Новини компанії: Роковий відпочинок в Грузії. Враження хмельничан

Новини компанії: Роковий відпочинок в Грузії. Враження хмельничан
Хочете яскравого відпочинку, багато моря, мальовничих гір і смачних вражень? Тоді мерщій до Грузії! Саме це радить компанія молодих хмельничан, які нещодавно повернулися з подорожі до цієї сонячної країни. Своїми враженнями і порадами досвідчених вони вирішили поділитися з нами.

Хочете яскравого відпочинку, багато моря, мальовничих гір і смачних вражень? Тоді мерщій до Грузії! Саме це радить компанія молодих хмельничан, які нещодавно повернулися з подорожі до цієї сонячної країни. Своїми враженнями і порадами досвідчених вони вирішили поділитися з нами.

Чому і  почому

В Грузії наша компанія мандрівників бувала не вперше. Подорожувати туди вигідно і зручно. Візи не потрібно, що спрощує багато нюансів. Переліт триває всього дві години, коштує при ранньому бронюванні близько 2000 гривень в один бік з людини. Якщо добиратися поромом, вийде майже в 2 рази дешевше, правда в дорозі - 2 доби. До того ж російську мову там розуміють скрізь, що знову таки мінімізує поточні побутові проблеми.

Хоч Грузія невелика територіально, проте для кожного можна знайти відпочинок до душі - чи то море, чи гірськолижні курорти, чи екскурсії по старовинних пам’ятках культури, чи різноманітні тематичні тури - винні, паломницькі, гастрономічні, в тому числі по екосадибах.Заодно можна і здоров’я поправити - грузинські лікувальні курорти відомі по всьому світі.

Проживання порівняно недороге, звісно, при умові розумного підходу до вибору його місця. Ми найчастіше зупиняємося в Батумі і вже звідти плануємо подальші подорожі, благо що добиратися з цього міста - столиці автономного округу Аджарія, вельми зручно у будь-якому напрямі.

Батумі саме по собі надзвичайно гарне місто – там тобі і залишки фортеці ще давньоримських часів, і музичні танцюючі фонтани і надсучасна набережна моря, довжиною кілька кілометрів і модні нічні клуби з відомими діджеями з усього світу.

Останнього разу ми зупинялися в «RockHotelFirstLine», це апартаменти, розташованіна першій лінії, в 50-ти метрах від моря, всі номери з балконами і видом на набережну, готель з чудовим сервісом і своїм особливим, роковим стилем. Ми, наприклад, жили в номері  під назвою “BonJovi” і перейнялися відповідним  настроєм по повній. Але головною родзинкою відпочинку в Rock Hotel стала вартість  проживання – без сумніву, найкращий варіант розміщення у співвідношенні ціна/якість серед готелів в Батумі!

Родзинки і смаколики

Дуже важко визначитися, чим саме приваблює Сакартвело (так грузини любовно називають свій край): відчайдушною гостинністю, запашними винами, могутньою красою гірських храмів чи вузькими вуличками старовинного Тбілісі.

В який регіон ви б не мандрували - будьте певні, що вас вразять історичні  пам'ятки часів раннього християнства. Masthave для відвідин - Мцхета, стародавня  столиця цієї країни і найбільш відома її пам'ятка - храм Светіцховеллі. Легенда розказує, що архітектору, що його збудував, відрубали праву руку  аби він не зміг повторити подібний шедевр. Рука замуровано в стіні храму і донині.

Відпочинок в Грузії неодмінно залишить вам ще й смачні враження. Гастрономічний туризм вельми популярний напрям, адже окрім дегустації, ви зможете побачити зсередини автентичний процес виготовлення різноманітних продуктів і предметів. В Шуахеві, наприклад,  вам покажуть як виготовити волинку, в Хелвачаурі покуштуєте меду, а про винні тури зайве й розказувати - біле кедськеЦолікаурі, Хванчкара, рожеве Чхавері… від одних тільки назв хміль вдаряє в голову.

Побут і традиції

Головне правило відпочинку в Грузії - не змішувати вино і чачу. А якщо серйозно, в цій сонячній країні ви відчуватимете себе бажаним гостем. Ніякого хамства, на будь-яке прохання вам допоможуть, причому не чекаючи матеріальної допомоги.

Вимог до чайових як таких немає - якщо вам сподобалося, як про вас обслуговують в ресторані, віддячте сумою в 5-10% від послуги. Гроші краще віддати прямо в руки. В готелі чайові для обслуги не обов'язкові, за винятком носильника. В таксі суму просто округліть.

І на завершення. Той, хто спробував відпочинок в Грузії, відпочинок в Батумі - назавжди запишеться в їх фан клуб. Перевірено!

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:39 Лежав біля річки і кликав на допомогу. У Хмельницькому врятували 84-річного чоловіка play_circle_filled 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up