Новини компанії: «І все ж таки ми прибираємо!» або «СПОРТ-СІТІ» проти сміттєвої інквізиції

Новини компанії: «І все ж таки ми прибираємо!» або «СПОРТ-СІТІ» проти сміттєвої інквізиції

Саме так можна перефразувати відомий у всьому світі вислів, авторство якого належить італійському мислителю і вченому епохи Відродження Галілео Галілею.

Великий вчений був вимушений долати опір тогочасної церкви з її догматичними засадами і традиціями, які ніхто не мав права не те,що порушувати, а й навіть піддаватии найменшому сумніву.

Часи кардинально змінилися. Але деякі речі змушують проводити сумні паралелі.

Маю на увазі непорушне до цих пір правило деяких (а їх, на жаль, не так вже й мало) громадян вперто викидати сміття там, їм заманеться, категорично не сприймаючи такого винаходу людства, як сміттєві баки і сміттєзвалища.

Хоча, здається, вміння і бажання ними користуватися є більш очевидними, ніж свого часу твердження про обертання землі.

Наслідки такого підходу частенько можна бачити і навколо будівельних майданчиків: уламки будматеріалів, купи сміття, товстий шар багнюки на дорозі до місця будівництва.

І вже традиційно хочеться відзначити зовсім не типовий підхід до справи людей, що організовують процес будівництва комплексу «СПОРТ-СІТІ». Він проявляється в багатьох речах, зокрема, і в питаннях ставлення до територій навколо території забудови.

Забудовники надали допомогу працівникам ДСНС в очищенні водного каналу. Також постійно організовують прибирання від побутового сміття прилеглих територій.

Боротися з безладом і забрудненням допомогав встановлений забудовником паркан. Але він дуже сильно «муляв» очі так званим «громадським активістам», які й стали ініціаторами його руйнування. Це стало подарунком для недобросовісних громадян – викидай сміття, де хочеш. І купи побутових відходів від таких містян не заставили на себе довго чекати.

Та все ж забудовники не опускають рук, чекаючи, поки хтось наведе лад, аа самі прибирають і впорядковують територію. Адже купи сміття майже в центрі міста виглядають якоюсь дикістю в країні, яка прагне стати частиною цивілізованого світу.

Думаю, на усім вже давно варто усвідомити, що так омріяна багатьма Європа починається з нас, з нашого виховання і вміння цивілізовано поводитися.

Бо ж, поводячись по-дикунськи, зможемо потрапити лише в далеке минуле, а не у світле європейське майбутнє.

То ж почнімо з себе і тоді чистішим стане не лише місто, країна, а й цілий світ. І, може, тоді її величність Природа перестане мститися нам різними катаклізмами і стихійми.

P.S. Паркан навколо будівництва, до речі, був із металу і синтетичних матеріалів, а не із дерев¢яних дощок, як це часто можна бачити у схожих ситуаціях. «Дрібниці»,- скажете ви. Може й так, але саме з дрібниць починається все велике.

P.P.S. Якщо не ставати схожими на давніх інквізиторів, які відкідали будь-які нововведення. пов¢язані з наукою, то варто звернути увагу на дуже популярну у США систему ведення домашнього господарства, яка має назву Fly lady. Її філософія полягає в тому, що безлад у будинку породжує безлад у голові. На прибирання будинку ватро відводити щодня по 15 хвилин. І за деякий час будинок засяє чистотою і порядком і буде таким і надалі.

Система виявилася доволі ефективною. Особливо в порівнянні з нашими традиційними суботники – один день прибираємо, а триста шістдесіт чотири смітимо.

Тому пам’ятайте – лише ми самі можемо і зобов¢язані зробити місто чистішим! Кожен на своєму місці і в силу своїх можливостей. Які ніколи не пізно збільшити.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up