Новини компаній: Хмельницький матиме ще одну візитівку

Новини компаній: Хмельницький матиме ще одну візитівку

З часу набуття Незалежності нашою країною у Хмельницькому не припиняється будівельний бум. Наш обласний центр постійно перебуває на верхніх щаблях статистичних даних по темпах будівництва. 

За більш ніж двадцять років архітектурний ансамбль міста змінився більш ніж кардинально. Та чомусь більшість збудованих об'єктів не можуть похизуватись вдалими рішеннями в питаннях покращення інфраструктури чи благоустрою навколишньої території. Типові дитячі майданчики і максимум декілька десятків метрів заасфальтованих під’їзних шляхів, це все, що вкладається в поняття благоустрою та рекреації в більшості будівництв нашого міста. Часто, поряд із зведеним об’єктом можуть бути і геть захаращені місця, що псують весь вид біля будинку. Хоча там міг би бути спортивний майданчик чи інший об’єкт і це б не потребувало якихось великих вкладень. Справа в тому, що в нормативних документах, якими керуються забудовники, поняття благоустрою навколишньої території є досить розмитим і залишає великі можливості для маневрів. Чим часто й користується багато забудовників для зменшення витрат.

Розвиток будівництва в нашому місті досягнув того рівня, при якому споживачам уже не досить самих лише квадратних метрів у цегельній багатоповерхівці з утепленням. Постала гостра необхідність в новому рівні умов життя: максимальної зручності, розвиненої інфраструктури довкола, екологічності та наявності рекреаційної складової. Саме таким є проект побудови у Хмельницькому комплексу «Спортсіті», в якому житлова і комерційна частина забудови вдало вписується в зелену навколишню зону, доповнену об’єктами спортивної, розважальної та рекреаційної інфраструктури.

Ділянка на Прибузькій, 5/1, де здійснюється будівництво комплексу «Спортсіті», довгі роки була захаращеною чагарниками територією із водовідвідним каналом, який не чистився з часу як його викопали. І це в самому центрі нашого міста! Натомість забудовник зводить на цій території комплекс, що має усі шанси стати візитівкою Хмельницького. Архітектурне рішення цього проекту обов’язково ще отримає визнання спеціалістів та простих мешканців. Проте, мабуть, найбільшим позитивом цього будівництва є те, що співпали інтереси забудовника та громади міста. Разом із зведенням споруд буде здійснено повне облагородження і прилеглих територій. Забудовник бере на себе розчищення русла водовідвідного каналу зі спорудженням мостів і набережної. Озеленення території навколо комплексу з висадженням великої кількості дерев. Створення навколо комплексу однієї великої відпочинкової зеленої зони. Вдало її доповнять і об’єкти спортивної інфраструктури – стадіон та спортивні майданчики, що перетворять територію комплексу у справжню рекреаційну зону, що буде доступною не лише для його жителів, а й для всіх городян. Величезний багаторівневий паркінг буде слугувати не лише для мешканців чи гостей «Спортсіті», а й зможе прийняти декілька сотень автомобілів жителів навколишніх вулиць. Погодьтесь, що багато хто захоче зберігати своє авто в приміщенні, що охороняється і де автомобіль не піддається впливу сонця, дощу та інших природних явищ. Мабуть, жителі навколишніх дворів, вщерть заставлених автомобілями будуть вдячними. Побудова цього комплексу також сприятиме розв’язанню вічної проблеми вулиці Прибузької – транспортної. Вірогідність, що з’являться нові маршрути автобусів чи тролейбусів точно зросте.

В нашому місті ще багато запущених місць та необлаштованих ділянок. Хочеться вірити, що все більше забудовників почнуть звертати увагу при будівництві своїх проектів на благоустрій та супутню інфраструктуру. Будівництво, це така сфера, яка може приносити користь і задоволення не тільки забудовнику і споживачу, а й усьому місту.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up