Новини компаній: Кар’єра менеджера із закупівель: особливості та перспективи зростання

Новини компаній: Кар’єра менеджера із закупівель: особливості та перспективи зростання

У торговельному або виробничому середовищі затребувані фахівці, які стежать за наповненням складу товарами ― менеджери із закупівель. Щоб укомплектувати склади, вони планують закупівлю товару або сировини, вибираючи при цьому постачальників із найбільш вигідними цінами й умовами.

Найчастіше до цієї посади зростають:

  • співробітники логістики (складської і транспортної);
  • менеджери з продажу;
  • диспетчери, офіс-менеджери.

Не обов’язково мати досвід, щоб побудувати кар’єру менеджера із закупівель: є компанії, які віддають перевагу початківцям, вважаючи, що вони швидше вивчають кон’юнктуру ринку й легше підлаштовуються під мінливі умови. Щоб знайти відповідне робоче місце, слід вивчити бази вакансій. На інтернет-ресурсі hh.ua можна розмістити резюме або підшукати вакансію з бажаним рівнем зарплати.

Які існують відмінності в завданнях менеджера із закупівель

Серед компаній є такі, де закупівлі ретельно плануються: в такому випадку головна функція менеджера полягає в невідступному виконанні плану. Якщо бізнес пов’язаний із закупівлею ексклюзивного товару (одяг чи дизайнерське взуття, меблі або рідкісні матеріали для їх виготовлення та інше), то завдання фахівця ― знайти річ або сировину, яка буде продана за невеликий проміжок часу.

Менеджери із закупівель стверджують, що найважче працювати у сфері роздрібних мереж, оскільки асортимент змінюється щоденно. Простіше займати посаду менеджера із закупівель у сегменті В2В або на виробництві, але заробітна плата буде нижча. Найцікавіше працювати в бізнесі з іноземними партнерами, але потрібно досконало знати англійську й бізнес-лексику, а краще вивчити китайську.

Вимоги до менеджера із закупівель

Серед особистих характеристик: фахівець має бути уважним, з аналітичним складом розуму, комунікабельним, відповідальним, активним та наполегливим, оскільки до його обов’язків входить:

  • вчасно й на постійній основі забезпечувати наявність товарів;
  • будувати відносини з постачальниками, знаходити нових, які можуть запропонувати вигідніші умови;
  • оформлювати замовлення, відстежувати платежі й виконання замовлень;
  • збирати інформацію та передавати її керівництву, надавати інформаційну підтримку іншим підрозділам;
  • вміти аналізувати ринок та забезпечувати наявність товарів, попит на які найбільший;
  • консультувати продавців, а в деяких випадках й покупців;
  • вирішувати конфлікти та вивчати претензії постачальників;
  • контролювати якість продукції або сировини.

Перспективи розвитку в професії

Такі фахівці повинні вміти продумати логістичну концепцію компанії, при цьому враховуючи виробництво, маркетинг, продажі й особливості обраної сфери бізнесу, тобто діяльність компанії загалом. Вертикальний напрямок розвитку передбачає посаду директора із закупівель, за горизонтального розвитку фахівець має змогу перейти в логістику й стати директором із логістики.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up