Переваги застосування металевих стелажів у складах та їхні популярні різновиди (Новини компаній)

Переваги застосування металевих стелажів у складах та їхні популярні різновиди (Новини компаній)

Функціональне призначення складів – розміщення товарів. Головним атрибутом таких приміщень є системи зберігання. На них розташовуються товари, які в ході функціонування організації поставляються на склад, а потім відправляються покупцям за їхнім замовленням. Щоб оптимізувати роботу компанії, а також раціонально використовувати всю площу, необхідно відповідально підійти до питання вибору системи зберігання. Сучасний варіант – металеві стелажі. Саме на них акцентують свою увагу логістичні компанії та промислові підприємства.

Різновиди стелажних систем

Стелажі з металу випускаються у великому різноманітті видів. Перед вибором конструкцій важливо вивчити запропоновані різновиди, а також дізнатися про їхні особливості, переваги та недоліки. Сучасні виробники (наприклад, дніпровська компанія «Форстор») пропонують металеві стелажі різних видів, які доступні для купівлі не лише в Україні, а й за кордоном. Найпопулярнішими є наступні:

Поличкові. Їхня відмінна риса — присутність полиць, на яких можна зберігати штучні товари різних видів. З основних переваг важливо виділити простоту використання, а також відсутність необхідності застосування спецтехніки для завантаження та розвантаження предметів.

Фронтальні. Вони призначені для зберігання товарів, які попередньо упаковані та розміщені на піддонах. Актуальність застосування таких систем зберігання виникає під час роботи з однотипними чи складовими товарами. Основна перевага цих виробів полягає у вільному доступі до палет.

Набивні. Такі конструкції часто називають стековими. Вони розроблені спеціально для того, щоб максимально економити вільний простір у приміщенні. Досягається це завдяки тому, що піддони з вантажем завантажуються збоку.

Вибір відповідного варіанту залежить від специфіки діяльності організації. Використовуючи металеві стелажі, можна гарантувати цілісність вантажів та безпеку робочого персоналу.

Переваги експлуатації металевих систем зберігання

Обираючи металеві стелажі замість дерев'яних конструкцій, потрібно знати їхні позитивні якості:

  • несхильність до корозії. Це досягається завдяки захисному покриттю з цинку та полімерів;
  • міцність. Метал набагато надійніший щодо стійкості до навантажень, ніж деревина;
  • простота збирання. Системи збираються як конструктор, але для гарантії безпеки їхньої експлуатації важливо довірити цю роботу професіоналам;
  • невисока ціна. Вартість таких конструкцій набагато дешевша, ніж аналогів із дерева.

Оптимізуйте продуктивність робочого процесу в складських приміщеннях, використовуючи металеві стелажі від виробника.

keyboard_arrow_up