Новини компаній: «Хто як не ми?». Понад 50 тисяч гривень зібрали волонтери на соцпроекти

Новини компаній: «Хто як не ми?». Понад 50 тисяч гривень зібрали волонтери на соцпроекти

У Вінниці, 9 грудня в ресторані «Mon Blanс» відбулася благодійна вечірка «ЛП-Туса», на якій волонтери з різних міст зібрали понад 50 000 гривень на соціальні проекти Тернополя «Соціальне таксі» та Хмельницького «Я хочу жити». Учасники Волонтерського Лідерського Руху допомагають тим, хто цього потребує.

На благодійній зустрічі було більше сотні людей. Це представники Волонтерського Лідерського руху, так звані «ЛПшники» – люди які, пройшли навчання під назвою «Лідерська програма» на базі тренінгового агентства «Розвиток».

Волонтери лідерського руху часто втілюють свої проекти в Хмельницькому, Вінниці, Тернополі, Хмільнику та інших містах. І ось цього разу вінницькі ЛПшники запросили до себе в гості на підтримку своїх друзів. Головна мета — зібрати кошти на два соціальних проекти: соціальне таксі для людей з інвалідністю у Тернополі та нове обладнання для Хмельницької обласної лікарні.

— Беззаперечно, такі збори є гарною ініціативою — люди з різних куточків України збираються в одному місці, щоб разом допомогти тим, хто не може попіклуватися про себе власноруч. Такою є хмельницька лікарня, де потребують нове обладнання. Та тернопільські люди з інвалідністю, що не можуть вільно пересуватися містом, — сказала бізнес-тренер тренінгової агенції «Розвиток» Олена Дейна.

Підприємець Сергій Кічула розказав, що у Тернополі понад 700 людей з інвалідністю потребують соціальне таксі.

— Вони змушені сидіти вдома в «чотирьох стінах». Оскільки пересування Тернополем для них є важким випробуванням. Допомогти людям з інвалідністю може «Соціальне таксі» — автобус, обладнаний 6-10 місцями та зі спеціальним ліфтом для візків. Такі машини є у Вінниці та Хмельницькому. Але у Тернополі на цю машину у влади немає грошей. Одне соціальне таксі коштує орієнтовно 17 тисяч євро, — сказав Кічула.

Тоді як хмельничанка Оксана Плейзор, що була на зустрічі «ЛП-77» розказала більше про проект в Хмельницькому.

— Хмельницька обласна лікарня звернулася до нас, щоб ми посприяли закупівлі обладнання. У гастроентерологічному відділенні лікарні вийшов з ладу апарат, яким щороку обстежували до 180 дітей, — розповіла пані Оксана. — І ми бажаємо купити більш сучасне обладнання — сигмоідофіброскоп Pentax FS-34V. Він коштує 450 тисяч гривень, а наразі є тільки 225 тисяч. Зрозумійте, що без такого приладу лікарі не можуть виявляти хвороби органів травлення в дітей, а це ставить під загрозу життя юного покоління хмельничан.

Для збору коштів на проекти волонтери зробили благодійний аукціон. На ньому продавали картини, прикраси, жіночий одяг, абонементи на тренінг. А речі для аукціону передавали небайдужі люди зі всієї України. Серед них — відомий благодійник Віктор Бронюк. Він віддав на аукціон одну зі своїх курток — жилетку з логотипом гурту «Тік». Її викупили з «молотка» за 800 гривень. Але були й лоти, які купували за кілька тисяч гривень.

На кінець аукціону змогли зібрати понад 55 160 гривень. За умовами «ЛП-Тусовки» — гроші поділили порівну між двома проектами. По 27,5 тисяч отримали волонтери на проекти «Соціальне таксі в Тернополі» та на купівлю медобладнання в Хмельницьку обласну лікарню.

Таку суму вдалось зібрати завдяки підтримці спонсорів події, а саме:

  • ТМ «Ecotek», м. Вінниця;
  • ТМ "Фруктовий рай" , м. Хмельницький;
  • Готельно ресторанний комплекс «Чарда», с. Поляниця (Буковель);
  • Агентство нерухомості «Благоустрій», м. Вінниця;
  • ТМ «Твой Бассейн», м. Вінниця;
  • Меблі «Маяк», м. Полонне, Хмельницька обл.;
  • ТМ «Bembi», м. Хмельницький;
  • Com@rovo, м. Вінниця;
  • Еко-готель «GreenWood», м. Хмільник, Вінницька обл.;
  • Центр святкових подій «5 зірок», м. Вінниця;
  • НАСК «ОРАНТА», м. Вінниця;
  • Меценати:
  • Олена Дроненко, м. Вінниця
  • Сергій Кичула, м. Тернопіль

Спонсорам вечірки велика подяка, як від організаторів так і волонтерів, тому що саме їхня підтримка дозволила зібрати таку суму грошей на благодійні проекти.

 

на правах релами

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up