Новини компанії: Як правильно вибрати люстру?

Новини компанії: Як правильно вибрати люстру?

Перше, що необхідно у будь-якому приміщенні – освітлення.

Асортимент магазину Lampa.kiev.ua може задовольнити найвибагливішого покупця. Тут є все для освітлення кімнати: люстри, бра, торшери, настільні лампи та нічники. Щоб обрати найкращий світильник для своєї оселі, треба врахувати деякі особливості.

Обираємо люстру в певну кімнату

Коли ви підбираєте люстри у вітальню або в зал, зверніть увага на такі моменти:

- модель світильника має пасувати стилю приміщення (класичному, модерн, лофт, тощо);

- розміри люстри та кімнати мають бути пропорційними;

- відповідно висоті стелі треба розглядати люстри потолочні або на підвісі.

Щоб освітлення у вітальні було досконале, розраховують площу освітлення та максимальну потужність люстри. Якщо потужності ламп не вистачає, ні в якому разі не можна вкручувати більш потужні - це небезпечно. Як варіант, можна встановити додаткові джерела: торшер, бра або настільні лампи.

Люстра для дитячої кімнати повинна бути екологічною, тобто використовуйте тільки сертифіковані вироби. Не радимо купувати пластикові плафони, які при нагріванні можуть випаровувати отруйні речовини. Найкращими для дитячої кімнати вважаються різнокольорові люстри з матовими плафонами. Яскраве світло не буде дратувати очі малечі, а барвистість потрібна для нормального розвитку дитини.

Що з інтер'єру враховувати при виборі люстри

Стиль інтер'єру передбачає певний колір та матеріали оздоблення стін, стелі, полу. А також важлива обстановка: меблі, текстиль, килими та аксесуари. У цьому переліку має бути також люстра, яка пасує до всього інтер'єру одразу.

Оформлення кімнати після ремонтних робіт починається з придбання меблів та їх розміщення. У більшості випадків саме в цей час починаються замислення про люстру. Тому при виборі люстри вже є початкові умови: колір стін, меблів, оббивки, незвичайна фурнітура або елементи оздоблення. На разі саме такі подробиці можуть допомогти з вибором.

Люстри для спальні обирають за рівнем яскравості світла та функціональністю кімнати. З одного боку світло у спальні має бути неяскраве, приємне для очей. А з іншого - його має вистачати для переодягання, нанесення макіяжу або, щоб читати книги.

Вибір люстри згідно з технічними характеристиками

Після того, як ви зупинилися на конкретних моделях, загляньте в технічний паспорт світильника. Це треба робити через те, що плафони для люстр можуть мати конкретні вимоги до типу та потужності ламп. Також важливим є показник вологостійкості IP, якщо ви плануєте повісити люстру у вологому приміщенні. Наприклад, у кухні та ванній кімнаті, де багато випаровувань, IP має бути 43 або вище.

Якщо в кімнаті будуть тривалий термін знаходитися люди, особливо діти, галогенні лампи використовувати не можна. Вони погано впливають на зір та сильно нагріваються.

До деяких галогенних та світлодіодних світильників додається трансформатор, який має заховатися за навісну стелю. Якщо ваша стеля не має такої конструкції, подібні люстри не підійдуть.

Після того, як ви обрали модель люстри, порахували її потужність, звірили всі технічні вимоги, проконсультуйтеся з електриком. Це додасть впевненості, що ви зробили правильний вибір.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up