«Хмельницькгаз» роз’яснює деталі нововведення щодо окремої платіжки за доставку газу (прес-служба АТ "Хмельницькгаз")

«Хмельницькгаз» роз’яснює деталі нововведення щодо окремої  платіжки за доставку газу (прес-служба АТ "Хмельницькгаз")

Днями у пресцентрі Городоцького краєзнавчого музею відбувся брифінг керівництва  АТ «Хмельницькгаз» для  громадськості та представників територіальних громад Городка, Городоцького району та Сатанова, а також  журналістів. Темою велелюдного заходу стало нововведення державного регулятора НКРЕКП щодо окремої платіжки за доставку газу. Адже, з початку року подоляни, як і всі українці, отримують дві окремі платіжки: одну - за газ, іншу - за його доставку.

Тож спікер заходу, комерційний директор газорозподільної компанії Олександр Надольний,  зазначив, що ще 24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати за газ. Тому з 1 січня 2020 року послуги доставки виключені з загальної платіжки за газ. Відтак, продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії, тому квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо. Гроші за газ отримує постачальник газу ТОВ «Хмельницькгаз бут», а за доставку — газорозподільна компанія АТ «Хмельницькгаз» . Тому дві різні компанії -  дві окремі платіжки.

Найбільше учасників брифінгу цікавили питання самого процесу доставки газу та які саме функції забезпечує «Хмельницькгаз», аби блакитне паливо  цілодобово доставлялося до домівки кожного споживача газу Городоччини.  Тож старший майстер Городоцької дільниці АТ «Хмельницькгаз» Володимир Свінціцький детально зупинився на тонкощах складного технологічного процесу доставки газу газовиками місцевого підрозділу. Зазначив, що коли газ переходить з магістральних мереж до розподільних, то тиск в мережі необхідно понижувати та утримувати на відповідному рівні, безпечному  для споживача. Тому саме якість виконання робіт з регулювання тиску в газовій мережі безпосередньо пов’язана з безпекою доставки газу до споживачів та впливає на безперебійність.  Також газовики  здійснюють наладку та регулювання газового обладнання, виконують інвестиційну програму підприємства, приймають аварійні виклики та усувають аварійні ситуації, тощо.

Заступник голови Городоцької ОТГ Сергій Літвінчук та Михайло Бурячок, заступник керівника Сатанівської ОТГ, озвучили найактуальніші питання, які  цікавлять місцеву громаду:
- як розрахувати щомісячний платіж на доставку?
- чи потрібно укладати нові договори на доставку газу?
- яким чином сплочувати споживачам, які не користуються газом та ін.

Тож завдяки конструктивній та фаховій розмові присутні дізналися усі деталі процесу доставки, способи та строки оплати окремого рахунку за доставку. Адже, сплочуючи за доставку газу  своїй газорозподільній компанії, кожен споживач інвестує у власне  безпечне газоспоживання. Разом з тим,  присутні на заході  уяснили, що із введенням окремого рахунку фактично нічого нового не відбулось, адже і раніше плата за доставку (розподіл) входила до складу ціни на газ, але була в одному єдиному рахунку, який отримував споживач.  А з нового року вона виведена в окрему платіжку і є незмінною протягом всього року. Тому споживач прозоро бачить, якій компанії та за які послуги сплочує, аби 24 години мати в домівці блакитний вогник.

Тож «Хмельницькгаз» продовжу широку інформаційну кампанію задля роз’яснення необхідних змін для споживачів газу та запрошує до співпраці місцеві громади, громадські організації, журналістів, аби донести усі тонкощі  даного нововведення та надати відповіді на усі запитання. Тож для організації зустрічі - звертайтеся у пресслужбу  АТ «Хмельницькгаз» за тел.: (067) 679 13 94

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up