Нардеп Віктор Галасюк вперше відвідав Хмельницький і розповів про план розвитку промисловості України (життєва позиція)

Нардеп Віктор Галасюк вперше відвідав Хмельницький і розповів про план розвитку промисловості України (життєва позиція)

Віктор Галасюк із «Радикальної партії Олега Ляшка» відвідав Хмельницький. Нардеп поспілкувався з місцевими підприємцями, вислухав їхні пропозиції та розповів про пакет ініціатив для розвитку промисловості.

Українська влада має робити усе, аби розвивати українську промисловість. У цьому переконаний народний депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка» Віктор Галасюк. І він не лише говорить про це, а й працює над впровадженням у життя необхідних Україні ініціатив. Він є головою Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. Завдяки своїй роботі разом із однодумцями він уже зміг добитися прийняття ряду важливих законів.

Так, в Україні впроваджено 10-річний мораторій на експорт лісу-кругляку. На його думку, коли Україна експортує за кордон таку сировину, як ліс-кругляк, металобрухт та інше, то, фактично, дарує іншим країнам робочі місця, податки, розвиток, а собі залишає бідність та кредити від МВФ.

  • Аби замість одного-двох відсотків економічного зростання та довічного боргового рабства впевнено мати, як мінімум, сім-вісім відсотків зростання щороку і якісно інше майбутнє, потрібно закласти серйозний законодавчий фундамент розвитку власної промисловості та економіки, - говорить Віктор Галасюк.

І такий законодавчий фундамент у команди «Радикальної партії Олега Ляшка» є. Необхідні для розвитку промисловості дії закладені у пакеті ініціатив. Він має сприяти дерегуляції для експортерів, стимулювати інвестиції для нових виробників, ввести доступні кредити і передбачає безкоштовне приєднання до інженерних мереж.

- Один наш підприємець запланував відкрити завод в Україні. Звернувся до Кабміну і після 30 хвилин розмови зрозумів, що потрібно шукати інші варіанти. Знайшов такий в Ізраїлі. Там йому надали пільги, можливість підключення до інженерних мереж. У нас же за це деруть великі суми. Коли я його запитав, чому він відкрив виробництво в Ізраїлі, а не в нас, він відповів: «Я патріот і з радістю відкрию його в Україні, але тільки тоді, коли для цього зроблять нормальні умови». Тому потрібно відмінити чотирикратний пограбунок інвестора монополістом, - каже Віктор Галасюк.

Загалом, пакет ініціатив «Радикальної партії Олегя Ляшка» передбачає наступне:

  1. 10-річний мораторій на експорт лісу-кругляка.
  2. Підняття вивізного мита на металобрухт.
  3. «Заморозка» індексації земельного податку.
  4. Експортно-кредитне агентство.
  5. Механізм енергомодернізації бюджетних установ (ЕСКО).
  6. Зняття ввізного мита, імпортного ПДВ і акциза за електрокар.
  7. Тимчасовий мораторій на перевірки підприємців.
  8. Зниження ЄСВ майже вполовину.
  9. Підняття мінімальної зарплати 1600-3200-4200.
  10. 2-річна розстрочка імпортного ПДВ на обладнання.
  11.  Антикризовий план розвитку України.

Щось уже реалізоване або близьке до цього. Нардеп Віктор Галасюк переконаний, що цього надто  мало і працює над тим, щоб втілити в життя й інші пункти. Для цього він постійно спілкується із тими, кому це потрібно в першу чергу – підприємцями. Зокрема, зустрівся із хмельницькими виробниками. Вони йому розповіли про свої проблеми. Він порадив, як їх можна вирішити спільними зусилями. Каже, що Кабмін, Президента і Верховну раду потрібно закликати до змін публічно і усім разом.

Також Віктор Галасюк вислухав пропозиції від хмельницьких виробників. Вислухав усіх і запевнив, що неодмінно їх врахує і в подальшому співпрацюватиме з ними задля розвитку промисловості і підприємництва України.

«Радикальна партія Олега Ляшка» виступає за впровадження інших, та не менш важливих ініціатив, які мають сприяти росту української економіки. Зокрема, вони стосуються тендерних закупівель.

  • У міжнародній практиці широко розповсюджена багатофакторна оцінка тендерних пропозицій при держзакупівлях. У Франції лише 4% публічних закупівель здійснюється виключно за ціновим критерієм, у Великобританії – 7%, в Голландії – 10%, в Іспанії – 24%. У Німеччині, Австрії та Італії – лише кожна друга держзакупівля йде виключно за ціновим критерієм. Проте в Україні понад 99% публічних закупівель – виключно цінові, - вважає Віктор Галасюк. – Форма держзакупівель має цінувати українське, а не просто відбуватися за принципом купівлі найдешевшого, що не завдли означає якісніше і не сприяє розвитку нашої промисловості.

З вірою в Україну Віктор Галасюк - народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка з економічної політики, Президент Української асоціації Римського клубу, член Національної ради реформ, почесний президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» , голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, заступник Голови Української частини Парламентського комітету асоціації, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Сполученими Штатами Америки.

На правах реклами.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up