Про якість каналів, супутникове кодування і Футбол1/2 − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» (Новини компаній)

Про якість каналів, супутникове кодування і Футбол1/2 − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» (Новини компаній)
Микола Леонідович Спектор, президент ТРК «Еверест»

Про якість українських телеканалів, вартість послуги кабельного телебачення, супутникове кодування більше двох десятків українських телеканалів і про «Футбол 1», «Футбол 2» − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» М. Л. Спектором

- Миколо Леонідовичу, хотілося б почути Вашу думку щодо доцільності супутникового кодування, проведеного українськими медіагрупами, каналів «Інтер», «1+1», «Україна», «СТБ» та інших наприкінці січня цього року.

- На мій погляд, наміри хороші. Українські медіагрупи пояснюють своє рішення бажанням впровадити загальноприйняті світові правила гри на нашому телевізійному ринку, а також боротися з піратством. При цьому їм потрібно виконувати фінансові зобов'язання перед іноземними правовласниками, у яких вони купують частину телевізійного контенту, що ретранслюється в Україні.

Але чи спрацює цей план залежить також і від того, чи переглянуть українські телеканали свою позицію щодо якості контенту. Поки ж зміни відчувають лише власники супутникових антен, яким тепер безкоштовно фактично нічого дивитися.

- Ви натякаєте, що нам пропонують телевізійний продукт не найвищої якості?

- Я не натякаю, а кажу про те, що сучасний телеглядач дуже розумний і досвідчений. Він може відрізнити хороше від поганого і хоче дивитися цікаві проекти і фільми, топові спортивні події, а не старі мильні опери, набридливу політичну «джинсу» і нескінченну рекламу. Тим більше, що знайти альтернативу зараз не складно. І якщо українські медіагрупи хочуть, щоб люди дивилися їх продукт, а не стали заручниками безкоштовних супутникових російських телеканалів, то їм доведеться дуже активно розвиватися і багато чого змінити.

А кодування телеканалів на супутнику може стати першим кроком до створення якісного українського телебачення.

- А що ж тоді дивитися зараз?

- Не хочу нав'язувати свою думку, але насправді існує безліч цікавих телеканалів з якісним і актуальним контентом. Вони платні на супутнику і не транслюються на Т2.

- А канали кабельного телебачення ЕВЕРЕСТ™ відповідають цим критеріям?

- Абсолютно. Адже кабельне телебачення від ЕВЕРЕСТ™ − це унікальні добірки для всієї родини з рейтингових зарубіжних телеканалів груп Sony, Viasat, Discovery, кращих спортивних телеканалів, зокрема, фаворита всіх уболівальників світу − телеканалу Setanta Sports, а незабаром і Setanta+. В аналоговому і цифровому пакетах багато освітніх, дитячих і кращих фільмових телеканалів. Це і преміальні канали VIP Premiere HD, VIP Megahit HD з ексклюзивними голлівудськими прем'єрами і кінохітами для найвимогливіших кіноманів. Не менш популярні у шанувальників кіно телеканали TV1000 Action, TV1000 East, VIP Comedy, TV1000 World Kino. Для любителів хітових зарубіжних телесеріалів − телеканали Sony Channel, Sony Sci-Fi, Sony Turbo, Epic Drama. Хочете дивитися програми про наукові відкриття, історію, подорожі, природу? Вмикайте Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, National Geografic, Animal Planet, Discovery. Звичайно, мають величезну аудиторію і користуються любов'ю канали вітчизняних медіа груп: «1+1», «Інтер», «СТБ», «Україна».

Вважаю, що якісний контент і цілодобовий сервіс є пріоритетами нашої компанії. Інакше послуга б не мала сенсу. Крім того, кабельне телебачення від ЕВЕРЕСТ™ є найбільш доступним і зручним, оскільки підключення проводиться без додаткового обладнання. А абонентська плата вноситься одна незалежно від кількості підключених телевізорів.

- А як Ви оцінюєте вартість послуги кабельного телебачення на сьогоднішній день?

- Як однозначно занижену.

- Ви це серйозно?!

- Більш ніж. Як будь-яка інша послуга, кабельне телебачення має собівартість. І формується вона з різних складових. Це і оплата правовласникам каналів. А вона за останні два роки, протягом яких абонплата не змінювалася, зросла тільки за український контент в чотири рази. З урахуванням оплати за всі канали це мільйонні відрахування. Це і фонд заробітної плати для великої кількості фахівців, які в будь-який момент вирішать ваші питання, затрати на обладнання, витратні матеріали, постійна модернізація мережі для забезпечення стабільної та надійної роботи, комунальні платежі, оренда приміщень і багато іншого.

Певне обладнання компанії ЕВЕРЕСТ™ є практично ексклюзивним і, відповідно, його вартість також вкрай висока.

Комусь може здатися, що телебачення та Інтернет з'являються з повітря, але це не так. Це величезна праця і значні витрати.

- Напевно, Ви маєте рацію, але, можливо, і телебачення тепер має менший попит?

- Категорично ні. Його стало більше і воно набуло різних форм. Крім кабельного телебачення, це супутникове, IPTV, OTT. Але рівного кабельному за наповненням, якістю, ціною, обслуговуванням і відсутністю додаткового обладнання не існує. До того ж воно не залежить від якості Інтернету і погодних умов, необхідних для супутникового телебачення та інших систем.

- Одне з найбільш обговорюваних питань серед спортивних уболівальників: що відбувається з телеканалами «Футбол 1» і «Футбол 2»? Ваші абоненти зможуть їх дивитися?

- Наші абоненти зможуть дивитися «Футбол 1» і «Футбол 2». Але «Медіа Група Україна» анонсувала обмеження трансляції цих телеканалів виключно платними цифровими пакетами. Це означає, що канали «Футбол 1» і «Футбол 2» будуть продаватися окремим пакетом за 109 гривень на місяць. Оплата буде надходити безпосередньо до правовласника. Дату переходу на нову модель дистрибуції поки що перенесли з 1 лютого на 15 березня.

- Ви схвалюєте це рішення «Медіа Групи Україна»?

- Я розумію це рішення. Воно продиктовано політикою компанії. І це далеко не нова модель дистрибуції. У світі спортивний контент вважається преміальним, адже ретранслятори платять величезні гроші за право показу спортивних подій. Тому спортивні канали доступні тільки за передплатою. Вартість телевізійних прав на трансляцію футболу дедалі збільшується. А телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» мають ексклюзивні права на матчі Національної збірної України, Ліги Європи, Ліги чемпіонів.

Але в аналоговому і цифровому пакетах ЕВЕРЕСТ™ футболи представлені дуже широко і на інших телеканалах. Замість каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» в аналоговому пакеті з'явиться «Футбол 3», де транслюватимуться чемпіонати Італії, Іспанії, Німеччини, Франції, Бельгії. Чемпіонат Англії можна буде дивитися на ірландських телеканалах Setanta Sports і зовсім новому каналі Setanta+, що володіють ексклюзивними правами на трансляцію цих матчів.

Ніша спортивного контенту у нас заповнена максимально. Телеглядачі можуть стежити за найбільш рейтинговими подіями в світі: ексклюзивними чемпіонатами з футболу, хокейними і баскетбольними матчами, тенісними турнірами, гонками Formula 1 на телеканалах Viasat Sport, Eurosport, Xsport, Extreme Sports.

- А Ви дивитеся спортивні канали?

- Так, я вболівальник зі стажем. Але віддаю перевагу тенісу, легкій атлетиці, плаванню, баскетболу та спортивним єдиноборствам. Для мене це найбільш видовищні спортивні події.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up