Новини компаній: AI в Україні. Інтерв'ю Юрія Чубатюка

Новини компаній: AI в Україні. Інтерв'ю Юрія Чубатюка

Останніми роками про штучний інтелект говорять усе частіше. В уяві багатьох людей – це лише далеке майбутнє. Однак, насправді ми взаємодіємо зі штучним розумом щодня. До того ж, швидкість науково-технічного прогресу вказує на те, що дивовижні й водночас загрозливі можливості комп’ютерних наук, описані футурологами й фантастами, вже не за горами.

Імітація людського розуму

У вузькому розумінні штучний інтелект – це імітація людського інтелекту машинами. Нині є безліч форм цього явища, які вже не сприймаються як щось надзвичайне. Наприклад:

  • голосовий пошук (Siri та Alexa, що доступні на iOS, Android та Windows);
  • відеоігри з персонажами, які вміють поводити себе непередбачувано для реальних гравців;
  • онлайн-підтримка клієнтів на сайтах (яскравий приклад – інтелектуальний сервісний чат-бот Зоряна від телекомунікаційної системи «Київстар») і т. ін.

Поняття «штучний інтелект» є багаторівневим та актуальним, завдяки чому стало предметом численних наукових досліджень.

Однак, учені настільки захопилися можливостями науки, що навіть не замислюються про високу ймовірність зловмисного використання технологій.

Загрози АІ

Президент групи компаній «Еверест» Чубатюк Юрій у своєму інтерв`ю стверджує, що останнім часом ризики зловмисного використання штучного інтелекту настільки зросли, що прирівнюються навіть до загрози тероризму. Таке явище здатне похитнути цивільну, оборонну та політичну безпеку будь-якої країни. Тому, перед тим, як вдатися до масового його масового впровадження ШІ, необхідно як слід вивчити сучасні технології та принцип роботи з ними на безпечному рівні.

Можливості захисту

Спеціаліст стверджує, що сучасні дослідження й досягнення у сфері інноваційних розробок мають бути максимально прозорими та широко доступними. Інакше може інсувати загроза суттєвого збільшення можливостей для завдання шкоди цифровим і роботизованим системам. Серед головних причин цього виокремлюють:

  • подвійні стандарти використання технологій;
  • масштабність і легкість їх розповсюдження;
  • стрімкий розвиток роботизованих систем.

Українські реалії

 За словами експерта, Україна, як і всі інші держави світу, не застрахована від несанкціонованого користування новітніми технологіями. Блискавична швидкість технологічного прогресу спричиняє появу нових пристроїв на основі штучного інтелекту. Які ж кроки в такій ситуації найбільш доцільні з боку влади та громадськості? Перш за все, це:

  • приділення пильної уваги сфері штучного інтелекту – його вивченню та дослідженню;
  • активна діяльність вузькоспеціалізованих організацій (питаннями зловмисного використання роботизованих систем займатиметься Платформа «Штучний інтелект»).

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up