Подарунок від EVA на 120 000 грн - нове обладнання для Хмельницької міської дитячої лікарні (новини компанії)

Подарунок від EVA на 120 000 грн - нове обладнання для Хмельницької міської дитячої лікарні (новини компанії)

Рятувати життя разом! Для передчасно народжених пацієнтів у Хмельницьку міську дитячу лікарню передали сучасне обладнання. 120 000 грн були зібрані в рамках соціального проекту «Orange Days», який ініціювала Лінія магазинів “EVA” по всій Україні.

1 серпня Хмельницькій міській дитячій лікарні передали сучасне спеціалізоване медичне обладнання для відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Медичний заклад отримав два монітори пацієнта IMEC8 Mindray, пульсоксиметр CX100 та вимірювальні датчики багаторазового використання. Це неоціненна допомога для відділення, де за рік рятують 200 недоношених немовлят.

Крім того, медзакладу вручили помаранчевих Восьминіжків, яких, до речі, зв'язали співробітниці компанії “EVA”. Восьминіжки допомагають передчасно народженим діткам почувати себе безпечно, і тому стали символом проекту “Orange Days” в “EVA”. Завдяки їх щупальцям, які нагадують пуповину матері, малюк відчуває захищеність, подібно до тієї, яку відчуває, перебуваючи в утробі матері.

Про акцію

Як же зібрали гроші? Все дуже просто: до благодійності запросили всіх покупців магазинів “EVA”. Ще у 2015 році компанія започаткувала соціальний проект «Orange Days», аби сприяти здоров’ю малюків України за допомогою оснащення перинатальних центрів сучасним медичним обладнанням. Протягом акційних днів на полицях магазинів можна знайти товари, виділені помаранчевими цінниками зі знижками до 50%. За умовами акції 1% від вартості акційних товарів перераховується на закупівлю медичного обладнання. Таким чином, покупці долучилися до соціального проекту допомоги маленьким пацієнтам не тільки у Хмельницькому, а й по всій Україні.

  • Ми щасливі від того, що разом з нашими партнерами та усіма українцями нам вдається реалізовувати такі проекти, як «Orange Days» та рятувати життя сотень немовлят. Благодійний фонд “КОЛО” рекомендує нам медичний центр, якому потрібна допомога, і ми закуповуємо апаратуру відповідно до вимог медичного закладу. Якщо коштів не вистачає на те чи інше обладнання, компанія завжди додає необхідну суму. Цього разу ми раді передати допомогу вже восьмому місту - Хмельницьку, - коментує керівник з комунікацій компанії EVA Гея Корж.

Про обладнання

Завдяки акції у Хмельницькій міській дитячій лікарні з’явились нові життєво необхідні прилади: пульсоксиметри, монітори пацієнта та температурні датчики.

Пульсоксиметр дозволяє вимірювати рівень сатурації кисню в капілярній крові немовлят. Прилад  показує, наскільки гемоглобін в крові є насиченим. Цей показник дуже важливо постійно контролювати, адже одна з найбільш поширених патологій у передчасно народженої дитини - нестача кисню в крові.

Монітори дозволяють спостерігати основні життєзабезпечуючі параметри, такі як електрокардіограма, частота дихання, частота серцевих скорочень. За допомогою апарату також можна вимірювати артеріальний тиск.

Для запобігання хвороб у новонароджених потрібно постійно слідкувати за температурою. Адже це показник того, чи нормально здійснюється терморегуляція в організмі. Датчик Sp02 призначений для тривалого моніторингу насиченості артеріальногої крові і визначення частоти пульсу.

Під час представлення нового обладнання в лікарні також провели освітній семінар, в рамках якого медики розповіли про специфіку своєї роботи та про важливість таких соціальних проектів. Адже розуміючи проблеми, з яким зіштовхуються батьки передчасно народжених дітей, можна знайти шляхи їх вирішення. Зокрема, це стосується і сучасного обладнання, якого бракує у перинатальних центрах для якісної діагностики та лікування.

На семінарі були присутні як працівники ХМДЛ, так і теперішні та майбутні мами. Їм спеціалісти відділення розповіли про піклування про новонароджених та недоношених діток у домашніх умовах, про специфіку діагностики та її важливість.

Наталя Зимак-Закутня, головний лікар ХМДЛ

  • Ми разом із батьками маємо вирішувати проблеми наших діток. Виклик, який стоїть перед мамою і пацієнтом, достатньо великий і серйозний. Особливо це стосується передчасно народжених дітей.  І наше завдання зробити все максимально близько до того, як би це зробила природа. Який би професіональний лікар не був, йому дуже важко діагностувати багато тонких речей маленького пацієнта, який не говорить і майже не сигналізує. І тут на допомогу нам приходить надсучасна техніка. Яка допомагає приймати вчасні рішення у догляді за лікуванням дітей. Для нас це суттєва допомога, адже монітори, якими ми користуємося, вже досить старі. Нове обладнання дозволить краще стежити за станом здоров’я новонароджених.

Ірина Мандебура, лікар-неонатолог ХМДЛ

  • Народження дитини - це дуже важливий день у кожній сім'ї. Кожна мама очікує побачити своє чудо з нетерпінням. Але бувають випадки, коли дитинка народжується передчасно. У такого маляти органи ще не зрілі. Вони проводять перші тижні всього життя в спеціальному кювезі, в якому створюються умови, наближені до внутрішньоутробних. Має бути тепло, тихо, темно, волго і комфортно. Ми всі розуміємо, що незрілі органи дуже вразливі до зовнішніх чинників. Найбільш вразливі народжені до 32 тижнів вагітності і до 1,5 кілограми ваги. Найчастіші проблеми - це ураження серцево-судинної системи, дихальні розлади, проблеми кишково-шлункового тракту, порушені процеси терморегуляції. Дітки у відділеннях інтенсивного спостереження потребують постійного контролю температури тіла, артеріального тиску, частоти серцевих скорочень і дихання, насичення крові тиском. А для цього у відділеннях потрібна спеціальна апаратура, яка дозволяє контролювати всі ці важливі функції організму немовляти з найменшим інвазивним втручанням.

Довідково:

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених є структурним підрозділом Хмельницької міської дитячої лікарні із функціями відділення обласного значення. Функціонує з 2002 року.  В ньому лікуються діти до 28 днів життя. У штаті є 10 лікарів та 23 медсестри. Відділення періодично оснащується сучасною медичною апаратурою завдяки допомоги благодійників. За рік роботи у відділенні лікувалося 200 новонароджених. Показником роботи є зниження смертності новонароджених міста та області.

Лінія магазинів “EVA” - одна із найпопулярніших українських торговельних мереж України. Магазини мережі представлені в усіх областях країни. Мережа регулярно проводить акції на товари всіх груп. Крім того, компанія займається благодійністю. Їхні соціальні проекти створені з метою допомоги матерям та дітям.

на правах реклами 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up