Вишивка хрестиком

Вишивка хрестиком - найдавніший вид рукоділля. З давніх-давен багато жінок (а іноді і чоловіки) проводили за вишиванням більшу частину свого вільного часу.

 

 

Відео дня

 

 

 

 

 

 

 

Дівчата з багатих і з бідних сімей обов'язково повинні були вишити собі придане до весілля. У наш час цей вид рукоділля також користується великою популярністю. У магазинах продається безліч гобеленів, але саме вишивка ручної роботи цінується дуже високо.
Кожна жінка може навчитися вишивати хрестиком сама. У наборах для вишивання, що надходять у продаж, завжди є полотно, кольорові нитки, схема, а також інструкція, як правильно почати роботу. Від умільці насамперед потрібно терпіння, увагу і акуратність. Втім, почитати спеціальну літературу і послухати поради досвідчених рукодільниць, зрозуміло, не завадить.
В даний час у продажу є величезний вибір наборів для вишивання з найрізноманітнішою тематикою. Існують фірми, що створюють спеціальні схеми і набори для даного виду рукоділля, такі як «Абрис Арт», «Магія канви», «Магія канви» та інші. Так, фірма «Абрис Арт» спеціалізується на створенні наборів для вишивання в яких використовуються нитки муліне DMC. Якість даних ниток полягає в тому, що вони дуже довговічні і не вицвітають. Вишивка, зроблена за допомогою ниток муліне, може зберігатися століттями. У продаж також надходить багато цікавих наборів для вишивання вовняними нитками. Так як вовняні нитки товщі ниток муліне, картини, вишиті ними, виглядають більш випуклими і живими. Кожна фірма, що спеціалізується на створенні наборів для вишивання, має свій каталог, з якого ви зможете вибрати цікаву для себе роботу. Зазвичай каталоги розбиті за темами.

Зустрічаються набори для вишивання різної складності. Якщо у вас немає досвіду, не варто братися за велику картину з високою категорією складності. Виберіть собі нескладну роботу з канвою 14 розміру. Це найбільш великий розмір канви, який дозволяє не напружувати зір і досить швидко заповнювати полотно роботою. Найчастіше на канві № 14 вишивають ниткою в два складання, однак нерідко за схемою потрібно вишивати в три або чотири складання.
Існує і більш дрібна канва вишивки для більш досвідчених майстринь - розміром 16 і 18. Хрестики на такий канві виглядають більш щільними, а канва НЕ буде просвічувати з-під хрестиків. Відповідно, закінчена картина буде виглядати більш реалістичною. Для вишивання на найдрібнішої канві № 18 звичайно можуть знадобитися додаткові пристосування - лупа або окуляри. На канві 18 розміру часто вишивають в одну нитку, іноді кількість ниток чергується: певні фрагменти роботи робляться в одну нитку, а інші - ниткою в два складання. Все залежить від задуму роботи. Кількість квітів у схемах для вишивання також може сильно варіюватися - від декількох до ста, в залежності від творчого задуму і складності роботи.
Закінчена полотно зазвичай вставляють в рамочку і вішають на стіну. Можете бути впевнені, воно буде виглядати не гірше художньої картини. Ваші гості не зможуть пройти мимо, напевно, вони будуть в захваті від вашої роботи. Для оформлення своєї вишивки можна купити готову рамку, благо вибір в магазинах досить великий. У спеціалізованих салонах по вишиванню також легко підібрати обрамлення для своєї роботи. Зазвичай до вишиванок з каталогу у них вже є готова рамка. Якщо є бажання, можна вибрати собі іншу рамочку з представлених у продажу або замовити на свій смак. Коли робота невеликого розміру, її нескладно вставити в рамку самостійно. Якщо ж розмір полотна досить великий, краще довірити цю справу професіоналам.
Потрібно пам'ятати, вишивка хрестиком - довгий процес, що вимагає терпіння. На виконання однієї роботи можуть піти тижні або місяці. А деякі найбільш складні і об'ємні картини створюються роками. Однак кінцевий результат перевершить всі ваші очікування. Після того як полотно буде закінчено, ви отримаєте величезну радість від виконаної роботи. І у вас, безсумнівно, виникне багато нових творчих ідей. І звичайно, вишита картина ручної роботи стане прекрасним подарунком для ваших близьких до дня народження або іншого свята.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up