і представлений майже у кожному районі міста. «Ментальна арифметика – тренажер для мозку» - під цим загадковим терміном ховається сучасна програма розвитку розумових здібностей за допомогою арифметичних обчислень. Навчальний курс спрямований на паралельне "прокачування" відразу двох півкуль мозку: лівої, що відповідає за логіку, і правої, яка відповідає за креатив, інтуїцію і уяву. Тренерам потрібно показати дітям, що будь-які логічні задачки можна вирішувати образно, підключаючи творчість і уяву. Регулярні заняття ментальної арифметикою дозволяють не тільки якісно поліпшити, але і прискорити розумові процеси. Унікальна методика використовується в більш ніж 70 країнах світу, адже багато хто вже оцінили високу ефективність ментальної арифметики», - пояснює Олена Панчишена.

keyboard_arrow_up